BIZNIS JE BIZNIS

Ukoliko čitate ovaj tekst treba da znate da je napisana i analiza o natanoj karti Ilona Maska koju možete pronaći ovde.

Nisam sigurna koliko ste propratili vest da je pre neki dan Evropska unija postigla konačan dogovor o zakonu koji zabranjuje prodaju novih automobila ne benzin i dizel od 2035. godine. Znači, nakon te godine, prodavaće se samo električni automobili.

S obzirom da su svetske rezerve nafte na minimumu i da se decenijama unazad ratovi vode upravo u zemljama koje poseduju najbogatija nalazišta nafte, to govori da čovečanstvo mora pod hitno da pronađe alternativu.

Električni automobili su zaštitni znak Ilona Maska i njegove kompanije Tesla koja ih proizvodi. Rešenje je pronađeno! Nafta je zamenjena strujom i to je sjajan ekološki potez jer zbog emisije štetnih izduvnih gasova naš ozonski omotač je sve tanji a Zemlja se brže zagreva, glečeri tope dok imamo sve veću i veću količinu padavina na koje ne možemo da utičemo. I sada kada pređemo na električne automobile tome će doći kraj. Ali, avaj. Postoji jedan mali problem.

ELEKTRIČNI AUTOMOBILI TESLA

Vratićemo se na kompaniju Tesla. Ona osim električnih automobila proizvodi još: solarne panele, baterije i pogonske jedinice. I to je sve za pohvalu. Ali da bi se skladištila struja koja se prikuplja preko solarnih panela potrebne su solarne baterije, akumulatori a baterije su potrebne i za električna vozila bez obzira na tip. A tu dolazimo do srži problema – litijum!

Nema ga puno a sama eksploatacija je jako rizična po životnu okolinu, cena mu je za par godina skočila 10 puta za par godina a i iz dana u dan je skuplji i skuplji. U Evropi ga najviše imaju Nemačka, Češka i Srbija. Naša zemlja je na 12. mestu po količini ove rude u svetu što uopšte nije zanemarljivo.

Kakva slučajnost da je ova kompanija ponela ime po najvećem srpskom naučniku Nikoli Tesli i da je Srbija zemlja sa ogromnim količnima ove rude! Neverovatno!

TESLA PO TESLI?

A zašto je Ilon Mask izabrao prezime našeg naučnika za ime svoje firme?

Nikola Tesla je rođen u znaku Raka i podznakom u Biku (sa Uranom na Ascendentu) a njegov vladar Ascendenta – Venera se nalazi u 3 polju (polje imena, polje automobila) na 14 stepenu Raka, na fiksnoj zvezdi Sirijus (14. Raka) i stepenu egzaltacije Jupitera (15. Raka).

Na tom istom stepenu se nalazi i Mekur (ime) Ilona Maska koji je njegov vladar Ascendenta. S obzirom da se vladar Ascendenta Ilona Maska našao na vladaru Ascendenta Nikole Tesle, onda je izbor imena ovog naučnika sasvim logičan ali njih dvojica osim toga nikako ne mogu da se porede jer Nikola Tesla je naučnik, pronalazač i pionir u svojoj oblasti a Ilon Mask samo primenjuje to njegovo znanje.

SUPERMEN ILI NE?

Potom, još jedno od vaših pitanja je bilo da li Ilon Mask želi da spase čovečanstvo? Ili još bolje pitanje je da li je Ilon mask dobar, loš ili zao?

Da tumačimo kartu Džo Bajdena koji je Škorpija u horoskopu i sa nekoliko planeta u 12 polju onda bi mogli da kažemo da se tu čudne i mračne stvari dešavaju ali to u karti Ilona Maska nije slučaj.
Ovaj čovek je rođen u znaku Raka, koji je upravo najduševniji i najosećaniji znak zodijaka. Rakovi su svi veliki emotivci, osobe koje vole ljude i koji imaju snažan osećaj pripadanja svom narodu i porodici.

Umem često da kažem da su Rakovi najveće dobričnine zodijaka i retko kada ćete osetiti neke loše vibracije od ovog znaka. Samim tim, rekla bih da su namere Ilona Maska časne. Osim toga, rođen je sa Ascendentom u Blizancima, znaku koji donosi znatiželju, dečiju radoznalost i želju za igrom a Merkur, vladar Ascendenta na Sirijusu i stepenu domicile Jupitera, mu daje časne namere. Ova pozicija njegovog Merkura donosi bogatstvo i konstantno proširenje njegovih poslova.


Ali šta u ovoj karti ne valja?
Ako pogledamo 10 polje Ilona Maska vidimo da ono počinje u Ovnu znaku čiji je prirodni vladar Mars, pa stoga Ilon Mask radi na tome da istražuje ovu planetu ali pre će na tom polju imati gubitke nego što će pomeriti granice ljudskih dostignuća jer u 10 polju on ima Kirona koji donosi ukazuje na to. Osim toga, Mars Ilona Maska se nalazi u 8 polju (polje Škorpije) na 20. Stepenu (stepen Škorpije) što donosi ogromna ulaganja ali i gubitke na tom polju. Takođe, Mars u 8 polju može da ukaže da će mu sirovine za proizvodnju u nekoj daljoj budućnosti predstavljati problem.

EKSPLOATACIJA MARSA JE MOGUĆA?

10 polje u Ovnu i Mars u Vodoliji pokazuje i njegovu poslovnu saradnju sa vojskom (Ovan) a istina je da je on tražio od Pentagona da on ispalati troškove za korišćenje Starlinka u Ukrajini. Sva njegova dobra dela po tom pitanju, biće na njegovu štetu kao i bilo kakvo pomaganje vojsci će opet biti na njegovu štetu, pa on vremenom i može prekinuti tu saradnju.

Ono što takođe ne valja u njegovo karti je planeta Saturn (problemi, prekidi) u znaku Blizanaca, znaku koji opisuje internet, socijalne mreže, automobile i satellite što govori da će jednog dana Ilonu Masku posao krenuti nizbrdo – može imati gubitke ili kvarove na satelitima, njegovi automobili će u jednom trenutku prestati da se proizvode a socijalne mreže, poput Tvitera, mogu biti ograničene od strane Američke vlade.

Pošto je Saturn na 1. Stepenu (stepen Ovna) to ukazuje da se ovi prekidi mogu najpre dogoditi zbog vojne opreznosti i usled ratnih dejstava. Saturn se nalazi u opoziciji sa Neptunom (planetom koja opisuje Rusiju) pa je Elonov strah od moguće Ruske pretnje da će onesposobiti rad njegovih satelita u potpunosti opravdana. Opozcija je najteži aspekt ali u njemu pobeđuje planeta koja je u jačem dostojanstvu, u ovom slučaju to je Neptun (Rusija).

Po svemu sudeći, Elon Mask nema loše namere ali ljudi poput njega, vrbuju za svoje ciljeve i oni dobri i loši. To je sasvim prirodno. Ipak, plašim se, da će na njega vršiti pritisak i da će na kraju, morati da igra kako drugi sviraju ako se na vreme ne preseli u neku drugu zemlju gde će imati odrešene ruke. A ako neko to može, onda je to on.

Priča o rudniku Rio Tinta u mom kraju je trenutno stopirana, ali pitanje je da li možemo ostati neutralni a rudnik zatvoren, jer šta je nekoj tamo Americi teško da napravi neki novi sukob i da pokuša da nam otme još jedno parče zemlje? Možda su ratovi zbog crnog zlata prestali ali to ne znači da se u budućnosti nećemo otimati oko nečog trećeg.

Vaš astrolog,
Ana Raković
Zakazivanje tumačenja natalne karte na mob. (Viber&Telegram, WhatsApp) +381649031191, E-mail:astroregulus1@gmail.com

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *