MARS U SVOM SEDIŠTU

 

Mars je u znaku Ovna u svom sedištu. Ovo je njegov prirodni dom, mesto gde se ova planeta oseća kao kod kuće. Zbog toga će Mars biti izuzetno jak a ponekad i agresivan.

Ovaj tranzit nam donosi nestrpljivost ali i preduzimljivost. Mars u Ovnu ne voli da čeka. Želi sve sada i odmah. Ukoliko ne ide onim tempom koji očekuje, može pobesneti i izgubiti kontrolu.

Ono što je svojstveno Marsu u Ovnu je da u akciju kreće prvi a to važi za sve segmente života. Od toga da prvi zasuče rukave i baci se na posao, da prvi zove i nešto inicira, pa da prvi krene i u igru zavođenja i udvaranja.

Pod uticajem smo u potpunosti muške energije koja donosi entuzijazam, vraća volju i takmičarski duh, donosi eksplozivnost i borbenost, sve sa osmehom na usnama.

Imaćete dovoljno energije da završite sve obaveze, a što je najbolje, ništa nećete odlagati za sutra, već ćete želeti da sve obavite danas. Ipak, ukoliko budete naišli na prepreke, onda vas energija ovog tranzita može navesti na agresivnost i bes. U tom slučaju, nije bitno da li će u tom slučaju nadrljati ljudi iz vaše blizine ili neki predmet koji vam se nađe pri ruci.

Nećete imati razumevanje za stidljive i povučene osobe koje propuštaju puno toga da urade i ostvare napredak, pa ćete pokušati da ih nagovorite, da delujete u njihovo ime ili da ih ohrabrujete.

Nećete razumeti ni predomišljanje i neodlučnost.

LJUBAV I ZAVOĐENJE

 

Sama planeta Mars ipak više opisuje muškarce, pa će ovaj tranzit najpre delovati na jači pol koji će poprimiti osobine ovog tranzita. A to pored gore navedenog znači: da će muškarci biti preduzimljiviji, da će biti agresivniji i nestrpljiviji,

Verujte, ako se muškarcu u ovom periodu dopadne žena, on se neće ustručavati da joj priđe. Otvoren i samouveren pristup je njegovo najjače oružuje. Upravo zato, neće mu se svideti navalentne dame jer je on taj koji želi da osvaja!

Srećom, nekako su se planete posložile pa u ovom periodu će muškarci biti muškarci a žene će biti žene, s obzirom i da je ženska planeta – Venera trenutno u znaku svog sedišta, u znaku Bika.

Muškarci mogu biti pomalo grubi i nespretni u pokazivanju emocija.

Niži tipovi mogu zbijati šale, biti prosti i neuskusni misleći da će tako ostaviti utisak na ženu.


NA GLOBALNOM PLANU

 

Mars u Ovnu će nateratii muškarce da budu ratoborniji i skloniji agresivnom ponašanju. Stoga će lakše padati u vatru, svađati se ili konflikt želeti da isteraju do kraja pesničenjem. Drugi će želeti da uzmu pušku u ruke i tako reše sve svetske konfikte.

I na globalnom planu, pred nama su jako izazvoni dani koji mogu doneti raspirivanje sukoba i narušavanje mira koji se jedino može izbeći ako neko ima interesa za tako nešto. Mnoge vojske će biti u punoj borbenoj gotovosti a potrebna je samo mala iskra da se sve zapali a na mestima gde vatra tinja, može biti još surovije i vatrenije. Vatra se širi i guta sve pred sobom.

Svi bi da ratuju i da problem rešavaju otvorenim sukobom.

I običan čovek će biti nezadovoljan i agresivan. I njemu je puna kapa svega jer je svestan da, pošto ništa ne uspeva da reši milom, sada će želeti da promeni taktiku jer očigledno drugačije ne može.

Mars u Ovnu govori i da su mogući požari i da je potreban oprez pri rukovanju sa svim oštrim predmetima. Vodite računa da električni šporet, peglu ili grejalicu ugasite pre nego što izađete iz kuće.

Tranzit Marsa kroz znak Ovna najviše će osetiti predstavnici Ovna i Škorpije, ali dosta će uticati i na osobe kojima je Ascendent (podznak) u ovim znacima. Gledajte da ne izazivate ove osobe u predstojećem periodu jer ćete izvući deblji kraj.

 

Poznate osobe koje u svojim horoskopima imaju Marsa u Ovnu su: Anđelina Džoli, Stiv Džobs, Ronaldo, Rasel Krou, Klint Istvud, Stiven Hoking, Danijel Krejg, Kevin Kostner, Šarl Bodler, Lenjin, Orson Vels, Čarls Dikens, Herman Gering, Car Nikolaj i drugi.

 

KAKVE ĆE MARS PRAVITI ASPEKTE NAREDNIH DANA?

 

Od 30.4 do 4.5 – Mars konjunkcija Neptun – Ukazuje na to da postoji određen strah od neuspeha. Nesigurnos može doneti oklevanje. Uspešnost akcije ili posla ako se drži u tajnosti.

Od 1 do 6.5 – Mars sekstil Pluton –  Donosi ogromnu energiju, osvetoljubivost i ratobornost. Muškarci mogu biti ljubomorni. Dame bi trebalo da vode računa da zadovolje partnera. Nipošto nije pametno izbegavati seks.

28, 29 i 30.5 – Mars konjunkcija Kiron – Zakazani poslovi će biti loši. Majstori mogu pokazati svoju nestručnost. Poslovni neuspeh. Vojni propusti i fijasko.

KAKO OVAJ TRANZIT DELUJE NA VAŠ ZNAK I PODZNAK?

 

OVAN – Bićete ljuti i temperamentni. Malo vam fali da poludite i ako vam neko stane na put, nadrljao je.

BIK – Pazite se na bolove u nogama. Muškarac sa posla vam diše za vratom i motri na svaki vaš korak.

BLIZANCI – Lako može doći do sukoba sa prijateljima. Predložite prijateljima sportsku aktivnost.

RAK – Moguće su neprilike na radnom mestu. Konstruktivne kritike.

LAV – Veoma ste ambiciozni i sada možete postići bukvalno sve.

DEVICA – Očekuju vas povećani troškovi. Brinete zbog novca i da li ćete uspeti da vratite dug i isplatite kredit.

VAGA – Mars u polju partnerstva ukazuje na dinamičan ljubavni period u kojem je sve moguće.

ŠKORPIJA – Očekuju vas neprijatnosti na poslu. Svađa sa kolegama. Zdrastvene poteškoće. Kontrolišite se.

STRELAC – Ljubavne svađe na pomolu. Otrežnjenje.

JARAC – Očekuje vas period kada nećete imati mira u sopstvenoj kući. Svuda oko vas, buka i dreka.

VODOLIJA – Ovo je period kada ulazite u veće finansijske troškove. Povedite računa.

RIBE – Biće preduzimljiviji i spremni na nove poslovne projekte. Preuzimate rizik na sebe.

 

Vaš astrolog,

Ana Raković

ASTRO PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN:

2 Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *