KAKO DELUJE MERKUR U VODOLIJI?

Ni jedna planeta ne može u jednom znaku biti u sedištu i u egzaltaciji, pa su samim tim neka učenja pogrešna, jer je znak gde je Merkur najjači upravo znak Vodolije.

Merkur u Vodoliji donosi period novosti, promena, iznenađujućih odluka, sjajnih ideja i inovacija. Ovo je period u kojem će vreme proleteti jer će se neprestano nešto dešavati, a vaš mozak će biti u potpunosti aktiviran zbog čega vam neće biti dosadno. No, neće sve biti ušuškano i prijatno jer znak Vodolije ukazuje na neočekivane događaje na koje morate biti spremni.

Odvažite se na eksperimentisanje i inovacije, a imaćete želju da probate nešto drugačije što vam može doneti neke nove mogućnosti u nove dimenzije bez obzira o čemu se radi.

Možete razmisliti o novitetima na poslu ili upotrebi veštačke inteligencije u svojoj branši.  Bez obzira koliko se opirali promenama, one su neminovne pa je bolje ići u korak s vremenom i uvek biti u trendu.

U poslovnoj sferi, razmislite o tome da osvežite svoj tim sa mladim osobama koje vas uvek mogu inspirisati za neke nove projekte. Na mladima svet i ostaje, pa treba slušati i prepoznati šta je to što mladi vole a nakon toga, se prilagoditi.

Ako u toku ovog tranzita krenete na put, može se desiti da na odredište stignete mnogo ranije nego što ste očekivali, da odgovor na poruku dobijete veoma brzo, dok će neki uspeti da se sporazumeju sa drugim ljudima bez suvišnih reči. Telepatija može biti učestala pojava narednih dana.. Može se dogoditi da vi i druga strana pomislite na isto u određenom trenutku. Misli će se poklapati jer ćete biti na istoj talasnoj dužini. Ili se može dogoditi da pomislite na nekoga koga niste dugo videli i da sutradan baš sretnete tu osobu.

Ovo je period novih ideja, noviteta i otkrića a vreme je povoljno i za kupovinu novih uređaja (računare, tableta, telefona, automobila, , bele tehnika i dr).

OSLUŠNITE NOVE IDEJE

Čućete puno novosti jer će u vašem okruženju biti više dešavanja, a očekuju vas i nova poznanstva i kontakti. Svaki od njih treba da doživite kao priliku da proširite svoje vidike, proširite poslovni uticaj ili čujete neku novu ideju. Svaki kontakt može da bude poučan i da iz njega izvučete nekakav zaključak koji će vam pomoći da funkcionišete mnogo bolje nego pre. Razmišljate logično i postavljajte pitanje – zašto se nešto dešava ili zašto se nešto ne dešava. Samo tako, možete se približiti ka novim znanjima. Osluškujete nove ideje kroz nove ljude koje srećete i pustite da vas obuzme osećaj da ste napokon našli nešto voema inovantno.

Pod uticajem Merkura u Vodoliji, vaša interesovanja će se produbljivati ka svemu onome što vam je do juče bilo strano i nepoznato. Bićete gladni novih saznanja i novih mogućnosti koja dolaze kroz njih. Mozak će vam brže funkcionisati ali ipak, nekima će jezik biti brži od pameti, te je potrebna opreznost. Vašim sivim ćelijama će biti potrebna nova saznanja, tako da ćete se interesovati za sve vrste nepredne tehnologije i tehnike koja može poboljšati vašu svakodnevnicu.
Krasiće vas originalne ideje i jednostavna rešenja koja će dolaziti sama od sebe.

Ne bi bilo loše da negde zapisujete sve ideje koje vam ovih dana dolaze na um pa da o njima kasnije produskutujete sa ljudma čije mišljenje cenite.

Ne postoje granice. Osim onih koje ste vi postavili u vašoj glavi. Zovite, pišite, kontaktirajte i pitajte šta želite da znate. Nećete znati kakav je odgovor ako ne probate.

Ovaj tranzit donosi pogled ka budućnosti pa će se i vaše interesovanje za astrologiju i proročanstva mnogo više produbljivati a vi, provoditi vreme izučavajući ovu materiju. Razmišljanje o budućnosti i o tome kakav nas to svet očekuje i kuda sve ovo vodi.

Karakteristika Merkura u Vodoliji je i da on najbolje funkcioniše kada je najnapetije, na primer, kada imate malo vremena a treba da završite obiman i komplikovan posao. Tada će on dolaziti do svog najboljeg dejstva, u svojoj punoj moći. Ovaj Merkur se oseća najbolje u obavljanju dinamičnih poslova i nekoliko poslova u isto vreme i to velikom brzinom i pod stresom.

Pošto sam Merkur predstavlja decu, narednih dana deca mogu postati hiperaktivna, neposlušna a ona starija buntovna. Jednostavno, deca vas neće previše slušati ali vas u isto vreme mogu iznenaditi svojom nadprosečnom inteligencijom i način na koji rešavaju neke, za vas, komplikovane zadatke. Mladi će biti skloni promenama u emotivnim vezama.

Rezervišite let.

Pojačano putovanje avionom i vozom.

*Zabranjeno je kopiranje ovog teksta bez navođenja njegovog autora.

KAKVE ASPEKTE MERKUR PRAVI?

 5 i 6.2 – Merkur konjunkcija Pluton – Potrebna je posebna opreznost tokom putovanja. Izbegavajte brzu vožnju koja vas može dovesti u rizične situacije. Problemi u železničkom i avio saobraćaju uz moguće nezgode. U komunikciji vodite računa da nekoga ne uvredite. Ono što budete čuli može izazvati u vama burna osećanja i emotivnu reakciju.

Od 9 do 12.2 – Merkur kvadrat Jupiter – Nešto možete platiti po mnogo većoj ceni nego što to zaista vredi. Pojačana potreba za kupovinom svega i svačega, šta vam treba i ne treba.  Pazite da ne napravite velike račune u romingu. Preveliki troškovi. U komunikaciji, neki ljudi neće znati da stanu sa pričom.

Od 15 do 18.2 – Merkur kvadrat Uran – Ovo su dani koji donose promene planova u poslednji čas pa treba da uvek imate spreman plan B. Možda ćete morati da donesete brze odluke zbog čega možete biti nesigurni u sebe i svoje postupke. Neke osobe vas mogu ubrzavati ili ćete na poslu raditi pod tenzijom da što pre nešto obavite. Pazite da ne kažete nešto što će vas kasnije koštati ili zbog čega ćete snositi odgovornost.

PROČITAJ: Šta nam donosi Mesec u Strelcu?

KAKO ĆE OVAJ TRANZIT UTICATI NA VAŠ ZNAK I PODZNAK?

OVAN – Ne pozajmljujte od prijatelja auto. Poziv u poslednji čas ili neočekivani susret koji može biti veoma zanimljiv.

BIK – Nove kolege na poslu u vama mogu probuditi nesigurnost. I u pravu ste. Osobe koje sada budu počele da rade u vašoj firmi, mogu se pokazati kao ljuti protivnici ali vremenom.

BLIZNACI – Očekuje vas poslovni uspeh. Ovo je vaših 5 minuta. A lagano možete raditi i dva posla istovremeno. Sposobni ste za to.

RAK – Lako možete realizovati poslovno putovanje ili ono u inostranstvo. Razmislite o učestvovanju na sajmu.

LAV – Partner je prepun novotarija i iznenađenja a sve to će vam prijati.

DEVICA – Jedan posao je potrebno da transformišete i napravite nešto novo i drugačije.

VAGA – Merkur ulazi u vaše polje ljubavi zbog čega možete ostvariti mnogo bolju komunikaciju sa voljenom osobom. Mlađa osoba misli o vama.

ŠKORPIJA – Očekujte goste. Jako lepo se slažete sa mlađom osobom iz porodice.

STRELAC – Idealno je vreme za učenje i nova saznanja.

JARAC – Naviru vam ideje kako da zaradite dodatne sume novca. Dobitak preko mlađe osobe.

VODOLIJA – Postaćete pristupačniji prema drugim ljudima. Kraće putovanje.

RIBE – Svoje planove sačuvajte za sebe. Mlađa osoba vam radi iza leđa.

Vaš astrolog,

Ana Raković

1 Komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *