Nakon retrogradnog hoda i vraćanja u znak Jarca, najbrža planeta našeg sistema ponovo je ušla u znak Vodolije, znak svoje egzaltacije, gde će iskazati najjače dejstvo.
Merkur u Vodoliji donosi period novosti, promena, iznenađujućih odluka, sjajnih ideja i inovacija. Ovo je period u kojem će vreme proleteti jer će se neprestano nešto dešavati a vaš mozak će biti u potpunosti aktiviran zbog čega vam neće biti dosadno.
Bićete spremni na eksperimentisanje, inovacije i imaćete želju da probate nešto drugačije a upravo to vam može otvoriti neka nova vrata u nove životne dimenzije bez obzira o čemu se radi.
U toku ovog tranzita se može desiti da krenete na put i da stignete na odredište mnogo ranije nego što ste očekivali, da odgovor na poruku dobijete veoma brzo dok će neki uspeti da se sporazumeju sa drugim ljudima bez suvišnih reči a često i telepatski. Može se dogoditi da vi i druga strana pomislite na isto u istom trenutku. Misli će se poklapati jer ćete biti na istoj talasnoj dužini.
Ovo je period novih ideja, noviteta i otkrića a vreme je povoljno i za kupovinu novih uređaja (računare, tableta, telefona, automobila, , bele tehnika i dr) i to dok je Merkur u direktnom hodu dok u retrogradnom periodu to treba izbegavati.
Čućete puno novosti jer će u vašem okruženju biti više dešavanja, a očekuju vas i nova poznanstva i kontakti. Svaki od njih treba da doživite kao priliku da proširite svoje vidike, proširite poslovni uticaj ili čujete neku novu ideju. Svaki kontakt može da bude poučan i da iz njega izvučete nekakav zaključak koji će vam pomoći da funkcionišete mnogo bolje nego pre. Razmišljate logično i postavljajte pitanje – zašto se nešto dešava ili zašto se nešto ne dešava. Samo tako, možete se približiti ka novim znanjima.
Pod uticajem Merkura u Vodoliji, vaša interesovanja će se produbljivati ka svemu onome što vam je do juče bilo strano i nepoznato. Bićete gladni novih saznanja i novih mogućnosti koja dolaze kroz njih. Mozak će vam brže funkcionisati ali ipak, nekima će jezik biti brži od pameti, te je potrebna opreznost. Vašim sivim ćelijama će biti potrebna nova saznanja, tako da ćete se interesovati za sve vrste nepredne tehnologije i tehnike koja može poboljšati vašu svakodnevnicu.
Krasiće vas originalne ideje i jednostavna rešenja koja će dolaziti sama od sebe.
Ne bi bilo loše da negde zapisujete sve ideje koje vam ovih dana dolaze na um pa da o njima kasnije produskutujete sa ljudma čije mišljenje cenite.
Ne postoje granice. Osim u vašoj glavi. Zovite, pišite, kontaktirajte i pitajte šta želite da znate. Nećete znati kakav je odgovor ako ne probate.
Ovaj tranzit donosi pogled ka budućnosti pa će se i vaše interesovanje za astrologiju i proročanstva mnogo više produbljivati a vi, provoditi vreme izučavajući ovu materiju.

Karakteristika Merkura u Vodoliji je i da on najbolje funkcioniše kada je najnapetije, na primer, kada imate malo vremena a treba da završite obiman i komplikovan posao. Tada će on dolaziti do svog najboljeg dejstva, u svojoj punoj moći. Ovaj Merkur se oseća najbolje u obavljanju dinamičnih poslova i nekoliko poslova u isto vreme i to velikom brzinom i pod stresom. Svi se sećate, barem iz holivudskih filmova, kako izgleda jedan radni dan brokera na berzi. Tako bi trebao da funkcioniše Merkur u Vodoliji. Dajte mu gas i poletećete.
Pošto sam Merkur predstavlja decu, narednih dana deca mogu postati hiperaktivna, neposlušna a ona starija buntovna. Mladi će biti skloni promenama i u emotivnim vezama.

Merkur će u narednim danima praviti i određene aspekte sa drugim planetama:
23 i 24.2 Merkur u kvadratu sa Uranom donosi brzopletost, užurbanost i nestrpljivost. Ovaj tranzit može prekinuti neke loše odnose ili doneti promenu na poslu. Promene mogu biti bolne. Problemi u avionskom saobraćaju.
28,1,2 i 3.3 – Merkur u konjunkciji sa Saturnom – Problemi u saobraćaju; prekidi komunikacija, loša internet veza, problemi sa tehnikom; odlaganje putovanja; uzdržanost; neraspoloženje; odbijanje; čekanje; kašnjenje u prevozu; manje posla itd.

KAKO ĆE OVAJ TRANZIT UTICATI NA VAŠ ZNAK I PODZNAK?

OVAN – Neće vam prijati nova saznanja i informacije koje vam pristižu.
BIK – Prijatelji vas podstiču da se menjate i da uvedete novine.
BLIZNACI – Bićete veoma brzi i ekspeditivni. Pokazaćete svoju domišljatost i inteligenciju ali vase nove ideje neće biti dočekane sa oduševljenjem.
RAK – Sjajno je vreme za učenje stranog jezika ili za obaveze na fakultetu.
LAV – Partner može planirati kraće putovanje. Potražite savet voljenog bića.
DEVICA – Pred vama je period poslovnih promena. Moguće su nove kolege.
VAGA – Pojačana komunikacija sa suprotnim polom. Mlađoj osobi ne smeta razlika u godinama.
ŠKORPIJA – Od jednog rođaka možete čuti mnogo toga zanimljivog.
STRELAC – Očekuje vas period pojačane trgovine i komunkacije sa drugim ljudima.
JARAC – Rešili ste da se prilagođavate novonastaloj situaciji. Pročitajte nešto novo ili se informišite na drugom mestu.
VODOLIJA – Vaš intelekt je gladan za novim saznanjima i to je ono što će vas ispunjavati narednih dana. Mogućnost putovanja.
RIBE – Zadržite neke stvari samo za sebe. Budite mudri.

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *