I tokom 2021 godine većina planeta će imati faze kada će biti u retrogradnom hodu. Najbrža planeta – Merkur, kao što ste već navikli, praviće nekoliko puta hod unazad. U tabelama možete pronaći datume kada je koja planeta retrogradna i rukovoditi se time.

*Dok je Merkur u retrogradnom hodu treba izbegavati kupovine automobila, prevoznih sredstava, telefona, računara, televizora i drugih uređaja. Mogući su zastoji i problemi u komunikaciji, saobraćaju, razna kašnjenja, gubljenje dokumenata i duže čekanje na odgovor. Dokumenta mogu biti puna grešaka i propusta. Proverite datume, imena i pročitajte i ono što piše sitnim slovima.Ovo je vreme predomišljanja i obnove nekih starih kontakata. Završite započete poslove.
*Retrogradna Venera uvek donosi preispitivanje emocija, susret ili kontakt sa starim ljubavima i bivšim partnerima. Mogućnost vraćanja starog duga ili dobitak pohvale za nešto što se dogodilo u prošlosti. Evociranje uspomena. Nemogućnost napredovanja ljubavne veze. Zastoj. Čekanje.
*Ove godine Mars nije retrogradan što znači da je 2021 godina sjajna za sve vrste poslova. Imaćete dovoljno srčanosti i energije za nove projekte.
*Ako Jupiter pravi aspekte sa vašim ličnim planetama to govori da će one nekoliko puta biti aspektovne tokom ovog perioda a vi ćete imati nekoliko prilika za napredak i boljitak., sve u zavisnosti od polja u kojem vam se nalazi Jupiter i od toga šta je aspektovao u vašoj natalnoj karti.
*Ako Saturn pravi aspekte sa vašim ličnim planetama to govori da će one nekoliko puta biti aspektovne tokom ovog perioda što će vam doneti izazvoni period i zastoje i probleme u određnim životnim sferama. Saturn je planeta koja nas uči, vraća na početak i daje priliku da se popravimo i budemo još bolji. Povratak starog problema kojeg očigledno niste prevazišli.
*Retrogradni Uran donosi vraćanje starih prijatelja u naš život. Neke veće životne promene treba odložiti ili dobro razmisliti o njima. Ako i donesete određene odluke da promenite nešto u periodu kada je Uran retrogradan, vrlo brzo se možete uveriti da to nije bila dobra ideja i da je bolje vratiti se na staro.
*Retrogradni Neptun će vas ponovo prevariti i naterati da naučite lekciju. Ova planeta deluje u stilu – Ako vas neko ošamari, dajte mu i drugi obraz da vas još jednom ošamari.
*Retrogradni Pluton ukazuje da nekoliko puta morate porušiti mostove za sobom. Nekad je to i dobro jer znate da nema nazad, samo napred. Moguća je obnova starog neprijateljstva i rivalstva.

Za više informacija o dejstvu ovih tranzita u odnosu na vašu natalnu kartu kontaktirajte svog astrologa.

Ako se odlučite za mene, biće mi zadovoljstvo zbog ukazanog poverenja.

 

Vaš astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.