KAKO DELUJE?

Uran u Biku donosi promene u nekim sferama koje su sastavni deo našeg života. Pošto znak Bika predstavlja samu planetu Zemlju, tlo i zemljinu koru, pred nama je period koji može doneti zemljotrese i stvarne tektonske promene koje mogu znatno uticati na neke delove zemljine kugle. S obzirom da je i naš slavni naučnik Nikola Tesla imao Urana u Biku (na Algolu) period pred nama može doneti neka revolucionarna rešenja i pronalske vezane za korišćenje prirodnih resursa za proizvodnju električne energije.

Nikad potvrđeno „ Teslino oružje smrti“ može pronaći svoju primenu pogotovu u periodu kada Uran bude blizu ove zloglasne nekretnice (Algol – 25 stepen Bika). Ujedno, trebalo bi se plašiti asteroida koji ulaze u Zemljinu orbitu, kao i starih satelita koji mogu u narednom periodu intezivnije završavati padom na Zemlju.

Znak Bika u astrologiji opisuje i teritoriju zbog čega možemo da očekujemo ratove zbog teritorija, prirodnih resursa ali i zbog novca, jer je sve ono što je materijalno obeleženo je znakom Bika.

Da bi shvatili važnost ovog tranzita treba istaći da je znak Bika veoma stabilan znak. U emotivnim odnosima opisuje stabilnu bračnu zajednicu koja je najmanje podložna promenama, prekidima i razvodima, ali ulaskom Urana u znak Bika, sve to će biti promenjeno, a oni koji su nam delovali najsigurnije i najstabilnije neće to više biti.

To bukvalno donosi korenite promene u svim slojevima društva, a i najsigurniji brakovi biće uzdrmani do temelja.

MATERIJALNA DOBRA

Ujedno, sve vrste sigurnosti koje leže u novcu i materijalnom, biće narušene i podložne promenama. Ipak, zlato (Lav), srebro (Rak) i dijamanti (Jarac) biće pošteđeni, zbog čega se možete uzdati u njihovu stabilnost. Znak Bika predstavlja finansijski sektor, novac i banke.

A Uran u Biku praviće opoziciju na znak Škorpije – znakom kojom je opisana berza što govori da je u narednom periodu sve moguće – od pada berzi, velikih oscilacija na berzama, do propadanja nekih banaka, rađanje novih ali i propadanje nekih valuta i ujedno – stvaranje novih. Bitikon već uzima maha ali nije isključeno da će nastati još neke nove valute koje prate nove tehnologije i modne tokove.  Takođe, Uran (noviteti) u Biku mogu doneti neke nove načine plaćanja , a elektronski novac će odneti primat u odnosu na tradicionalna sredstva plaćanja.

Znakom Bika opisana je poljoprivreda i prehrambena industrija, a tranzitom Urana kroz ovaj znak možemo da očekujemo nove tehnologije koje će pospešiti i ubrzati poljopirvrednu proizvodnju.

Naravno, to ne mora da znači da će novi proizvodi biti zdravi. Čak suprotno. GMO hrana preuzeće primat u odnosu na sve ostale. Svi žele da obezbede što bolju zaradu i bržu zaradu, a takav način proizvodnje biće mnogo sigurniji od neprestanog gledanja u nebo i čitanje vremenske prognoze.

Ali ne mora da bude sve tako loše. Novi proizvodi, nove sorte, kalemi i inovacije na polju poljoprivrede je realnost koja nas očekuje. Uz to, tehnologija i mehanizacija koja omogućava veću produktivnost i bolji rod, je ono što može obeležiti narednih par godina.

Znak Bika predstavlja i svinjetinu čija će cena neprestano oscilirati, te u skladu sa drugim tranzitima, može se doneti zaključak da li nas očekuje pad ili skok cena ovog prehrambenog proizvoda.

KUHINJA

U kuhinjama se priprema hrana, te je logično da sve što ima veze sa kuhinjom pripada znaku Bika. Ovo govori i da će se moda kuhinjskih elemenata menjati, da će mnogi želeti da promene kuhinju i kuhinjske elemente i osavremene je.

Biće u modi nova jela, novi načini kuvanja i sve što je drugačije od onog što pamtimo. Ubrzaće se i sam proces spremanja jela i to zahvaljujući Uranu (brzina). Treba obratiti pažnju na električne instalcije u kuhinjama, pogotovu onim dotrajalim i sumnjivim.

Kao što je već pomenuto, na globalnom planu ovo je period kada će teritorije biti jako važne zbog čega se mogu voditi separatistički ratovi. Građani određenih pokrajina ili regiona se mogu zalagati za otcepljenje što će doneti razna previranja na svetskoj političkoj sceni.

A pošto su neke zemlje poput Španije, Turske i Izraela rođeni u znaku Bika, to govori da ove zemlje opet mogu imati nekih od navedenih problema. Španija sa Katalonijom, Turska sa regionom gde žive Kurdi, Izrael sa Palestinom i tako dalje.

SRBIJA

Što se tiče Srbije, karta stare Srbije (4.1.1217 godine), sa Ascendentom na 25 Bika ukazuje na aktiviranje problema vezanih za teritoriju posebno u drugom delu ovog tranzita.

Ali i postojeća karta Srbije, sa vladarom Ascendetna na 8. stepenu Bika govori o tome da Srbija lako može izgubiti deo svoje teritorije ili imati problema sa delom svoje zemlje. Ovo može značiti i konačno rešenje pitanje Kosova. Nepovoljni aspekti u januaru 2020 godine još više doprinose aktiviranju niza loših događaja koji nas očekuju na ovim prostorima.

I na kraju, treba spomenuti da je zadnji put Uran bio u znaku Bika u periodu od aprila 1935 do maja 1942 godine a ovaj period je obeležilo jačanje nacizma u Nemačkoj i sproveđenje ograničavajućih mera protiv Jevreja (Bik). I sam 2. Svetski rat je počeo sa tranzitom Urana u znaku Bika.

ASPEKTI SA DRUGIM PLANETAMA

Sam ulazak Urana u znak Bika počeće sa jako lošim aspektima koji će još više uticati na ovaj tranzit pokaže svoje loše osobine. Ceo događaj pratiće kvadrat između Urana na 0 stepenu Bika i Marsa na 0 stepenu Vodolije.

Egzaktan kvadrat sugeriše na nemile i nepredviđene događaje koje lako mogu da se otrgnu kontroli. Svaka akcija će biti jako agresivna i nepromišljena. Takođe, baš tog dana kada ovaj tranzit započinje, Mesec i Sunce biće na Algolu (fiksna nekretnica odgovorna, po karakteru veoma zla i pokvarena).

Pojedinačno, Uran u Biku najviše će uticati na ovaj znak kojem će doneti nestrpljivost, prodornost, želju za promenom na ličnom nivou.

KAKO DELUJE NA VAŠ ZNAK?

Blizanci mogu otkriti puno tajni ali i posvetiti se nečem što je za njih do sada bilo nepoznato. Period može doneti i pojačanu brigu o zdravlju i lošije snove.

Rakovi mogu da očekuju promene kroz prijatelje. Prekide nekih kontakata i stvaranje novih prijateljstava.

Lavovima će Uran biti u 10 polju što može da donese promene na poslu u vidu otkaza do prelaska na neko novo radno mesto.

Device će želeti da usavršavaju svoje znanje i šire vidike kroz kontakte sa strancima ili putovanja u inostranstvo.

Vagama će Uran biti u 8 polju što može doneti veće finansijske promene, uzimanje kredita i pozajmica ili neplanske trudnoće ako ste dama.

Škorpije tranzit Urana dočekuju u 7 polju što može doneti promene u partnerskom životu. Takođe, neki od vas mogu na pravni način pokušati da reše svoje dileme.

Strelčevi mogu da očekuju poslovne promene, nove kolege ili preseljenja svoje firme na neku novu lokaciju. Noviteti kroz posao.

Jarčevi će žudeti za jednom vrstom emotivne slobode zbog čega mogu donositi rukovođeni srcem a ne inteligencijom. Moguće su nove ljubavi, raskidi ili neplanirano potomstvo.

Vodolije bi trebale da se posvete domu i porodici. U samom domu su moguća preseljenja.

Ribe će postati komunikativnije nego obično a neke se mogu otisnuti u svet spisateljstva.

Ovnove očekuju finansijske promene i drugačije svest prema materijalnim vrednostima.

Zadnji put je bio u znaku Bika u period od 1933 godine do 1941 godine.

Vaš astrolog,

Ana Raković

2 Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *