TEORIJA ZAVERE

Kako se stignemo do septembra razni teoretičari zavere iz raznih krajeva sveta se aktiviraju i podsete nas na jedno proročanstvo koje kaže da nas smak sveta očekuje 24. septembra. Po njima, to će biti poslednji dan čovečanstva na planeti Zemlji.

Ovo nije ni prvi, a ni poslednji datum koji se spominje kao kraj sveta jer smo do sada preživeli bezbroj „apokalipsi“.

I ĆORAVA KOKA UBODE KOJE ZRNO

Grupa teoretičara zavere je sigurna da bi 24. septembra, trebalo da se desi nešto loše, a tu pretpostavku zasnivaju na jednoj od epizoda „Simpsonovih“ i lapsusu jednog nemačkog političara.

Iako niko iz Kjuanona nije siguran šta bi to trebalo da se desi 24. septembra, na društvenim mrežama se pojavio niz pretpostavki – od nuklearnog rata, ekonomske krize, trovanja vode, do oružane revolucije.

Teoretičari zavere su prvi put došli na tu ideju nakon što je nemački političar Fridrih Merc, govoreći o ruskoj invaziji na Ukrajinu greškom rekao da će „svi pamtiti gde su bili 24. septembra“, misleći zapravo na 24. februar, datum kada je počeo rat u Ukrajini.

Ukoliko opet preživimo „kobni datum“(u prethodnim godinama, se srećom, proročanstva nisu ostvarivala) očekuje nas još nekoliko kritičnih godina.

DATUM IMAMO ALI JE GODINA NEPOZNATA

Prema proročanstvu internacionalne fondacije „Mesija“, 2026. godine Zemlja će nestati u sudaru sa asteroidom. Potom, čuveni naučnik Isak Njutn je za godinu apokalipse odredio 2060 godinu.

Sunitski teolog Said Nursi tvrdi da će kraj sveta biti 2129. godine, a prema jevrejskom Talmudu, do kraja sveta treba da dođe 6.000 godina od navodnog stvaranja prvog čoveka Adama, dakle 2239. godine. Rašad Kalifa koji je izučavao Kuran tvrdi da je prema toj knjizi 2280. godina kada će nestati Zemlja.

Zainteresovala sam se za ove datume iz ugla astrologije i nije mi bilo teško da proverim koji od njih nas zaista može zabrinuti.

PROČITAJ: ŠTA NAM DONOSI SATURN U RIBAMA?

ŠTA KAŽE ASTROLOGIJA?

Što se tiče ovog 24. septembra 2023, možete biti mirni – smaka sveta neće biti. Planete na nebu ne prave nikakve “teške” aspekte.

Od svih priloženih datuma i godina, najlošija je 2060 zato što nas baš u toj godini očekuju tri veoma jake nebeske postavke poput egzaltirnih Urana u Škorpiji  i Plutona u Ribama.  Njihov loš uticaj može ublažiti egzaltirani Jupiter u Raku.

Nakon ovog datuma, 2.239 godina nije povoljna zbog Saturna i Neptuna u znaku Raka, znaku koji predstavlja ljudsku populaciju što može da donese istrebljenje ili znatno smanjenje ljudske populacije.

A dok nas ne zadesi apokalipsa, pred nama su  2024, 2025 i 2026 godina koja će biti izazovne za ceo svet ali na jedan drugačiji način i koje sada treba da nas više interesuju.

 

Vaš astrolog,

Ana Raković

1 Komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *