U trenutku rođenja svakog od nas određene planete su se našle u posebnim pozicijama koje su nam obeležile sudbinu i poklonile nam određene karakteristike ličnosti. Nisam baš sigurna da li su za to kakvi smo danas, zaslužni geni ili su geni ipak zapisani u zvezdama, ali kako bilo, svi mi se suočavamo sa određenim izazovima svakog dana.

Ovaj tekst će makar malo uspeti da ublaži vašu svakodnevnicu jer ćemo kroz ovaj tekst saznati kako deluje planeta Mars u našem horoskopu.

Planete Mars je odgovorna za našu ljutnju, negodovanje i svađu. Ukoliko znamo gde se Mars nalazi u nečijem horoskopu, to nam može dati odgovor kako mi reagujemo na određene, nepovoljne situacije u našem životu ili kako se ljutimo.

Na primer, osobe koje u svojoj natalnoj karti imaju Mars u Ovnu, tj. u svom sedištu, govori da one brzo planu i brzo se ugase. Poput šibice. Ovakve osobe uvek ustaju, unose vam se u lice, negoduju, prete, svađaju se, galame, gurnu vas, ošamare ili udare, a kada se „ispucaju“ one se same primire. Ukoliko želite da zamenite energiju ovog Marsa i ukoliko ste svesni da ćete svojom ljutnjom još više ugroziti odnos sa ljudima iz okruženja potrebno je da zamenite tu lošu energiju. To možete uraditi na nekoliko načina. Istog trenutka, uzmite vreću za boks i udarajte je, založite vatru, napravite roštilj a dame mogu uzeti da peglaju veš, očiste rernu ili šporet. Možda izgleda šašavo, ali sve ovo nabrojano je takođe u simbolici znaka Ovna, pa tim radnjama upravo možete zameniti lošu energiju. Probajte jednom i vidite šta od ovoga vama odgovara i šta će vas najpre smiriti.

Osobe koje imaju Mars u Biku, ljute se sporo i imaju veliku toleranciju ali ako do toga dođe onda se pazite. Ukoliko imate ovaj Mars u natalnoj karti a želite da se smirite, uzmite da perete sudove i čistite kuhinju, možete izaći u dvorište i kopati baštu i raditi oko zemlje.

Ukoliko imate Mars u Blizancima, želećete da saspete sve što mislite pravo u lice ili ćete to učiniti pisanim putem ili kroz poruku. Isto ćete galamiti i pretiti ali sve se može završiti na verbalnom nivou.Ako ste imate ovaj Mars i ljuti ste, odmah izađite napolje i otiđite u šetnju, pa ako vam pomogne i lupanje vratima za sobom, uradite to. Pomoćiće vam i vožnja bicklom jer ćete na taj način „isterati“ svu lošu energiju iz sebe .

Ukoliko imate Mars u Raku, onda to može da znači da vi ne znate da se ljutite ili ako i do toga dođe, onda se povlačite, gutate sve u sebe i patite u sebi, sklanjajući se od ljudi. Ako ste ljuti, raspremite kuću a muškarci mogu da poprave u kući ono što je pokvareno

Sa Marsom u Lavu možete da budete veoma nezgodni a kada se naljutite – galamite, treskate sa nečim ili razbijate oko sebe sve što je lomljivo a posebno ono što ima neku vrednost jer želite da pokažete da ste iznad toga i da to možete ponovo zaraditi, kupiti ili osvojiti. Ako imate Mars u Lavu, najbolje možete zameniti energiju na pranje stakla, prozora, ogledala ili čaša.

Mars u Devici će biti sarkastičan, davaće vam zajedljive komentare i može pokazati ljutnju verbalnim putem. Ako osetite bes, najbolje je da se posvetite poslu, da nešto raspremite, sredite ili prepakujete stvari u policama.

Mars u Vagi može biti popustljiv i posle kratkog vremena će ga proći loše raspoloženje ili će on što pre pokušati da reši problem i otkloni sve prepreke jer njemu dugo ratno stanje nije imperativ. Najbolji mogući način da rešite problem je u krevetu… Ako to nije moguće, onda poradite na tome da izgledate što bolje, pa vreme potrošite na ulepšavanje.

Mars u Škorpiji je takođe u svom sedištu i on je osvetoljubiv, a ako ste ga jednom povredili, drugi put vam neće pasti na pamet. Ovaj Mars će vam vratiti stostruko,  povrediće vas da vidite kako je to biti povređen a može vam vratiti „milo za drago“ i posle dužeg vremena i sigurno će vas izvređati najstašnije sa najpogrdnijim imenima. Ako imate ovaj Mars a želite da kontrolišete svoju ljutnju, napravite selekciju na svom radnom mestu ili kući i bacite u smeće sve ono što vam nije potrebno, raspremite podrum ili očistite toalet.

Mars u Strelcu ima visok stepen tolerancije i zbog toga će sve okrenuti na šalu i zezanje, ali ako se stvarno naljuti na vas, onda će svim silama želeti da vas zgromi a u ratu će biti dozvoljena sva sredstva. Jedino što vas može spasiti je to što ovaj Mars lako izgubi fokus i brzo mu sve dosadi. Ako želite da prevaziđete ljutnju, otiđite na trčanje ili u streljanu.

Mars u Jarcu je egzaltiran Mars i najjači je u odbrani. Ovaj Mars će danima trpeti, pamteći stvari koje su ga povredile, stvarajući jedno brdo ispod tepiha a kada to brdo dovoljno poraste, onda će iz njega pokuljati vulkan. Ukoliko je napadnut, braniće se de poslednjeg atoma snage i života.  Ako želite da prevaziđete ljutnju, teško ćete to uspeti na brz i jednostavan način ali možete smanjiti pritisak bavići se vežbama u teretani, noseći teške predmete i premeštajući ih a pomoglo bi vam i planinarenje.

Sa Marsom u Vodoliji imate osećaj kao da sedite na eksplozivnoj napravi kojoj sat svakog trenutka može pokazati da je vreme isteklo i eksplodirati.  Ovaj znak se naprasno naljuti i tada je rušiličakog karaktera, preti da će vas ostaviti i započeti život bez vas. Ukoliko posedujete ovaj Mars, najbolje bi bilo da ga potrošite na brzo hodanje, trčanje i penjanje stepenicama do vrha solitera.

 Mars u Ribama će na prljav i pokvaren način pokazati da je ljut, ako vam uopšte i pokaže. Ako vas izda i ako vam bude radio nešto iza leđa, to će sigurno biti u periodu kada je bio ljut na vas. Ukoliko imate ovaj Mars, najbolji način da ga isforsirate i time zamenite njegovu lošu energiju je tako što ćete uzeti da nešto operete, sredite kupatilo, očistite tavan, a ukoliko vas ljutnja drži danima, onda se uhvatite valjka i četke i okrečite kuću.

Naravno, nije uvek moguće sprečite prirodne neželjene reakcije ali, određenim metodama, možemo ih ublažiti. Astrologija nam pomaže da razumemo sebe i shvatimo druge, da naučimo kako da volimo druge i da ovaj život proživimo na najbolji mogući način. A na kraju, bez obzira koliko ste ljuti, treba da se setite da je ljubav najjača sila koja sve više raste što je više hranite.

Vaš astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *