Ovog puta planete za nas imaju jednu lošu i jednu dobru vest. Dobra vest je da je Merkur započeo tranzit kroz znak svoje egzaltacije, znak Vodolije, gde će iskazati svoje najjače dejstvo a loša vest je da će od 14. Januara on biti retrogradan i to će biti njegov prvi retrogradni tranzit ove godine.

Merkur u Vodoliji donosi period novosti, promena, iznenađujućih odluka, sjajnih ideja i inovacija. Ovo je period u kojem će vreme proleteti jer će se neprestano nešto dešavati a vaš mozak će biti u potpunosti aktiviran zbog čega vam neće biti dosadno.

Bićete spremni na eksperimentisanje, inovacije i imaćete želju da probate nešto drugačije a upravo to vam može otvoriti neka nova vrata u nove životne dimenzije bez obzira o čemu se radi.

U toku ovog tranzita se može desiti da krenete na put i da stignete na odredište mnogo ranije nego što ste očekivali, da odgovor na poruku dobijete veoma brzo dok će neki uspeti da se sporazumeju sa drugim ljudima bez suvišnih reči a često i telepatski. Može se dogoditi da vi i druga strana pomislite na isto u istom trenutku. Misli će se poklapati jer ćete biti na istoj talasnoj dužini.

Ovo je period novih ideja, noviteta i otkrića a vreme je povoljno i za kupovinu novih uređaja (računare, tableta, telefona, automobila, , bele tehnika i dr) i to dok je Merkur u direktnom hodu dok u retrogradnom periodu to treba izbegavati.

Čućete puno novosti jer će u vašem okruženju biti više dešavanja, a očekuju vas i nova poznanstva i kontakti. Svaki od njih treba da doživite kao priliku da proširite svoje vidike, proširite poslovni uticaj ili čujete neku novu ideju. Svaki kontakt može da bude poučan i da iz njega izvučete nekakav zaključak koji će vam pomoći da funkcionišete mnogo bolje nego pre. Razmišljate logično i postavljajte pitanje – zašto se nešto dešava ili zašto se nešto ne dešava. Samo tako, možete se približiti ka novim znanjima.

Pod uticajem Merkura u Vodoliji, vaša interesovanja će se produbljivati ka svemu onome što vam je do juče bilo strano i nepoznato. Bićete gladni novih saznanja i novih mogućnosti koja dolaze kroz njih. Mozak će vam brže funkcionisati ali ipak, nekima će jezik biti brži od pameti, te je potrebna opreznost. Vašim sivim ćelijama će biti potrebna nova saznanja, tako da ćete se interesovati za sve vrste nepredne tehnologije i tehnike koja može poboljšati vašu svakodnevnicu.
Krasiće vas originalne ideje i jednostavna rešenja koja će dolaziti sama od sebe.

Ne bi bilo loše da negde zapisujete sve ideje koje vam ovih dana dolaze na um pa da o njima kasnije produskutujete sa ljudma čije mišljenje cenite.

Ne postoje granice. Osim u vašoj glavi. Zovite, pišite, kontaktirajte i pitajte šta želite da znate. Nećete znati kakav je odgovor ako ne probate.

Ovaj tranzit donosi pogled ka budućnosti pa će se i vaše interesovanje za astrologiju i proročanstva mnogo više produbljivati a vi, provoditi vreme izučavajući ovu materiju.

Karakteristika Merkura u Vodoliji je i da on najbolje funkcioniše kada je najnapetije, na primer, kada imate malo vremena a treba da završite obiman i komplikovan posao. Tada će on dolaziti do svog najboljeg dejstva, u svojoj punoj moći. Ovaj Merkur se oseća najbolje u obavljanju dinamičnih poslova i nekoliko poslova u isto vreme i to velikom brzinom i pod stresom. Svi se sećate, barem iz holivudskih filmova, kako izgleda jedan radni dan brokera na berzi. Tako bi trebao da funkcioniše Merkur u Vodoliji. Dajte mu gas i poletećete.

Pošto sam Merkur predstavlja decu, narednih dana deca mogu postati hiperaktivna, neposlušna a ona starija buntovna. Mladi će biti skloni promenama i u emotivnim vezama.

Merkur je od 14. Januara retrogradan a 24. Januara se vraća u znak Jarca. No, sa Vodolijom još nije završio jer će od 14.2 do 10.3.2022 ponovo i u potpunosti proći kroz ovaj znak.

Merkur u Vodoliji u svom natalnom horoskopu imaju Stiv Džobs, Mocart, Opra Vinfri, Džim Keri, Džordž Harison, Majkl Džordan, Bon Džovi, Dženis Džoplin, Danijel Krejg, Kevin Kostner, Žil Vern, Džordž Vašington, Ruzvelt, Tomas Edison, Raspućin, Virdžinija Vulf, Klark Gejbl, Bobi Fišer i drugi.

Od 10 do 17.1 Merkur će biti u kvadratu sa Uranom pa će mnogi želeti da odbace sve ono što je loše u njihovom životu. Mnogi će biti nervozni u nemogućnosti da promene svoj život. Posebno osetljiv period će biti za osobe rođene sa Ascendentom u Blizancima i Devici koji mogu prekinuti neke odnose ili biti na samoj granici da to učine.

Ovaj tranzit donosi brzopletost, nezadovoljstvo i želju za promenom ali teško da će se išta od toga ostvariti. Naoružajte se strpljenjem.

 

KAKO ĆE OVAJ TRANZIT UTICATI NA VAŠ ZNAK I PODZNAK?

 

OVAN – Obratite pažnju na komunikaciju sa prijateljima i nemojte im zameriti na iskrenosti.

BIK – Par osoba iz vašeg okruženja pokušavaju da vam iznesnu svoje mišljenje ali vi tvrdoglavo nemate sluha za njihove ideje.

BLIZNACI – Vaša najveća greška će biti ako svoje ideje ne pretočite u delo a to se lako može dogoditi.

RAK – Osoba iz daleka vas može obradovati svojim dolaskom.

LAV – Stvarate nova neprijateljstva ili dobijate nove poslovne rivale sa kojima se morate boriti na drugačijem nivou.

DEVICA – Rado bi promenili posao, a neki mogu dobiti ili dati otkaz.

VAGA – Osoba iz poslovnog okruženja koja vas simpatiše može dići ruke od vas. Nesporazumi u odnosu sa suprotnim polom. Preterana iskrenost vam može narušiti odnos.

ŠKORPIJA – Ne sviđaju vam neki odnosi sa prijateljima i rado bi prekinuli neka poznanstva koja vas nerviraju.

STRELAC – Partneru neće pasti novac sa neba. Nesporazumi oko trošenja novca i o tome šta je prioritet a šta ne.

JARAC – Pravite dodatne troškove a ne znate kako ćete izmiriti i one redovne.

VODOLIJA – Nezadovoljstvo ljubavnim životom. Loša komunikacija sa decom.

RIBE – Pretrpećete manje finansijske gubitke zato što niste dovoljno brzi ili nemate dovoljno vremena za posao.

Vaš astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *