Ljubav nema granice

Našu priču krenućemo od samog kraja. Nakon vesti o smrti voljene Žozefine, Napoleon se zaključao u svoju sobu iz koje nije izlazio puna dva dana, ne želeći nikog da vidi.  Nakon toga se više nikad nije oporavio ili nije ni želeo. A kada je došlo njegovo vreme da napusti ovaj svet, radovao se što će ponovo sresti svoju ljubljenu i što će njihove dve duše ponovo biti zajedno negde na nebu.

Dok mu je na grudima ležao medaljon sa ljubičicama koje mu je ona pokonila, njegova poslednja reč je bila – “Žozefina!”

Prema mnogima njihova ljubavna priča je jedna od najlepših u istoriji. A samo njih dvoje znaju koliko su se voleli, koliko su patili jedno za drugim i jedno zbog drugoga.

Njihovo poznanstvo je bilo neobično. Prvi put su se sreli na jednoj zabavi 1795. po nagovoru njenog tadašnjeg ljubavnika Paula Bransa koji je hteo da je se reši jer je našao novu ljubavnicu. Verovao je da će iskusna, mlada udovica sa dvoje dece biti idealna za generala Bonapartu, tada neuglednog mladića. Napoleon se na prvi pogled zaljubio u Žozefinu, dok se on njoj nije nešto naročito dopadao ali je iz interesa nastavila da ga zavodi i u to vreme šalje veoma provokativna pisma. Ako je neko mogao da joj pruži raskošan život koji je vodila, bio je to on.

– “Više ne dolaziš svojoj prijateljici kojoj si drag. Posve si je napustio. Grešiš, jer ona ima vrlo nežne osećaje prema tebi. Dođi sutra na ručak kod mene. Treba da te vidim, da razgovaramo o tvojim dužnostima.” – pisala je Žozefina.

Vrlo brzo su se venačali iako su se tom braku mnogi protivili. Njegova porodica je bila zgrožena, ali on nije mario.

Napoleon Bonaparta, natalna karta

Bonaparta je bio opčinjen svojom suprugom, a najviše njenim seksualnim veštinama. A kada je trebao da se zbog obaveza odvoji od svoje žene, bio je očajan.

Ponekad su u žaru strasti bili toliko bučni da bi uzdasima probudili ceo dvor a, s vremena na vreme, se dešavao i da padnu sa kreveta.

“Ljubav je vodio brzo i žestoko. Poput vatrogasca koji gasi požar” – izjavila je Žozefina o Napoleonovom ljubavnom umeću.

Uporedni horoskop

Šta je u njihovom uporednom horoskopu ukazivalo na veliku strast i neobuzdanu želju?

Napoleon i Žozefina, sinastrija

Na to ukazuje konjunkcija Marsa i Venere u njihovoj sinastriji  što je školski primer ogromne fizičke želje i strasti. Od svih aspekata između ove dve planete, ovaj je najjači i pokazatelj je neverovatne seksualne energije između dvoje ljudi. Osim toga, Žozefinin Ascendent, Venera i Jupiter padaju u Napoleonovo 8. polje – polje seksa i požude, zbog čega je ona njega tako magnetnično privlačila.

S druge strane Napoleon Bonaparta je rođen u znaku Lava i sa podznakom u Škorpiji a upravo podznak govori koliko mu je strast i seks bitni u životu. Bio je nezasit a u isto vreme i  verovatno veoma posvećen ljubavnik, s obzirom da je njegov Mars u znaku Device (pažljiv, strpljiv, detaljista). Mars, kao drugi vladar Ascendenta predstavlja vatru i požar a Neptun, planeta s kojom je njegov Mars u konjunkciji opisuje gašenje (Mars konjunkcija Neptun – vatrogasac) što opravdava Žozefinin opis njegovog ljubavnog umeća.

Često su bili razdvojeni zbog njegovih vojnih obaveza ali joj je svakodnevno slao pisma puna divljenja, ljubavi i lepih reči. Njoj je odgovaralo da je iz daljine obožava dok je ona nastavila da vodi razuzdan život pun afera.

“Više te ne volim. Naprotiv, prezirem te. Ti si grozna, vrlo šlampava, vrlo glupa, vrlo pepeljugasta. Uopšte mi ne pišeš, ne voliš svog supruga; ti znaš kakav užitak mu tvoja pisma pričinjavaju, a ne udostojiš se da napišeš čak ni šest redova najbezveznijih žvrljotina… Nadam se da ću te uskoro čvrsto zagrliti i obasuti te milionima vrelih poljubaca. Bonaparte” – stoji u jednom od Bonapartinih pisama.

Kada je Napoleon saznao za njene prevare, poludeo je od ljubomore (što priliči osobi koja je rođena sa Ascendentom u Škorpiji) i počeo da joj se sveti tako što je on počeo da varao nju.  Tek tada je Žozefina shvatila koliko joj Napoleon znači, pa je promenila svoje ponašanje i svoj život potpuno podredila njegovom.

Žozefina Bonaparte, natalna karta

Kako nije ostajala u drugom stanju, pet godina nakon što je postala carica, Žozefina i Napoleon su se sporazumno razveli. Razvod je Žozefini teško pao, ali je pristala na njega kako bi omogućila Napoleonu da se oženi mlađom ženom koja bi mogla da mu rodi naslednika. Bivši supružnici su ostali u dobrim odnosima a on se do kraja života požrtvovano brinuo o njoj i njenoj deci.

“Otkako sam te napustio stalno sam nesrećan. Moja sreća je biti pored tebe. Neprestano živim u sećanju, na tvoja milovanja, tvoje suze, tvoju nežnu brigu. Čar neuporedive Žozefine konstantno gori i užaren je plamen u mom srcu.” – pisao je Napoleon.

Iako mu je 7. polje, polje braka u znaku Bika koji ukazuje na dugotrajnost bračne zajednice u njemu se našao Uran planeta razvoda, što je uzrokovalo da ovaj brak ipak propadne. Ali intezivna i jaka osećanja koja su ih pratila tokom celog života su prožete ljubavnim čvorima kroz aspekte Venere (ljubav) i Saturna (dugotrajnost) u međusobnoj sinastriji.

Negde uporedo Napoleonovom porazu i prognanstva na ostrvo Sveta Jelena gde je proveo poslednje godine života, Žozefina se razbolela i umrla od upale pluća.

Napoleon Bonaparta

ZANIMLJIVOSTI IZ NAPOLEONOVE KARTE:

  1. Kako se u Napoleonovoj karti vidi da je bio veliki vojskovođa a potom i vladar Francuske? – Čin generala u astrologiji je predsatvljen znakom Jupitera kojeg je Napoleon Bonaparta imao u 1. Polju (on sam). Zbog Marsa, vladara Ascendenta i Neptuna (lukavost) bio je lukav vojkovođa kojem je bilo teško predvideti sledeći potez. Sam znak Lava ukazuje na titule kao što je car.
  2. Kako se u Napoleonovoj karti vidi da je često držao ruku na stomaku? Merkur predstavlja ruke a njegov se nalazi na 6. Stepenu – Devica ( stomak, želudac)
  3. Da li je moguće da je namerno ubijen? – Da, jer ima Sunce (vlast) na 22. Stepenu – stepen koji označava ubiti, biti ubijen.
  4. Kako se vidi da je želeo da osvoji Rusiju? – Mars (rat) se nalazi u konjunkciji sa Neptunom (Rusija). Takođe, planeta Mars se nalazi na 12. stepenu (Ribe – greška), pa je precenio svoje sposobnosti i potcenio protivnika (što nikad nije dobro).

PROČITAJ I OVO: Mata Hari, najpoznatija svetska špijunka

 

Vaš astrolog

Ana Raković

Zainteresovani za tumačenje natalne karte istu mogu zakazati putem E-mail-a na: astroregulus1@gmail.com ili mob. (Viber, WhatsApp, Telegram) na +381649031191

Dobro došli

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *