Nekada davno, pre više od 4.000 godina, kineski astronomi su gubili glavu ukoliko nisu mogli da precizno najave pomračenje Sunca. Eklipse uvek  izazivaju veoma veliko interesovanje i uzbuđenje. A kako i ne bi, jer ne gasi se Sunce svakog dana.

Kroz istoriju, pomračenja su oduvek imala simboličnu ulogu i poput nekih drugih astronomskih fenomena, kao što su pojave kometa ili meteorski rojevi, vezivana su za važne događaje u društvu. Obično se verovatlo da najavljuju velike promene i dramatične situacije.

Ako se sećate zadnje pomračenje Sunca se dogodilo 19. Novembra prošle godine kada se Sunce pomračilo upravo na samom Ascendentu Amerike najavljujući po svemu pomračenje ove zemlje : od odluka njegovog predsednika, preko sve slabijeg dolara i inflacije koja je pogodila ovu zemlju zbog sankcija Rusiji.

Sada imamo novo pomračenje koje se događa na 10 stepenu Bika. Upravo ovo je znak koji ukazuje na novac, banke, sisteme plaćanja i hranu, tako da ovo pomračenje može uticati na probleme u ovim oblastima.

Naša je sreća što se pomračenje dešava posle 22h, kada je kod nas noć, što automatski slabije deluje na naše prostore, dok će pomračenje biti potpuno na prostorima Argentine i Čilea. No, treba biti obazriv sa novčanim transkacijama, ulaganjima i plaćanjima u svakom slučaju. Znakom Bika su u astrologiji predstavljene Španija, Turska i Izrael, pa ove zemlje ili njihovi predsednici mogu doneti neke nepopularne i možda nečasne odluke.

Ljudima na vlasti će se smrknuti zbog novčanih poteškoća i odluka vezanih za novac.

Poskupljenja hrane  se nastavlja i tu ni uticaj države neće biti od prevelike pomoći jer će njihov uticaj biti dosta oslabljen na ove životne segmente. Ono što treba voditi računa je pošumljavanje eksploatisanih predella koji su bili obrasli šumom jer se životna flora može poremetiti. Izbegavajte sadnju cveća i povrća tokom ovog vikenda i pripremajte se na sušu tokom nastupajućeg leta.

Srčani bolesnici bi svakako trebalo da budu pažljiviji i da izbegnu fizički napor ovih dana a na prvom mestu treba zaobići prejedanje. Pečenje i masna hrana mogu biti glavni uzrok srčanih problema i visokog pritiska!

Ako očekujete novac preko oca ili muža, on može izostati.

Novčane poteškoće i promašaji!

 

KAKO POMRAČENJE UTIČE NA VAŠ ZNAK I PODZNAK?

OVAN – Pomračiće se vaš poslovni ugled. Možete pokazati nestručnost.

BIK – Vaša osećanja mogu biti povređena a vi doneti odluke o budućnosti ljubavnog odnosa.

BLIZANCI – Jednom članu domaćinstva, tj. porodice, može biti loše.

RAK – Ako dođete kod prijatelja nenajavljeni, pitanje je da li će vam se obradovati.

LAV – Ne osećate se najbolje. Pad energije. Izbegavajte sunce.

DEVICA – Jeste da sarađujete sa inostranstvom ali ni tamo više ne cvetaju ruže.

VAGA – Vas očekuju problemi i poteškoće vezane za kredit ili pozajmicu koju ste uzeli. Izmirite dugovanja da se ne gomilaju. Kazna.

ŠKORPIJA – Partnera očekuje neuspeh. Pad autoriteta.

STRELAC – Bez obzira koliko vam ponuda zvučala primamljivo, pokušajte da je izbegnete.

JARAC – Razočaranje u jednog člana porodice. Porodični problemi.

VODOLIJA – Jedno putovanje se može odložiti. Niste toliko pametni. Ima i pametnijih od vas.

RIBE – Očekuju vas finansijske poteškoće. Pravite pogrešne invesitcije.

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *