ŽELJA ZA ŽIVOTOM

Mnogi su primeri kroz istoriju pokazali da se uz jaku volju može puno toga promeniti. Da nije toga, kako bi Nik Vujičić postao jedan od najvećih life coucha na svetu? Ili kako bi jedan mali dečak koji ima 1 iz matematike, postao legendarni fizičar sa imenom Albert Ajnštajn? Ili kako je jedan Betoven koji je bio gluv mogao da napiše najveća muzička dela? Ovi ljudi su pretvorili svoj hendikep u svoju pobedu. Oni nisu rešili da odustanu, već da ostanu i da se bore.

I junakinja ove priče je imala specifičan problem. Prohodala je tek u 12 godini života jer je odmah po rođenju obolela od dečije paralize.  Celo detinjstvo je provela u kolicima a preležala je šarlah i upalu pluća. A onda je postala žena koja je u jednoj godini na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojila čak 3 zlatne medalje u atletici!

POBEDA IZ PETNIH ŽILA

Vilma Rudolf je prohodala u 12 godini života a lekari nemaju objašnjenje kako se to dogodilo, osim da kažu da je njena želja za život i takmičenjem bila izuzetno jaka.

Plivanje je bilo nova terapija, a kada je dovoljno ojačala, Vilma je izabrala košarku jer je bila vitka i visoka, a treneri su u njoj prepoznali talenat. Vilma je rešila da proba i atletiku, ali na prvoj trci koju je trčala bila je poslednja. I u sledećih devet školskih trka uvek je bila na začelju. A onda se dogodio preokret!

Uz pomoć dobrih saveta jednog američkog trenera, da pusti korak i opusti mišiće, počela je da niže uspehe.

Vilma je rođena u znaku i podznaku Raka što govori o tome da je ona bila dosta vezana za porodicu ali i za svoj narod a ako se zna da se aktivno borila za prava crnaca pa čak i držala govore, to se uklapa u njen profil ličnosti. Ali šta ukazuje na poteškoće u detinjstvu? Na nemogućnost da hoda?

Naše 3. polje opisuje naš hod i naše ekstremitete. Kod osoba koje su vezane za kolica ili imaju nekakav hendikep po tom pitanju, 3 polje i njegov vladar su ugroženi i uglavnom se za dugoročno stanje vezuje za znak Jarca i planetu Saturn, no, Vilma Rudolf u svom 3 polju ima znak Lava koji ukazuje na volju, uspeh i pobedu, pa je uspela da preavaziđe svoj problem koji se ogleda u tome što se Sunce, vladar 3 polja nalazi u 12 polju (nepokretnost, bolest) pa je njeno detinjstvo uglavnom vezano za krevet (12 polje). Nakon što je prohodala, Vilma je često išla na plivanje da bi jačala svoje mišlje a to se ogleda opet sa Suncem kao vladarem 3. polja u 12 polju – polje Riba – plivanje.

Sunce, planeta uspeha, sporte i pobede se nalazi u konjunkciji sa njenim Ascendentom (ona sama) što joj je donelo kasnije uspeh u sportskim takmičenjima.

Inače, njen vladar Ascendenta je položen u znaku Vodolije (visina, brzina) što opisuje njenu izraženu visnu ali i brzinu kojom je pobeđivala na trkama. Osim toga i dispositor njenog Meseca je Uran položen u 11. Polje – polje Vodolije (brzina).

Vilma Rudolf u svom 1. polju (koje opisuje natusa) ima i Merkura (ekstremiteti) u konjunkciji sa Marsom (snaga), tako da je ona i ovaj tranzit uspešno iskoristila i pretvorila u svoju pobedu.

No, iako se izborila sa svojim hendikepom, nije uspela da pobedi rak mozga a osobe koje su rođene u znaki podznaku sa Rakom često imaju veće šanse da obole od ove bolesti ali ako se, kao što je bilo u Vilminom slučaju, Mesec, vladar Ascendenta nađe u 8 polju (polje smrtne opasnosti) onda može da bude veoma opasno. Mesec Vilme Rudolf se naašo i u znaku Vodolije (mozak) pa je ova dijagnoza za nju bila kobna.

MARS U 1. KUĆI

Ali jedno možemo izvući iz svega ovoga, da neko ko ima Mars, planetu volje i borbenosti u 1. polju, nikada ne odustaje. A neko ko ima Sunce na Ascendentu ili u 1. polju želi da pobeđuje. A najteža borba koja vas u životu očekuje je borba sa samim sobom.

Ukoliko želite da vam astrolog rastumači položaj planeta u vašoj natalnoj karti i da vam ukaže na to u čemu možete biti dobri i koje to životne oblasti možete poboljšati, zakažite tumačenje, tj. analizu ili čitanje vašeg horoskopa.

Možete me kontaktirati putem E-mail-a na:astroregulus1@gmail.com, mob (Viber & WhatsApp) na: +381649031191 ili Skype: ana.rakovic1

Dobro došli!

Vaš astrolog

Ana Raković

ASTRO KALENADAR:

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *