Život čuvene špijunke Mata Hari bio je potpuno nesvakidašnji jer je ova egzotična plesačica, poznata po pohotonom načinu života bio inspiracija za više od 250 knjiga, biografija i filmova.

Rođena je u Holandiji, u bogatoj porodici kao Margareta Zel. Kada je imala 16 godina izbačena je iz škole za učiteljice zbog afere sa oženjenim direktorom škole. Ovaj nemili događaj ju je obeležio kao devojku lošeg morala pa više nije imala šta da izubi.  Kada je videla oglas pukovnika Rudolfa Meklauda u novinama koji je tražio “ženu prijatne spoljašnjosti”, javila se na isti i nakon 6 dana od poznanstva već je bila verena.  Shvatila da je to put ka uspehu.

Sa pukovinikom je od 1897 do 1902 godine živela na Javi i Simatri. Kasnije su se vratili u Evropu i razveli zbog neslaganja i loših odnosa. U tom braku, dobili su dvoje dece koja su umrla u detinjstvu u ranoj mladosti.

Godinu dana nakon razvoda, Margareta Zel odlazi u Pariz i postaje plesna diva, nastupajući nekad gotovo naga – samo sa dragim kamenjem po telu. Ne zna se na šta ju je nateralo na ovaj korak, ali vrlo moguće da ju je na to navelo loše finansijsko stanje u tom trenutku.

Potom je sebi dala novo ime – Mata Hari, što u bukvalnom predovdu znači “oko dana”, što je malajski izraz za Sunce.

Jedna Lavica, nije mogla izabrati bolje ime za sebe ako uzmemo u obzir činjenicu da ovim znakom vlada najjača planeta zodijaka – Sunce. Željna uspeha, pažnje i svetlosti pozornice, željna uticajnih veza i poznanstava, na šta je motiviše znak Lava u kojem je rođena, izabrala je najlakši put za nju da to i ostvari – putem egzotičnog i erotičnog plesa, seksipila i primitivne zavodljivosti koje su u simbolici njenog Ascendenta u Škorpiji.

Mata Hari, 7.8.1876, 1:oo p.m, Leeuwarden, NETHERLAND (Holandija)

* Svako kopiranje, umnožavanje, objavljivanje i distribuiranje celog ili delova ovog teksta objavljenog na ovom web sajtu zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo ako se realizuje bez saglasnosti autora. U ovo se podrazumeva, pored ostalog, pravljenje screenshot-a i korišćenje teksta za snimanje sopstvenog video sadržaja.

 

Često se položaj Sunca u našem horoskop pokaže kao konačani cilj svakog od nas, tj. našu svrhu ,a podznak govori na koji način ga ostvarujemo.

Mata Hari, Indijska hramska plesačica obučena za erotske plesove istoka mamila je publiku dok je nastupala u Parizu, Berlinu, Beču, Madridu i drugim evropskim prestonicama. Privukla je niz visokopozicioniranih aristokratskih ljubavnika koji su bili voljni da je nagrade za zadovoljstvo njenog društva.

To bi se danas prosto nazvalo prostitucijom. U astrologiji su osobe lakog morala, prostitutke i striptizete predstavljene znakom Škorpije, pa ne čudi zašto je Mata Hari iskoristila svoju erotičnost i nagost jer je i sama rođena sa Ascendentom u Škorpiji. Da je iskreno uživala u tome, i za to, ujedno, bila adekvatno plaćena, ukazuje Venera (novac, uživanje, nešto što volimo) u 8. polju (polje Škorpije – seks, prostitucija). Za nju čak možemo reći da je izmislila striptiz kao formu plesa.

Iako je više od dve godine bila i pod budnim okom MI5 – britanske tajne policije – u njihovim arhivama zabeleženo je da nikada nisu nađeni dokazi da je prenela bilo kakve informacije od vojne važnosti.

Agenti su dva puta i ispitivali atraktivnu špijunku, ali nisu uspeli da saznaju ništa o njenim navodnim tajnim aktivnostima, ali zbog svojih uticajnih veza širom Evrope postala je sumnjiva.

Kasnije je dospela u fokus francuske tajne policije koja ju je stavila pod prismotru. Pratili su njen odlazak i putovanje u Španiju gde se sastala sa nemačkim vojnim atašeima. Francuszi su čak smatrali da je Mata Hari dvostruki agent.  U februaru 1917. Mata Hari se vratila u Pariz gde je odmah bila uhapšena i optužena da je nemački špijun. A ubrzo potom je osuđena na smrt.

Mata Hari je rođena sa ascendentom u znaku Škorpije, znaku koji je sklon rizičnim životnim situacijama u kojima može izubiti život. Ascendent na stepenu na kojem je egzalitran Uran (11. Stepen Škorpije je stepen egzaltacije Urana a dejstvo ovog stepena se oseća i na 10 i 12 stepenu) što govori da je bila jako pametna ali i sklona rizicima na koje niko normalan ne bi pomišljao. Ipak, ona je išla na sve ili ništa.  Mars, vladar Ascendenta je smešten u njeno 9 polje (polje inostranstva) što govori da Mata Hari veći deo svog života provodi u inostranstvu. Mars je smešten u znak Lava pa to ukazuje da upravo tamo sreće puno ljudi iz aristokratije (Lav) i na položajima (Lav). Mars se nalazi u konjunkciji sa Uranom, Merkurkom i Suncem što još više povećava njene veze sa ljudima iz inostranstva ali i česte promene prebivališta. Takođe, znakom Škorpije vlada i planeta Pluton koja je u karti Mata Hari smeštena na nekretnici Algol koja kad tad aktvira zlu kob i životni sunovrat.

Ono što je zanimljivo, Mata Hari u svom 1. polju ima Jupitera koji se nalazi na 22 stepenu Škorpije i koji može da ukaže da je ona sama nekome oduzela život, verovatano gušenjem i to onog trenutka kada se našla životno ugrožena, jer je njen vladar Ascendenta Pluton u opoziciji sa Jupiterom u 1. polju.

Ali šta je ukazuje da je špijunka?

Na špijunažu ukazuje njen Ascendent na 12 stepenu (stepenu Riba) što i označava tajne, skrivene radnje i špijuniranje.

Da li u njenom horoskopu nešto ukazuje da je radila za Nemce?

Da, njeno 6. polje (polje posla i kolega) se nalazi u znaku Ovna – znaku Nemačke, što ukazuje na saradnju.

Kako se u njenom horoskopu vidi da je uhvaćena upravo u Francuskoj?

Njeno 9. polje (polje inostranstva) se nalazi u znaku Raka (Francuska) čiji je dispozitor Mesec u Ribama (hapšenje) u konjunkciji sa Saturnom (ograničavanje kretanja).

Njeno poslednje jutro u zatvorskoj ćeliji su je probudile časne sestre. Ustala je, kada joj je saopšteno da je došao njen čas.

‘Mogu li napisati dva pisma?’ bilo je sve što je tražila.

Kapetan Bušardon je odmah dao pristanak i dali su joj olovku, mastilo, papir i koverte. Sela je na ivicu kreveta i grozničavom žurbom pisala pisma. Onda ih je predala na čuvanje svom advokatu.

U astrologiji, ono što zadnje činimo pred samu smrt je predstavljeno našim 8 poljem (poljem smrti) a Mata Hari u njemu ima znak Blizanaca što označava poruku, tj. pisanje pisma.

Zatim je navukla crne, svilene čarape i veš, groteskne u datoj okolnosti. Obula je svoje cipele sa visokim potpeticama i zakačila svilene haltere. Potom je ustala i uzela dugi crni baršunasti ogrtač oivičen krznom i sa ogromnom četvrtastom krznenom kragnom koja je visila niz leđa. Stavila je ovaj ogrtač preko teškog svilenog kimona koji je nosila preko spavaćice.

Njena bogata crna kosa i dalje joj je bila uvijena oko glave u pletenice. Potom je stavila veliki, lepršavi crni šešir od filca sa crnom svilenom trakom i mašnom. I na kraju je polako i ravnodušno navukla par rukvica a onda mirno rekla:

“Spremna sam.”

Tog jutra streljao ju je vod od 12 vojnika, a Mata Hari je u 41 godini otišla u legende.

 

Vaš astrolog,

Ana Raković

Zainteresovani za tumačenje natalne karte mogu me kontaktirati putem E-mail-a:astroregulus1@gmail.com ili na mob. (Viber&WhatsApp&Telegram) +381649031191

2 Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *