KAKO DELUJE MESEC U OVNU?

Ulaskom Merkura u znak Ovna, počinje novi ciklus i nešto sasvim drugačije jer je Ovan prvi znak zodijaka i donosi pokretačke misli, poslovne ideje i pojačava umne procese. Odjednom će vam se sve razbistriti i postati kristalno jasno.

Merkur uglaavnom oko 2 nedelje prolazi kroz jedan znak, ali sada će se ovaj tranzit odužiti jer će Merkur biti retrogradan od 2. aprila pa sve do 25. aprila kada treba biti oprezan u donošenju novih odluka, predviditi probleme tehničke prirode, računati na sporiju komunikaciju, zastoje, kvarove i slično.

Ovaj tranzit donosi otvorenost u komunikaciji, hrabrost u izražavanju, princip muškog izražavanja (bez previše kićenja i ulepšavanja), direktnost poput one „što na umu to na drumu“, poslovni razgovori nakon kojih ćete vrlo brzo znati na čemu ste.

Merkurom u Ovnu obično ima fantastičan način razmišljanja i može brzo povezati različite ideje. Sklon je  izražavanju svog mišljenja bez previše razmišljanja o posledicama. Ova sposobnost da se brzo izrazi misao može biti veoma korisna, ali takođe može dovesti do nepromišljenih postupaka.

Može ukazati na ambicioznost i teži uspeh u poduhvatima. Međutim, njegova ambicija može biti toliko jaka da postanemo nestrpljivi i agresivni u svom nastojanju da ostvarimo ciljeve.

POKRETAČKA ENERGIJA

Tranzit koji je počeo nas navodi da se pokrenemo fizički i psihički.

Više nego obično, razmišljaćete o poslovnim obavezama, pravićete nove poslovne planove ali se možete aktivirati i po pitanju sporta. Odmah ćete prelaziti na konkretne dogovore – telefoniranje, predlaganje susreta, razgovora, inicijativa za nove poslove, proveravanje i ispunjenje planova je ono što može obeležiti period pred vama.

Posebno će vas iznenaditi spremnost ljudi rođenih u znaku Blizanaca i Device. Ovaj tranzit će povećati poslovne kontakte a pomama za majstorima i radnicima će biti na vrhuncu. Svi će želeti da nešto završite, srede ili poprave. Idealno je vreme za sve građevinske poduhvate.

Merkur predstavlja i decu. Ona će u ovom periodu biti nestašnija te ih roditelji mogu više kažnjavati. Osim toga, deca će se više ljutiti, biti agresivnija, lako se moguću posvađati ili potući između sebe,  a mogući su i padovi, te budite obazriviji ako ste roditelj.

Moguće su povrede ruku ili prstiju, pa vodite računa da to predupredite. Na globalnom planu, ulaskom Merkura u znak Ovna povećaće se preteća retorika a želja za obračunavanjem biće još izraženija.

Merkur u Ovnu u svojim natalima imaju i neke poznate osobe, a to su: Albert Ajnštajn, Adolf Hitler, Al Paćino, Marlon Brando, Mark Zukerberg, Elizabeta II, Mišel Fajfer, Kortni Kardašijan, Šekspir, Vinsent van Gog, Kventin Tarantino, Sara Džesika Parker, Karmen Elektra, Stiven Sigal, Dejvid Ajk, Erik Klepton, Kristofer Voken i drugi.

KAKVE ASPEKTE MERKUR PRAVI :

 

10 i 11.3 – Merkur sekstil Pluton – Tranzit koji donosi transformaciju i pokretačku energiju. Postavite prioritete, odbacite sve ono što je loše i poradite na novim projektima. Umetnost ubeđivanja.

 

20 i 21.3  i 15 i 16.4  i 7.5 – Merkur konjunkcija Kiron – Izbegavajte kupovinu, ozbiljnije ispite ili testove i pazite na svoje reči da ne bi posle zažalili.

 

Od 9.4 do 13.4 – Merkur konjunkcija Sunce – Ovo je tranzit koji donosi poslovne pregovore i dogovore. Vreme je za nove planove, razgovore za posao i konsultacije. Kontakti sa uticajnom osobom.

 

Od 17.4 do 21.4 – Merkur konjunkcija Venera – Tranzit je povoljan jer ukazuje na ljubaznost u komunikaciji, udvaranje, direktnost u obraćanju i konkretne ljubavne predloge. Možete biti u jako lepom društvu a priča će vam prijati. Sad je vreme za kupovinu, ulepšavanje i pokazivanje emocija.

 

KAKO ĆE OVAJ TRANZIT UTICATI NA VAŠ ZNAK (I PODZNAK):

OVAN – Merkur vam donosi mogućnost kraćih putovanja. Kontakti sa rođacima i komšijama.

BIK – Dobitak preko mlađeg muškarca. Dupliranje prihoda.

BLIZANCI – Postaćete direktniji u komunikaciji i mnogo produktivniji nego inače.

RAK – Očekuje vas puno poslovnih obaveza a pitanje je da li će neko nagraditi vaš trud. Verovatno da neće.

LAV – Pronalazite način da iskažete svoje stavove i razmišljanja. Jedna vaša ideja može imati pozitivan odjek.

DEVICA – Proširujete posao izvan svojih mogućnosti i kapaciteta. Oprez. Povoljno za učenje jezika.

VAGA – Predlog za poslovnu saradnju i razgovori. Bolja komunikacija sa partnerom.

ŠKORPIJA – Prijaće vam poslovna saradnja sa mlađom osobom. Poslovno putovanje.

STRELAC – Možete imati kontakte sa dve osobe u isto vreme. Mlađa osoba želi da postanete bliskiji. Jedna osoba vas zove na put.

JARAC – Pozovite bliske ljude ili komšije kod sebe u goste.

VODOLIJA – Duplirate prihode.

RIBE – Ovaj tranzit će vam doneti bolje i jasnije izražavanje.

 

Vaš astrolog,

Ana Raković

1 Komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *