I tokom 2021 godine većina planeta će imati faze kada će biti u retrogradnom hodu. Najbrža planeta – Merkur, kao što ste već navikli, praviće nekoliko puta hod unazad. U tabelama možete pronaći datume kada je koja planeta retrogradna i rukovoditi se time.

*Dok je Merkur u retrogradnom hodu treba izbegavati kupovine automobila, prevoznih sredstava, telefona, računara, televizora i drugih uređaja. Mogući su zastoji i problemi u komunikaciji, saobraćaju, razna kašnjenja, gubljenje dokumenata i duže čekanje na odgovor. Dokumenta mogu biti puna grešaka i propusta. Proverite datume, imena i pročitajte i ono što piše sitnim slovima.Ovo je vreme predomišljanja i obnove nekih starih kontakata. Završite započete poslove.
*Retrogradna Venera uvek donosi preispitivanje emocija, susret ili kontakt sa starim ljubavima i bivšim partnerima. Mogućnost vraćanja starog duga ili dobitak pohvale za nešto što se dogodilo u prošlosti. Evociranje uspomena. Nemogućnost napredovanja ljubavne veze. Zastoj. Čekanje.
*Ove godine Mars nije retrogradan što znači da je 2021 godina sjajna za sve vrste poslova. Imaćete dovoljno srčanosti i energije za nove projekte.
*Ako Jupiter pravi aspekte sa vašim ličnim planetama to govori da će one nekoliko puta biti aspektovne tokom ovog perioda a vi ćete imati nekoliko prilika za napredak i boljitak., sve u zavisnosti od polja u kojem vam se nalazi Jupiter i od toga šta je aspektovao u vašoj natalnoj karti.
*Ako Saturn pravi aspekte sa vašim ličnim planetama to govori da će one nekoliko puta biti aspektovne tokom ovog perioda što će vam doneti izazvoni period i zastoje i probleme u određnim životnim sferama. Saturn je planeta koja nas uči, vraća na početak i daje priliku da se popravimo i budemo još bolji. Povratak starog problema kojeg očigledno niste prevazišli.
*Retrogradni Uran donosi vraćanje starih prijatelja u naš život. Neke veće životne promene treba odložiti ili dobro razmisliti o njima. Ako i donesete određene odluke da promenite nešto u periodu kada je Uran retrogradan, vrlo brzo se možete uveriti da to nije bila dobra ideja i da je bolje vratiti se na staro.
*Retrogradni Neptun će vas ponovo prevariti i naterati da naučite lekciju. Ova planeta deluje u stilu – Ako vas neko ošamari, dajte mu i drugi obraz da vas još jednom ošamari.
*Retrogradni Pluton ukazuje da nekoliko puta morate porušiti mostove za sobom. Nekad je to i dobro jer znate da nema nazad, samo napred. Moguća je obnova starog neprijateljstva i rivalstva.

Za više informacija o dejstvu ovih tranzita u odnosu na vašu natalnu kartu kontaktirajte svog astrologa.

Ako se odlučite za mene, biće mi zadovoljstvo zbog ukazanog poverenja.

 

Vaš astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *