Zadnji put Mars je boravio u ovom znaku u februaru 2020 godine, pa samo i zaboravili njegov uticaj i šta je to što možemo da očekujemo prilikom ovog tranzita. Znak Strelca je znak ekspanzije i proširenja, pa svaka planeta prilikom tranzita kroz sazvežđe Strelca povećava svoje dejstvo i opseg.

Pod naletom ove energije osetićete veliki entuzijazam koji treba da iskoristite na najbolji mogući način. Period je idealan za pokretanje novih poslova, premeštaje, napredovanje na poslu i širenje postojećeg posla. Ukoliko ste nezaposleni imaćete sreće da pronađete posao jer će potražnja za radnicima biti u porastu, no mnogi se mogu interesovati za posao u inostranstvu jer znak Strelca ukazuje upravo na strance i strane kulture.

Ipak potrebna je jedna doza obazrivosti jer Mars u Strelcu može davati i dobijati megalomanska obećanja a da, na kraju, realnost bude malo drugačija.

Ako ste privatnik, pravo je vreme da proširite svoj poslovni uticaj i da uvedete neke novine na poslu. Razmišljajte kako da proširite svoje poslovanje i na inostranstvo ili da napravite nekakvu ponudu za ljude koji nisu iz vašeg kraja. Igrajte na veliko a ne na sitno.

 

U toku ovog tranzita neki od vas će razmišljati o poslovima vezanim za inostranstvo koji mogu biti veoma uspešni. Tu  se podrazumeva i saradnja sa strancima, poslovi sa stranim firmama i poslovi u stranim zemljama.

Osim toga, dok Mars bude prolazio znakom Strelca, neki od vas želeće da prošire svoje poslovanje i time ga pospeše. A drugi će, možda želeti, da budu plaćeniji za svoj rad, dok će treći posmisliti da im je potrebno dodatno obrazovanje (fakultet) kako bi došli do posla kojim bi želeli da se bave.

 

Mars u Strelcu, u izazovnim aspektima, donosi probleme, svađu i nerazumevanje sa strancima (posebno ljudima sa Zapada). Studenti će morati da zasuku rukave jer će naredni period doneti puno problema i neprilika tokom studiranja.

 

U ženskom horoskopu, može da ukazuje na kontakte i ljubav sa osobom koja živi u inostranstvu. A ljubav se može desiti i na fakultetu.

Muškarci će u ovom periodu biti optimistični i mnogo veselije prirode nego obično. Neki će svoje slobodno vreme provoditi gledajući filmove, dok će drugi okušati svoju sreću negde u kockarnici ili kladionici. Ovo je znak koji je sklon rizicima, avantura, pa je spreman da okuša svoju sreću i preko noći promeni svoju situaciju.

 

Pošto ova planeta ukazuje na muškarce, oni će biti skloniji flertu i u toku od par dana im se može dopasti nekoliko različitih osoba. Brzo će se zaljubiti i odljubiti.

 

Na globalnom planu, Mars može da donese agresivniji stav prema drugim ljudima, a ako se zna da je Amerika rođena sa Ascendentom u Strelcu, onda možete doneti zaključak da će ova zemlja biti sklona da svoje probleme rešava agresivnim pristupom i da negde može vojno delovati ili se na to pripremati. Ova zemlja biće sklona vojnoj provokaciji ili će stajati iza nje.

 

Mars u Strelcu je osvajač. U stanju je da se kocka, kako bi dobio ono što želi. A želi više, više i više. Nezasit je, a vrlo lako ume da rasplamsa i okolne male vatrice. Ne zna se tačno, ali se pretpostavlja da je ovog Marsa u svom natalnom horoskopu imao i osvajač Aleksandar Makedonski, što može približno da vam opiše kako deluje Mars u Strelcu.

 

Idealan period za rođene u znaku Ovna i Škorpije jer će biti znatno boljeg raspoloženja praveći megalomnije planove ili više vremena provdeći u inostranstvu i kontaktu sa stancima. Strelčevi će biti nezgodnog karaktera i svadljivi, a osobe rođene sa podznakom u Blizancima mogu očekivati rasprave sa partnerom.

 

Od ostalih poznatih ličnosti Marsa u Strelcu u svojoj natalnoj karti imaju: Dženifer Lopez, Rijana, Kim Kardašijan, Rene Zelveger, princ Hari, Džek Nikolson, Kejt Blanšet, Meg Rajan, Johan Sebastijan Bah, Greta Garbo, Sadam Husein, Džeki Čen, Oskar Vajld i drugi.

Od 26.12 do 30.12 Mars će biti u sekstilu sa Saturnom što ukazuje da će svi žuriti da završe započete poslove i da će u tome imati uspeha. Ovo je tranzit koji donosi istrajnost i pouzdanost. Kontakti sa starim poslovnim klijentima i saradnicima.

 

Od 9 do 11.1 – Mars u kvadratu sa Neptunom donosi stopiranje poslova ili njihovo odlaganje bez nekih većih objašnjenja. Nestručni kadrovi ili poslovni promašaji mogu doneti gubitke. Muškarci mogu biti nesigurni u svoje odluke.

 

 

KAKO OVAJ TRANZIT DELUJE NA VAŠ ZNAK?

 

OVAN – Bićete skloniji riziku više nego inače. Spremni da probate nešto drugačije, možete napraviti veliki pomak ili veliki kiks.

 

BIK – Partneru se širi posao i to je razlog zašto ima malo vremena za vas.

 

BLIZANCI – Ljuti ste na partnera ali sve se da rešiti ako ste iskreni.

RAK – Moguće su nesuglasice na poslu ili lošije odnosi sa kolegama.

 

LAV – Pred vama je period pojačanih ljubavnih svađa. Problemi sa decom.

DEVICA – Neprilike u kući. Svađa sa porodicom.

VAGA – Možete raditi dva posla u isto vreme. Oprez u saobraćaju.

 

ŠKORPIJA – Trošite previše novca.

STRELAC – Imate mnoštvo planova i letećete tamo – ovamo da ih što pre realizujete. Ovih dana nećete stati.

 

JARAC – Nećete dobro proceniti situaciju na poslu.

 

VODOLIJA – Moguće su nesuglasice sa prijateljima.

 

RIBE – Pripremite se na kritiku i smanjenje ugleda.

 

Vaš astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *