Merkur u Ovnu će ovog puta imati dovoljno vremena za dejstvo jer će u znaku Ovna ostati poprilično dugo i u jednom delu svog tranzita Merkur će ići hodom unazad, tj. biće retrogradan.

Znak Ovna uvek ukazuje na novi ciklus i nešto novo jer je on prvi znak zodijaka. On opisuje buđenje prirode u proleće, ali i novih radova i novih poslova koji nas očekuju i donosi izuzetan entuzijazam i energiju kojom će fanatično pokretati nove misli, ideje i poslove.

 

Skoro da je do kraja ovog meseca Merkur u konjunkciji sa Venerom što će doneti niz zanimljivih susreta i komunikacije sa drugim ljudima bez obzira kojeg bili pola. Svi će biti otvoreni, srdačni, nasmejani i spremni da dogovor pretoče u dela.

Treba biti obazriv jer je Ovan i agresivan znak koji navodi na svađu i sukobe, ali dok je Merkur u konjunkciji sa planetom mira – Venerom, ne bi trebalo da ulazite u verbalne probleme sa ljudima iz okruženja.

 

Merkur u Ovnu voli da kaže sve što mu je na pameti, bez obzira da li će time nekog uvrediti ili ne. Britak (Ovan) jezik (Mekrur) je ono što će opisati ovaj period.

Merkur u Ovnu bez pardona kaže šta misli pa tako može povrediti svog sagovornika. Osim toga Merkur u Ovnu se lako posvađa, naljuti i ulazi u rasprave. Voli da vodi glavnu reč i može biti drzak.

 

Ovaj tranzit vas tera da se pokrenete fizički i psihički. Više nego obično, razmišljaćete o poslovnim obavezama, pravićete nove poslovne planove ali se možete aktivirati i po pitanju sporta.

 

Od 16.3 do 22.4 retrogradni Merkur doneće povratak osoba koje su otputovale, vraćanje na staro, korišćenje starih tehničkih uređaja, metoda rada, ponavljanje nekih radnji, kašnjenje, zaboravnost i slično. Mlađe osobe bi trebale da budu obazrive prilikom rada sa teškom mehanizacijom pogotovu ako su nestručne jer može biti probleme. Takođe, ovo je period i kada možete očekivati neugodnosti na putovanju, imati manje nezgode ili kvarove. Posebno budite pažljivi u povratku vožnje ali i tokom vožnje u rikverc, mada bi trebalo da se čuvate da vas neko ne udari od pozadi.

Krajem ovog perioda, Merkur će biti u konjunkciji sa Uranom i ovaj tranzit će biti veoma dobar uvod jednog novog i velikog astrološkog ciklusa koji se ne događa dva puta u životu, a u pitanju je ulazak Urana u znak Bika.

U toku ove konjunkcije, vaša razmišljanja biti ubrzana i grozničava, ideje će vam navirati, a očekuje vas i povećana nervoza. Zbog nezadovoljstva, neke osobe mogu razmišljati o ostavci a drugi mogu biti iskritikovani od strane poslodavca, pa čak i dobiti otkaz.

U toku ovih dana Merkur će neprestano biti u konjunkciji sa Uranom što će vam doneti nove poslovne ideje, novitete u poslovanju (posebno u trogovini), neplanirana kraća putovanja, dosta novih poznanstava, kupovinu novih tehničkih uređaja ili automobila.

Period je dobar za učenje i savlađivanje novih znanja.

 

U toku putovanja potreban je dodatan oprez jer će mnogi vozači voziti brzo, žureći da što pre stignu na svoje odredište.

Merkur predstavlja i decu. Ona će u ovom periodu biti nestašnija te ih roditelji mogu više kažnjavati. Osim toga, deca će se više ljutiti, biti agresivnija a mogući su i padovi, te budite obazriviji ako ste roditelj.

 

Moguće su povrede ruku ili prstiju.

 

 

Ovaj tranzit u vidu buđenja i nove energije najviše će osetiti Blizanci i Device kao i osobe kojima je Ascendent u ovim znacima.

 

Merkur u Ovnu u svojim natalima imaju i neke poznate osobe, a to su: Albert Ajnštajn, Adolf Hitler, Al Paćino, Marlon Brando, Mark Zukerberg, Elizabeta II, Mišel Fajfer, Kortni Kardašijan, Šekspir, Vinsent van Gog, Kventin Tarantino, Sara Džesika Parker, Karmen Elektra, Stiven Sigal, Dejvid Ajk, Erik Klepton, Kristofer Voken i drugi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *