Nakon retrogradnog hoda Merkura kroz znak Jarca, najbrža planeta našeg sistema je ušla u znak Vodolije, znak svoje egzaltacije, gde će iskazati najjače dejstvo.

Merkur u Vodoliji donosi period novosti, promena, iznenađujućih odluka, sjajnih ideja i inovacija. Ovo je period u kojem će vreme proleteti jer će se neprestano nešto dešavati a vaš mozak će biti u potpunosti aktiviran zbog čega vam neće biti dosadno. Ali neće sve biti ušuškano i prijatno jer znak Vodolije ukazuje na stres i neočekivane događaje na koje morate biti spremni.

Odvažite se na eksperimentisanje, inovacije a imaćete želju da probate nešto drugačije a upravo to vam može otvoriti neka nova vrata u nove životne dimenzije bez obzira o čemu se radi.

U toku ovog tranzita se može desiti da krenete na put i da stignete na odredište mnogo ranije nego što ste očekivali, da odgovor na poruku dobijete veoma brzo dok će neki uspeti da se sporazumeju sa drugim ljudima bez suvišnih reči a često i telepatski. Može se dogoditi da vi i druga strana pomislite na isto u istom trenutku. Misli će se poklapati jer ćete biti na istoj talasnoj dužini.

Ovo je period novih ideja, noviteta i otkrića a vreme je povoljno i za kupovinu novih uređaja (računare, tableta, telefona, automobila, , bele tehnika i dr).


Čućete puno novosti jer će u vašem okruženju biti više dešavanja, a očekuju vas i nova poznanstva i kontakti. Svaki od njih treba da doživite kao priliku da proširite svoje vidike, proširite poslovni uticaj ili čujete neku novu ideju. Svaki kontakt može da bude poučan i da iz njega izvučete nekakav zaključak koji će vam pomoći da funkcionišete mnogo bolje nego pre. Razmišljate logično i postavljajte pitanje – zašto se nešto dešava ili zašto se nešto ne dešava. Samo tako, možete se približiti ka novim znanjima. Osluškujete nove ideje kroz nove ljude koje srećete i pustite da vas obuzme osećaj da ste napokon našli nešto voema inovantno.

Pod uticajem Merkura u Vodoliji, vaša interesovanja će se produbljivati ka svemu onome što vam je do juče bilo strano i nepoznato. Bićete gladni novih saznanja i novih mogućnosti koja dolaze kroz njih. Mozak će vam brže funkcionisati ali ipak, nekima će jezik biti brži od pameti, te je potrebna opreznost. Vašim sivim ćelijama će biti potrebna nova saznanja, tako da ćete se interesovati za sve vrste nepredne tehnologije i tehnike koja može poboljšati vašu svakodnevnicu.

Krasiće vas originalne ideje i jednostavna rešenja koja će dolaziti sama od sebe.
Ne bi bilo loše da negde zapisujete sve ideje koje vam ovih dana dolaze na um pa da o njima kasnije produskutujete sa ljudma čije mišljenje cenite.

Ne postoje granice. Osim u vašoj glavi. Zovite, pišite, kontaktirajte i pitajte šta želite da znate. Nećete znati kakav je odgovor ako ne probate.

Ovaj tranzit donosi pogled ka budućnosti pa će se i vaše interesovanje za astrologiju i proročanstva mnogo više produbljivati a vi, provoditi vreme izučavajući ovu materiju. Razmišljanje o budućnosti i o tome kakav nas to svet očekuje i kuda sve ovo vodi.

Karakteristika Merkura u Vodoliji je i da on najbolje funkcioniše kada je najnapetije, na primer, kada imate malo vremena a treba da završite obiman i komplikovan posao. Tada će on dolaziti do svog najboljeg dejstva, u svojoj punoj moći. Ovaj Merkur se oseća najbolje u obavljanju dinamičnih poslova i nekoliko poslova u isto vreme i to velikom brzinom i pod stresom.

Pošto sam Merkur predstavlja decu, narednih dana deca mogu postati hiperaktivna, neposlušna a ona starija buntovna. Jednostavno, deca vas neće previše slušati ali vas u isto vreme mogu iznenaditi svojom nadprosečnom inteligencijom i način na koji rešavaju neke, za vas, komplikovane zadatke. Mladi će biti skloni promenama u emotivnim vezama.
Rezervišite let.
Pojačano putovanje avionom i vozom.

Problemi sa strujnim napajanjem ili akumulatorom. Posetite auto električara.

Upotreba nove tehnike, drona i robotizacije.  Uspesi u ovim domenima i nova otkrića.

* Svako kopiranje, umnožavanje, objavljivanje i distribuiranje celog ili delova ovog teksta objavljenog na ovom web sajtu zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo ako se realizuje bez saglasnosti autora. U ovo se podrazumeva, pored ostalog, pravljenje screenshot-a i korišćenje teksta za snimanje sopstvenog video sadržaja.

Merkur će u narednim danima praviti određene aspekte sa drugim planetama:
Od 16.2 do 20.2 – Merkur u sekstilu sa Jupiterom – donosi sjajne sadržaje, raspoloženje i fantastičan period za kupovinu novog telefona, računara ili automobile. Idealno za duža putovanja, sređivanje dokumentacije i dobijanje vize. Očekuje vas uspeh u učenju, savlađivanje jezika, polaganje testova i ispita. Pojačana trgovina. Vreme je za kupovinu.

20,21,22.2 – Nestrpljivost u komunikaciji. Užurbanost. Netaktičnost u razgovoru. Brži jezik od pameti. Mogući su neočekivana dešavanja koja zahtevaju našu hitnost i trenutno reagovanje.

21,22,23 i 24.2 – Merkur u trigonu sa Marsom donosi malo agresivniji pristup u komunikaciji sa drugim ljudima. Nema zavlačenja, uvlačenja već se ide direktno u metu, pa kud puklo da puklo. Vaš mozak će raditi ubrzano, pa je idealno vreme da obavite sve administrativne i računovodostvene obaveze.

27.2 – Briljantne i odriginalne ideje. Idealan dan za putovanja i poslovne razgovore.
1,2,3.3 – Merkur u konjunkciji sa Saturnom – Smanjena kupovina. Problemi u komunikaciji. Neuspeh u školi. Prekid komunikacije sa jednom osobom. Zastoji u vožnji. Čekanja u pošti, na kasi, na šalteru.

KAKO ĆE OVAJ TRANZIT UTICATI NA VAŠ ZNAK I PODZNAK?

OVAN – Imaćete sjajnu komunikaciju sa prijateljima koji će vam dati podstrek.
BIK – Možete biti nezadovoljni svojim emotivnim odnosom, pa ćete razmišljati kako da sve to preokrenete. Ne slušajte prijatelje.
BLIZNACI – Ovo je za vas sjajan poslovni period koji vam donosi uspeh i zapaženost.
RAK – Ako ste planirali putovanje u inostranstvo, sada je vreme da sve isplanirate i rezervišete.
LAV – Dosta ćete razmišljati o partneru koji vas može posebno motivisati sa nekim svojim savetima i sugestijama. Zajedničko putovanje.
DEVICA – Pred vama je period poslovnih promena. Moguće su nove kolege.
VAGA – Merkur ulazi u vaše polje ljubavi zbog čega se možete zainteresovati za dve osobe pa ćete danima vagati koja je od njih bolja, tj. koja vas više privlači.
ŠKORPIJA – Ako posmatrate svoju porodicu i pretke, od njih možete puno naučiti.
STRELAC – Bićete iskreni, direktni i otvoreni. Kraća putovanja.
JARAC – U ovom periodu možete duplirati svoja primanja. Dobitak preko neke sasvim nove osobe.
VODOLIJA – Merkur u vašem znaku ukazuje da će vam telefon non stop zvoniti a poruke stizati. U izgledu je jedno putovanje. Iskoristite svoje mentalne prednosti.
RIBE – Skloni ste proučavanju jedne tajne nauke koja može prijati vašoj spiritualnosti.

Vaš astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *