SPEKTAKULARNI NEBESKI PRIKAZ: Kometu Nišimura vidimo nakon 4 veka

Ovih dana, nova kometa prolazi kroz naš kosmički komšiluk, prvi put u više od 400 godina.

Svi zaljubljenici u astronomiju imaće priliku da posmatraju prolazak komete Nišmura, promera jednog kilometra, koja će proći pored Zemlje 12. septembra na udaljenosti od 125 miliona kilometara.

Oni koji rano ustaju mogli bi usmeriti svoj pogled prema severoistočnom horizontu otprilike sat i po pre zore. Konkretno, nalaziće se na manje od 10. stepeni iznad horizonta u blizini sazvežđa Lava. Kometa će postajati sve sjajnija kako se približava Suncu, ali će se spuštati niže na nebu, što će je učiniti izazovnom za uočavanje.

Iako će biti vidljiva golim okom, kometa će biti vrlo bleda  na nebu.

Nakon toga, približiće se Suncu otprilike 17. septembra pre nego što napusti Sunčev sistem a pod uslovom da se ne raspadne nakon susreta sa Suncem.

Kometa je dobila po japanskom amaterskom astronomu Nišimuri koji zajedno sa ljubiteljima noćnih posmatranja prati ovu retku zelenu kometu od sredine avgusta. Neobično je da amater, s obzirom na sva profesionalna istraživanja neba moćnim zemaljskim teleskopima otkrije kometu, izjavio je Čodas i dodao: „Svaka mu čast.“

Čodas je rekao da je kometa poslednji put prošla pre oko 430 godina. To je otprilike bilo deset do dvadeset godina pre nego što je Galileo Galilej izmislio teleskop.

Pročitaj: Novi ljubavni horoskop od 8.9 do 15.9.2023!

Kometa i astrologija

Sva nebeska tela koja prolaze kroz naš sistem imaju sličaj uticaj kao planeta Uran i znak Vodolije – brza su, ne pripadaju ovde i donose promene.

U mom dosadašnjem radu imala sam priliku da nekoliko puta pratim uticaj kometa i drugih nebeskih tela, i svaki put, komete su delovale na gravitaciono polje Zemlje.

Ako planete Sunčevog Sistema, poput Jupitera, Saturna ili Venere deluju svojom energijom na ljude na zemlji, zašto ne bi delovale i komete?!

Poznato je da Mesec utiče na plimu i oseku a često i na raspolože ljudi. Isto tako deluje i kometa.

Ona najpre, na fizičkom nivou, može prouzrokovati veće zemljotrese i erupcije vulkana. Zbog toga, neće biti neobično, ako se,par dana nakon prolaska komete, negde u svetu dogodi jači zemljotres, pa čak i cunami.. Budite spremni na takvu vest.

Na ljude deluje tako što će mnogi biti nervozni ili patiti od nesanice.

Vaš astrolog,

Ana Raković

Pročitajte: Zašto neprekidno mislimo na nekoga? 

1 Komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *