Mundana astrologija je grana astrologije koja se bavi proučavanjem planetarnih uticaja na države, tj. zemlje. Početkom juna, za Srbiju je počeo novi solarni horoskop (po najnovijoj natalnoj karti za datum osnivanja iz 2006 god).

Iz tog, solarnog horoskopa, možemo da tumačimo šta nas očekuje u narednih godinu dana, tačnije u periodu od juna meseca 2021 do juna 2022. godine. Kao što svaka osoba pored natalnog horoskopa može da na, godišnjem nivou poruči i napravi solarni horoskop , tako se analiza može odraditi i za sve ostalo – zemlje, unije, preduzeća i poslove. Na osnovu tog solarnog grafikona, astrolog daje predikcije šta će se dogoditi, šta je povoljno a šta nije.

Kada je reč o Srbiji, pred nama je period od godinu dana koji će najviše obeležiti naši najmlađi sugrađani. Pred nama je vreme dece i mladih.  Samim tim, moguć je blagi prirodni priraštaj u odnosu na prethodne godine. Takođe, solarni horoskop koji je počeo, donosi nam mnogobrojne kontakte sa zemljama u regionu, tj. sa susedima na koje ćemo biti usmereni. Ovo je godina putovanja, povećanja obima trgovine i saobraćaja, očekuje nas gradnja puteva i poboljšanje infrastrukture ali sve će to biti i propraćeno velikim brojem propusta, grešaka i mahinacija.

S obzirom da smo u ovom solaru zahvatili retrogradnog Merkura koji se nalazi u kvadratu sa Neptunom, može doći do raznih problema u saobraćaju, povećan broj od udesa koji će se često dešavati na najneverovatniji način. Čuvajte decu ako idu sama u školu i proveravajte ih da li su stigli bezbedno na odredište. Ako vam se dete čudno ponaša i primećujete značajne promene ponašanju, proverite da li koristi neka nedozvoljena sredstva jer lako može potpasti pod nepovoljan uticaj sredine.

Ovo je godina i kada će se dosta razmišljati o obrazovnom sistemu koji će, ispostaviće se, biti pun propusta.

Puno lažne, kradete i neispravne robe će se pojaviti na tržištu a posebno treba biti oprezan prilikom kupovine automobile. Vodite računa o mogućim krađama, pa se osigurajte na vreme.

Sve nas najviše zanima situacija koja nam je svima znatno otežala živote proteklih meseci a to je situacija sa pandemijom a solarni horoskop ukazuje da će Srbija i njeni građani uspeti da se izbore sa svim nevaljama na tom planu uz malo truda. Predstoji i uspeh u pravljenu vacine i njene distribucije u treće zemlje. Naša zemlja može zabeležiti sjajne razultate na polju medicine a jedan naš lekar i postići svetsku slavu kroz svoje otkriće ili rad.

Godina pred nama doneće puno vesti, zanimljivog televizijskog i internet sadržaja, odlične TV serije i puno novih voditelja a prirodnom selekcijom će neki uspeti a drugi ne.

Venera u Raku u novom solaru ukazuje i da će se narod u Srbiji okrenuti sebi i više uživati u domaćoj turističkoj ponudi. Osetićete se i nacionalno jedinstvo i ljubav prema svojoj zemlji. U isto vreme narod će biti vredniji, spretniji i užurbaniji da postigne sve ono što u prethodnom period nije a to neće baš svaki put biti dobro. Ovo je period venčanja i ljubavi. Mnogi mladi parovi će započeti zajednički život .

Godina pred nama nije loša ni za rešavanje stambenih pitanja a država bi mogla da olakša i pomogne građanima sa raznim subvencijama za rešavanje stambenih pitanja, mada je to već najavljivano prethodnih meseci. Ovaj tranzit ukazuje i na veća stambena ulaganja i zarade preko gradnje novih objekata. Moguća su i poskupljenja na tom polju ali i zarade kroz te delatnosti.

Kada je novac u pitanju, Srbiju u narednih godinu dana očekuje više troškova i zaduženja nego priliva novca ali dobra strana svega je da će novac upravo biti potrošen na građane naše zemlje kroz razne pomoći i subvencije.
Za privredu je ovo jedan lošiji period jer će veliki broj preduzeća i fabrika poslovati sa većim gubicima, zaduženjima a neke mogu otići pod stečaj i propasti. Veliki problem će biti i naplata dugovanja za porez i nemogućnost naplate iste.

Ukratko, gledajte da zadržite svoje poslove jer će biti teško pronaći neko novo zaposlenje. Godina pred nama nije povoljna ni za početke novih poslova i trebalo bi biti oprezan na tom polju.

Poslovi vezani za zdravstvo, umetnost, kulturu i turizam će biti u uzlaznoj putanji.  

Oluja i grad mogu ošteti useve a trebalo bi poraditi na broju gradonosnih raketa i nabaviti ih na vreme. Svi oni koji se bave poljoprivredom treba da zaštite svoje useve od nepogoda i da ne čekaju pomoć s neba jer će vreme iz godine u godinu biti nepredvidivo i sve lošije.

Vaš astrolog,

Ana Raković

4 thoughts on “MUNDANA ASTROLOGIJA – SRBIJA 2021-2022

 1. Da li ste Vi iz SNS-a?Pa zar ne pokazuje sledeće godine pad Vučić,zar nevidite moguc poras obolelih od sredine septembra?

  1. Ja sam nestranačka ličnost. Vučić ostaje tu gde jeste. Povratak Covida sam već najavljivala, ali očigledno je da ste to propustili a ja ne volim da se ponavljam. Pandemija se vraća na jesen ali samo na kratko i u blažem obliku ali smatram da nema mesta drami i da neće biti one jačine kao što je bilo.

  1. Goco, ta godina nema nikakve veze sa zadnjom kartom Srbije, čak nema veze ni sa starom kartom Srbije iz 1217 godine.

   Poslednja karta Srbije je vezana za raspad Jugoslavije, tj.zajednice Srbije i Crne Gore što se dogodilo tokom 2006 godine.

   Prvo je Crna Gora na referendumu izglasala nezavisnost. Na sednici Skupštine Srbije, 5.6.2006 godine, konstatovano je da je Srbija sledbenik državne zajednice Srbije i Crne Gore. Srbija nasleđuje međunarodno-pravni subjektivitet i međunarodne dokumente državne zajednice, uključujući i rezoluciju 1244 Saveta bezbednosi UN o Kosovu i Metohiji.

   Za odluku je glasalo 126 poslanika vladajuće koalicije i Socijalističke partije Srbije, a glasanju nisu prisustvovali poslanici Srpske radikalne stranke i DS.

   Potom je sa jarbola ispred Skupštine Srbije i iz skupštine sale uklonjene su zastave SCG . U sali su ostale državna zastava Srbije sa grbom i narodna zastava-trobojka bez grba…Ovo je dan kada je nastala zadnja karta Srbije. Vreme vam neću odavati.
   Ako vi dajete prognoze po nekoj drugoj karti, plašim se da možete pogrešiti.

   Pozdrav.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *