Ulaskom Merkura u znak Ovna, počinje novi ciklus i nešto novo jer je ovaj znak prvi u zodijaku a planeta Merkur ukazuje na pokretačke misli, ideje i sve umne procese. Odjednom će vam se razbistriti i sve postati kristalno jasno.

Ovaj tranzit donosi otvorenost u komunikaciji, hrabrost u izražavanju, princip muškog izražavanja (bez previše kićenja i ulepšavanja), direktnost poput one „što na umu to na drumu“, poslovni razgovori nakon kojih ćete vrlo brzo znati na čemu ste.

 

Merkur u Ovnu voli da kaže sve što mu je na pameti, bez obzira da li će time nekog uvrediti ili ne. Britak (Ovan) jezik (Mekrur) je ono što će opisati ovaj period.

Takođe, ovaj Merkur se lako posvađa, naljuti i ulazi u rasprave. Voli da vodi glavnu reč i može biti drzak.

 

Tranzit koji je počeo vas navodi da se pokrenete fizički i psihički. Više nego obično, razmišljaćete o poslovnim obavezama, pravićete nove poslovne planove ali se možete aktivirati i po pitanju sporta. Odmah ćete prelaziti na konkretne dogovore – telefoniranje, predlaganje susreta, razgovora, inicijativa za nove poslove, proveravanje i ispunjenje planova je ono što može obeležiti period pred vama. Posebno će vas iznenaditi spremnost ljudi rođenih u znaku Blizanaca i Device.

Ovaj tranzit će povećati poslovne kontakte a pomama za majstorima i radnicima će biti na vrhuncu. Svi će želeti da nešto završite, srede ili poprave. Idealno je vreme za sve građevinske poduhvate.

 

Merkur predstavlja i decu. Ona će u ovom periodu biti nestašnija te ih roditelji mogu više kažnjavati. Osim toga, deca će se više ljutiti, biti agresivnija a mogući su i padovi, te budite obazriviji ako ste roditelj.

 

Moguće su povrede ruku ili prstiju, pa vodite računa da to predupredite.

Na globalnom planu, ulaskom Merkura u znak Ovna povećaće se preteća retorika a želja za obračunavanjem biće još izraženija. Period razmirica može još više razbuktati postoju krizu u Evropi.

Merkur u Ovnu u svojim natalima imaju i neke poznate osobe, a to su: Albert Ajnštajn, Adolf Hitler, Al Paćino, Marlon Brando, Mark Zukerberg, Elizabeta II, Mišel Fajfer, Kortni Kardašijan, Šekspir, Vinsent van Gog, Kventin Tarantino, Sara Džesika Parker, Karmen Elektra, Stiven Sigal, Dejvid Ajk, Erik Klepton, Kristofer Voken i drugi.

 

Tokom narednog perioda najbrža planeta sunčevog sistema će praviti i određene aspekte:

Skoro tokom celog tranzita Merkur će biti u konjunkciji sa Suncem što govori o pojačanim razgovorima i planovima koji se najpre mogu vezati za nove poslove i ratove. Muškarci će biti preduzimljivi i borbeni ali svi će biti i vidno napeti i otresiti jer se u ovom periodu kroz lepu reč ne može puno toga uraditi. Kontakti sa autoritetima. Šef vam može zadati dodatni posao. Kritike. Neprijatne situacije. Svađe i rasprave.

 

6,7,8.4 – Saslušajte sagovornika do kraja. Ne prekidajte drugoga dok priča. Obnova starih kontakta. Primenite jednu staru taktiku i vaši planovi će biti uspešni. Susreti sa ljudima koje niste dugo videli. Pomeranje nekih rokova ali to neće previše naškoditi drugima.

 

7,8,9.4 – Merkur u sekstilu sa Marsom donosi netrepeljivost, borbenost, otresitost, svadljivost. Mlađi muškarci mogu pretemperamentni i nestrpljivi da realizuju svoje planove. Mogući su kvarovi, manje štete ili povrede.

 

9 i 10.4 – Merkur u kvadratu sa Plutonom govori o želji da nekoga uvredite ali neko može uvrediti vas, pa ćete imati potrebu da toj osobi vratite istom merom. Oprez u saobraćaju jer će mnogi voziti nepažljivo ili biti nervozni tokom vožnje. Pazite da ne bacite nešto važno ili da sebi napravite nekakvu štetu.

 

KAKO ĆE OVAJ TRANZIT UTICATI NA VAŠ ZNAK (I PODZNAK):

OVAN – Nećete moći da podignete glavu od obaveza. I kada budete bili na kraju posla, novi će se stvarati. Nervoza i nestrpljivost. Glavobolja.

BIK – Očekuju vas troškovi na koje ne možete uticati jer su viša sila.

BLIZANCI – Iz dana u dan ćete postajati nezgodniji prema drugima jer ne želite da priznate da nešto ne umete ili ne znate.

RAK – Vaši prijatelji vam mogu doneti dodatnog posla ili vas preporučiti za nekakav posao.

LAV – Imate podršku starije osobe iz daleka.

DEVICA – Ulazite u period pojačanih troškova. Idealno je vreme da se bavite sportom ili da smršate.

VAGA – Pojačana komunikacija sa partnerom ali i planiranje jednog zajedničkog putovanja.

ŠKORPIJA – Kad ima posla – ne odgovara a ne odgovara ni kada ga nema. Ove sedmice nećete stati.

STRELAC – Dopadate se mlađoj osobi koja će vam se otvoreno udvarati.

JARAC – Manje nezgode u saobraćaju. Svadljivi ste. Nesporazum sa rođacima.

VODOLIJA – Ulazite u period pojačanih troškova.

RIBE – Iz dana u dan sve ćete manje trpeti nepravdu koja vam je naneta.

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *