MERKUR

Najbrža planeta našeg Sistema za 88 dana napravi krug oko Sunca. U toku godine je uglavnom tri puta u retrogradnom hodu u dužini od 19 i 24 dana. Kada se Merkur kreće retrogradno moguće su greške, nesporazumi, zaboravnost, problem u komunikaciji i transport. Nije povoljno potpisivati ugovore, kupovati nove article niti započinjati nove poslovne projekte. No, ovo je sjajno vreme za završavanje svega što je započeto, za pripremanje, istraživanje i pripremu nečega što dolazi kasnije.
2024. godinu započinjemo sa retrogradnim Merkurom da bi on već 2. Januara 2024 krenuo direktnim hodom. Potom nas još 3 puta očekuje retogradni Merkur i to:
Od 1.4 do 25.4.2024
Od 5.8 do 28.8.2024 i
Od 26.11 do 15.12.2024

VENERA

Veneri je potrebno 225 dana da obiđe krug oko Sunca.  Ljubavni susreti sa retrogradnom Venerom mogu biti karmički i prouzrokovati slomljena srca kada ova planeta krene direktno. Ne preporučuju se nove investicije pod retrogradnom Venerom jer mogu izgubiti na vrednosti.
Ali u toku 2024 godine Venera neće biti u retrogradnom hodu.

MARS

Marsu je potrebno otprilike oko dve godine da napravi krug oko Sunca. On je retogradan na svake 2 godine i oko 2 meseca i retogradan je od oko 55 do 80 dana. Kada Mars ide retrogradno, sve nam je teško, svaka akcija nam je naporna a mnogi su bezvoljni. Treba se fokusirati na popravke, završavanje započetih poslova, renoviranje i obnavljanje i tek tada će retrogradni Mars pokazati svoje puno dejstvo.

U toku 2024 godine Mars će biti retrogradan od 6. decembara i ta retrogradnost će trajati sve do kraja 2024 prenoseći se i u 2025. godinu.

JUPITER

Jupiteru je potrebno oko 12 godina da napravi potpuni krug oko Sunca. On se kreće retrogradno svake godine oko 120 dana. Kada Jupiter krene retrogradno, dobro je preispitati naše vizije, ideale i sisteme verovanja u životu. Ukoliko Jupiter pravi dobre aspekte sa ličnim planetama u vašem horoskopu on će delovati pozitivno i pokrenuti niz dobrih dešavanja u vašem životu. Gledajte to kao drugu priliku, tj. šansu.
Tokom 2024 godine Jupiter će biti retrogradan od 9. oktobra pa do kraja godine.

SATURN

Saturnu je potrebno oko 29,5 godina da napravi krug oko Sunca. Saturn je svake godine retrogradan u trajanju oko 140 dana. Kada Saturn krene retrogradno, dobro je vreme da se ponovo osvrnemo na naš odnos, da poradimo na dugoročnim ciljevima, odgovornostima i dužnostima, vreme je da razmislimo o načinu na koji manifestujemo svoju stvarnost i pronađemo novi stav prema preprekama.
Tokom 2024. Godine Saturn će biti retrogradan od 29.juna do 15. novembra.

PROČITAJ - VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2024!

URAN

Njemu je potrebno oko 84 godina da napravi krug oko Sunca, u proseku provodeći oko 7 godina u svakom znaku. Uran se kreće retrogradno svake godine u proseku oko 148 dana. On aktivira promene, bilo da su dobre ili loše. Uran teži slobodi i nezavinosti.
U 2024 godinu ulazimo sa retrogradnim Uranom sve do 27. Januara. A onda ponovo Uran će biti retogradan od 1.juna 2024 pa sve do kraja godine.

NEPTUN

Neptunu je potrebno oko 164 godine da napravi krug oko Sunca. U proseku u jednom znaku provodi oko 14 godina. Kreće se retrogradno otprilike svake godine na oko 150 dana. Kada Neptun krene retrogradno, naša duhovnost, unutrašnji mir i vizija postaju fokus.
Tokom 2024 godine on će biti retrogradan od 2.7 do 7.12.2024

PLUTON

Plutonu je potrebno 248 godina da napravi krug oko Sunca. U jednom znaku u proseku provede oko 21 godinu. Retrogradan je otprilike svake godine na oko 5 ili 6 meseci. Kada Pluton krene retrogradno, dobro je razmisliti o tome kako nam ide s promenama i transformacijama.
Tokom 2024. Godine Pluton će biti retrogradn od 2.maja do 12. oktobra.

 

Vaš astrolog,

Ana Raković

6 Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *