Astrologija je jedna kompleksna nauka koja se izučava godinama tako da je velika razlika između onih koji se bave astrologijom duže vremena, do onih koji tek kreću sa njenim izučavanjem. Moram da primetim da je na našim prostorima puno osoba koje se laički bave astrologijom i koji se bolje razumeju u astrološku osnovu nego neko drugi narodi na drugim kontinentima.  Da li nam je to genetski usađano ili dokaz da smo potomci nekih nestalih drevnih civilizacija poput Atlantide, ostavljam vam na maštanje, ali činjenica je da je na ovom malom prostoru rođeno mnogo više astrologa nego u drugim delovima sveta.

Da se vratimo na današnju temu a to su umetnuta polja ili bolje rečeno uklješteni znaci. Možda ste negde čuli taj izraz ali niste znali šta to znači. Negde se ovoj pojavi pridaje veći značaj a negde manji. Ako mislite da je natalna karta podeljena na jednake delove, tj. na jednaka polja, onda se grdno varate. Po Placidusu, neka polja mogu da zahvataju čak 3 astrološka znaka, na primer, nečije 3. Polje može da počne na 27. Stepenu Ovna, da se nastavi u znaku Bika i završi na 5 stepenu Blizanaca.

Znači, umetnuti ili uklješteni znakovi unutar jednog polja, su oni kojima ne pripada vrh ni jedne kuće (kuća i polja su jedno te isto). Kada je jedan takav znak uklješten, zahvaljujući simetriji natalne karte, na isti način je uklješten i onaj nasuprot njemu. Ovakva polja su za natusa veoma značajna i možemo reći da su to su primarne oblasti kojima natus posvećuje puno pažnje i energije.

Umetnute znake u određenoj meri mogu da predstavljaju prepreke ili neki vid blokada jer se teško ispoljavaju i koriste. One mogu biti sputavane i potiskivane sve do onog momenta kada ne izlete ne površinu.

Kod viših tipova, uklješteni znaci mogu da donesu dupli uspeh, dva talenta, dva posla…tj. nešto duplo. I samim tim, on ne mora nužno da bude loš. Na primer, ako se nekome uklješteni znak nalazi u 10. polju, prirodnom polju uspeha, to govori da osoba može biti jednako dobra baveći se potpuno različitim profesijama ili da može koristiti znanje i znaka u kojem počinje 10 polje kao primarnog vladara polja ali i suvladara uklještenog polja.

Puno osoba ima upravo takvo 1. polje koje opisuje samog natusa. Na primer, nekome je Ascendent u znaku Riba, pa se u 1. polju nalazi kompletan znak Ovna i 1. polje se završava u znaku Bika. Takva, na primer, raspodela, može da ukaže da osoba na prvi pogled deluje kao tiha, mirna osoba i nesigurna osoba, a onda, kada je malo bolje upoznamo, vidimo da ona može itekako da pokaže inicijativu, da bude odlučna i borbena. Takođe, osobe koje imaju uklješteni znak u 1. polju često su višestruko talentovane i u zavisnosti od potrebe, pokazuju svoja umeća.

Nemojte nikako da vas zavaraju tekstovi da uklješteni znaci nisu dobru ili da se negativno odražvaju jer moje dosadašnje iskustvo ukazuje upravo na suprotno –  da osoba ima dupli potencijal!

Ako neko može da vam priča o tome, onda je to osoba koja ima uklješteni znak u svojoj natalnoj karti. Na primer, moje 10. polje – polje uspeha i karijere se nalazi na 29. Stepenu Vodolije – znaku koji predstavlja astrologiju, zbog čega sam sigurna da je moj rad primećen od strane javnosti. Ali, u mom 10. polju se nalazi i kompletan znak Riba kao uklješteni znak. Upravo je ovo znak koji simbolizuje muziku ali i montažu, pa sam ja izvrstan poznavalac i veština iz ovih domena, ali se ne bavim time.

Ili na primer, ako bi nekome 7. polje – polje koje opisuje partnera počinjalo u znaku Blizanaca to bi moglo da ukaže na partnera koji može da se bavi novinarstvom, ali ako osoba u 7. polju ima i ceo uklješteni znak Bika, to govori da bi ta osoba pored novinarstva u slobodno vreme mogla da sadi baštu i puno vremena provodi u selu.

Znači, nije uklješteni znak uvek loš ali sve zavisi i do osoba koja je vlasnik istog.

Planete u uklještenim znacima iskazuju normalno svoje dejstvo, ali ono što donosi problem je kako svoju energiju ispoljavaju vladari tih uklještenih znakova jer oni su u drugom planu i oni ne mogu baš uvek da pokažu svoje puno dejstvo.

Kakva su vaša iskustva? Da li ste vlasnik uklještenog znaka i kako on deluje na vaš život? Slobodno pišite svoja iskustva.

A ukoliko ste zaintresovani za tumačenje ličnog horoskopa, možete me kontaktirati i zakazati termin: mob. (Viber i WhatsApp) na +381649031191, Skype: ana.rakovic1, E-mail: astroregulus1.@gmail.com

Vaš astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *