ASTROLOŠKA ANALIZA RIJANINE NATALNE KARTE

Robin Rijana Fenti je jedna od najslavnijih svetskih pevačica. Izdala je brojne albume, singlove i osvojila  veliki broj prestižnih muzičkih nagrada. I zahvaljujući ogromnom uspehu našla se na Forbosovoj listi milijardera. Ona je prvi ženski izvođač koji je dostigao dve milijarde pregleda na muzičkom video sajtu VEVO, a 2016. godine taj broj iznosio je 10 milijardi!

Prodala je više od 200 miliona snimaka širom sveta i tako postala jedan od najprodavanijih izvođača svih vremena. Barbados, država u kojoj je rođena, dan njenog rođenja slavi kao nacionalni praznik, a proglašena je i za amabasadora kulture ove zemlje.

Naravno, postavlja se pitanje kako se u njenoj natalnoj karti vidi ovako velika slava, ali i još neke činjenice iz njenog života.

Rijana, natalna karta

Rođena je 20.02.1988, u 8:50, Bridgetown, Barbados

Ima Sunce u Ribama i Ascendent na 15. stepenu Ovna. Simbolika njenog Ascendenta nam pokazuje da je ovo jedna energična, odvažna, smela, preduzimljiva mlada dama sa velikom snagom volje, koja se bavi ne samo muzikom, već i manekenstvom, modom (dizajnirala je žensku kolekciju, kreirala je naočare za sunce, a ima i svoju kozmetičnu liniju “Fenty Beauty”, dobila je nagradu za modnu ikonu), glumom (nekoliko filmova iako se nije baš proslavila s obzirom na to da je dobila nagradu za najgoru glumicu – Zlatnu malinu), a to pokazuje 15. stepen – Blizanci – obavljati više zanimanja, kao i planeta Venera koja predstavlja muziku, modu, manekenstvo, kozmetiku, a koja se nalazi na samom Ascendentu, dok Sunce položeno u znaku Riba ukazuje na talenat za muziku, jer je ovim znakom predstavljeno muzičko stvaralaštvo.

VENERA NA ASCENDENTU JE OBELEŽILA NJEN ŽIVOT

Ali, ono što je najočigledniji pokazatelj da je Rijana pevačica, jer to je njeno glavno zanimanje, jeste upravo planeta Venera na Ascendentu koja predstavlja pevanje, muziku, na 12. stepenu (Ribe-muzika), a koja je vladar njenog II polja – prirodno polje Bika koje simbolizuje pevanje. Takođe II poje opisuje i način na koji mi zarađujemo novac i kako ga vrednujemo a ovakva postavka znači da Rijana uspešno zarađuje od svog rada.

Venera je u konjunkciji sa Mesecom, što nam govori da Rijana ima lepe oči, jer Mesec predstavlja oči, a Venera lepotu, pa je tako bila zaštitno lice Armanija i Diora.  Njena čuvena pesma Umbrella, koja joj je i otvorila vrata svetske pozornice, za koju je dobila Gremi nagradu  je postala veliki svetski hit a ta pesma je opisana Mesecom (kiša, kišobran) na njenom Acendentu.

Njen vladar Ascendenta planeta Mars je u znaku Strelca u IX polju (polje inostranstva) što znači život van granica države rođenja, tačnije u Americi, jer znak Strelca simbolizuje i samu Ameriku. Vladar IX polja, Jupiter (inostranstvo), na 26. stepenu – stepen Bika (pevanje, novac), a koji je i dispozitor njenog Sunca je u I polju, što je opet pokazatelj života u inostranstvu, ali i toga da je ona osoba koja u svoj život može da privuče sreću i prosperitet, jer je i ovo simbolika Jupitera.

Vladar njenog Sunca, planeta Neptun isto se nalazi u IX polju (inostranstvo), a vladar je i njenog V polja koje počinje u Lavu, što znači uspeh koji je vezan za muziku (jer je Sunce u Ribama) zbog koje je stekla slavu širom sveta.

U IX polju imamo stelijum planeta koji čine Mars –vladar Ascendenta, Uran – vladar XI polja koje je u Vodoliji znaku koji predstavlja budućnost, Saturn – vladar X polja, karijere i društvenog statusa i Neptuna, vladara njenog Sunca i dispozitora IX polja, što sve ukazuje na njen život u inostranstvu, kao i svetsku karijeru.

X polje je u Jarcu, a vladar Saturn u istom znaku, svom sedištu, najboljem položaju, što je pokazatelj čvrste karijere, u koju ulaže odgovornost i upornost, i ima tendenciju da dugo traje, jer sve ovo simbolika je znaka Jarca. Zatim, pokazatelj njenog velikog svetskog uspeha i slave je sekstil (povoljan aspekat) Marsa, Urana i Saturna sa njenim Suncem, kao i trigon (najpovoljniji aspekat) sa Jupiterom iz I polja.

ŠTA NAM DONOSI URAN U BIKU? – KLIKNI I PROČITAJ

Konjunkcija između Marsa i Urana oslikava autentičnost Rijanine pojave, pre svega česte promene frizura i odevnih kombinacija koje su vrlo originalne (Uran je originalnost, neobičnost), pa čak kada bila je u poodmakloj trudnoći vidjali smo je u svakakvim izdanjima, bilo da je reč o nekom svečanom događaju, običnoj šetnji kroz grad uvek bira kombinacije koje otkrivaju stomak.

Tako se pojavila u bebi plavom svilenom ogrtaču pričvršćen kopčom na grudima koji otkriva njeno bujno poprsje i naravno stomak, a donji deo njenog autfit izdanja bile su muške bokserice od svile na sitne prugice, a sve to začinila je svetlucavim “nike” patikama i torbicom sa kristalima.

Zatim, tu su haljine od tila ispod kojih se vidi donji veš, i crne lakovone čizme, a stomak je u prvom planu. I tako dalje, kombinacije su razne, ali sve izazivaju veliku pažnju javnosti. I naravno,  podelile su mišljenja, pa tako jedni smatraju da je ovo skandalozno, i oštro kritikuju njen trudnički stil odevanja, drugi da joj je dozvoljeno da nosi šta joj je najudobnije.

Na sve ovo, Rijana nije ostala dužna, pa je odgovorila da joj takav način oblačenja pomaže da se oseća bolje, da je prigrlila promene na svom telu kojih se neće stideti, i da nema potrebe da krije svoju trudnoću, kao i da nema šanse da kupi bilo šta u prodavnici za trudnice. Inače, isticanje trudničkog stomaka i njeno uživanja u majčinstvu, što možemo videti i pročitati na internetu i društvenim mrežama, prikazano je kroz Mesec (majčinstvo, stomak) koji se nalazi na njenom Ascendentu.

Njeno III polje – polje komunikacije i učenja je u Blizancima, a vladar Merkur je egzaltiran u Vodoliji, što pokazuje da je Rijana ne samo vrlo inteligentna, već i otvorena i iskrena u komunikaciji (odlika Vodolije), pokazujući da je ne brinu mišljenja drugih jer radi kako njoj odgovara.

Za nju kažu da nema zvezde koju manje zanima šta drugi misle, pa kada se jednom prilikom ugojila, što je pokazatelj Jupitera, koji proširuje, uvećava u I polju koje predstavlja naše telo i kada su svi to komentarisali, ona je bila nasmejana i puna samopouzdanja, što je simbol njenog Ascendenta u Ovnu.

A kada je Kendal Džener (američki model) na Tviteru napisala da će biti jako tužna ako Rijana na koncertu koji je ona planirala da poseti ne otpeva pesmu Complicated, Rijanin komentar bio je: „Pa, onda nemoj da dođeš.” Klasičan primer Merkura u Vodoliji.

I opet je uspela da iznenadi ceo svet kada je u februaru nastupila u Feniksu odevena od glave do pete u crvenom kombinezonu i predimenzioniranoj jakni, i u jednom trenutku, tokom izvođenja pesme, otvorila je jaknu i pomazila svoj ponovo trudnički stomak! Crvena boja je bila u  potpunosti u skladu sa njenim Ascendentom u Ovnu (boja krvi i rata).

Mesec nam pokazuje još jednu činjenicu iz Rijaninog detinjstva, a to je, da joj je otac bio alkoholičar i narkoman, jer Mesec je vladar IV polja koje u ženskom natalnoj karti predstavlja oca, ali i alkohol, a nalazi u XII polju (prirodno polje Riba) koje predstavlja droge i uopšte sve bolesti zavisnosti. Inače, njeno IV polje počinje na 11. stepenu, ovo je stepen Vodolije, što nam govori da su se Rijanini roditelji razveli, jer ovaj znak predstavlja razvod, a IV polje i našu porodicu.

Inače, odlika njenog Ascendenta Marsa jesu i brojne tetovaže na telu, a ima ih preko 20, između ostalog horoskopski znak Ribe kao i pištolj (Mars).

Rijana i pored mnogobrojnih obaveza pronalazi vremena da se bavi humanitarnim radom, što je prikazano njenim Suncem u Ribama (pomoć, humanitarne ogranizacije), ali i njenim XII poljem – humanitarne organizacije, koje počinje upravo u Ribama na 9. stepenu – stepen Strelca i znači biti svetski poznat, a vladar Neptun položen je u IX polju (inostranstvo) isto na 9. stepenu, pa je tako osnovala organizaciju za pomoć deci koja boluju od neizlečivih bolesti, kao i organizaciju u čast svog dede i svoje babe, jer Neptun je u Jarcu, znaku koji predstvalja naše babe i dede, a i u konjunkciji sa Saturnom (babe i dede).

Jednom priikom je izjavila da veruje u Boga i da se trudi da živi u skladu sa njegovim zapovestima, što je simbolika njenog Sunce u Ribama, jer ovaj znak predstavlja Boga, religiju, veru.

Dakle, iz ove kratke analize Rijanine natalne karte, možemo da vidimo da je ova lepotica sa Barbadosa predodređena za svetsku slavu i uspeh.

Autor teksta:

Sanela Stevanović

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *