Svi mi razmišljamo o onom danu kada nas neće više biti ali često se pitamo  da li je blagoslov živeti dugo i biti nesposoban za obavljanje najjednostavnijih čovekovih potreba usled starosti ili je blagoslov otići naprasno i malo ranije od planiranog?!

Na primer, u Norveškoj, divnoj, mirnoj ali hladnoj zemlji ima puno starih lica preko 90 godina i više. Na pitanje, šta oni to rade, šta jedu i kakve navike imaju kada imaju toliko godina i žive toliko dugo, oni su odgovorili – „ I meso, kada se čuva u frižideru, traje duže!“, aludirajći da je njihova zemlja hladna i da je to razlog njihove dugovečnosti jer su i oni duže bili friški. Simpatična anegdota izmamila mi je osmeh na lice ali i zapitala.

 Naime, znak Jarca predstavlja starost a u isto vreme opisuje i zimu, hladne predele, led, sneg i frižider. Ima logike? Zar ne! Ali i što je čovek stariji, njemu je sve hladnije jer nikako ne može da se zagreje.

U svakom slučaju znak Jarca i njegov vladar Saturn ukazuju na trajanje, na nešto što je dugo, dugovečno a samim tim simboliše i dugu starost. Zbog toga, svi Jarčevi i oni koji su u podznaku Jarac imaju tedencije da žive duže nego nego drugi. Pokazatelj sa dug život može biti i Saturn u 1. polju, Ascendent na 10 i 22 stepenu ali i 8 polje (polje smrti) u ovom znaku.

Evo par primera kako to funkcioniše. Karta engleske kraljice, Elizabete II je pravi primer.

Kad pomislimo na nju, uvek se zamislimo i kažemo – „ Pa jel moguće da ima 95 godina!“ To nije slučajno jer je ona rođena sa Ascendentom u znaku Jarca a Satrun, planeta dugovečnosti se nalazi tačno na njenom MC-u (nešto sa uspehom) što može da joj donese i rekorde dugog života. A, njen suprug, stariji je od Elizabete za 5 godina i on ove, 2021 godine, puni tačno 100 godina života. I znate li šta je on u podznaku? Isto Jarac!

Pa na primer, glumac Kirk Daglas, takođe Jarac u podznaku

Na Okinavi, na primer, stariji ljudi slede drevno pravilo „Hara hači bu“ – što znači – jesti samo dok želudac nije 80 odsto pun. A astrološki gledano, to je ispravno jer znak Jarca upravo ukazuje na štednju, ristrikciju i umerenost. Možda je upravo u tome caka.

Stari narod Hunzi koji žive na granici  Pakistana i Indije (Jarac) pravi su primera dugovečnog naroda. A i za njih se može povezati nešto sa znakom Jarca a to je da se oni kupaju u ledenoj vodi (Jarac – led) ,čak i na temperaturi od 15 stepeni ispod nule, dok  i sa 65 godina rađaju decu.

Upravo to zamrzavanje produžava život i našoj vrsti jer se danas često zamrzavaju spermatozoidi ili jajne ćelije, a neki entuzijasti, poput Volt Diznija (koji ima 4 planete u znaku Jarca) su se potpuno zeledili u nadi da će ih neko za par godina otopiti i probuduti da nastave tamo gde su stali.

Ipak, moram vas razočarati, u stotoj godini vam neće porasti novi zubi, kaže naš eminentni stručnjak.  Astrološki gledano, zubi i jesu predstavljeni znakom Jarca i planetom Saturn koja govori o starosti  a često se kao sinonim za nešto dugovečno kaže – “Nije ga načeo zub vremena”.

Vaš astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *