Mesečni horoskop za jun 2023

Pred vama je rubrika „Astro kalendar“ u kojoj pratimo najbitnije aspekte na nebu tokom JUNA meseca. Treba istaći da su određeni dani napisani za egzaktna nebeska dešavanja ali mnogi aspekti deluju par dana pre i par dana posle priloženog datuma. Kada je reč o sporijim planetama poput Jupitera, Saturna, Neptuna, Plutona i Urana njihovi aspekti, tj. aspekti između ovih planeta mogu da traju i po nekoliko meseci i znatno utiču na dešavanja na Zemlji i celo čovečanstvo.

02 JUN – VENERA TRIGON NEPTUN (27) – Ovo je tranzit koji može da deluje dvojako: Možete osetiti ljubomoru zbog čega ćete na neki način želeti da proverite partnera ali tranzit može u vama probuditi ogromnu stast, duhovno i telesno sjedinjavanje sa voljenom osobom. Želja da pomognete po svaku cenu. Ako je ljubav prava, žrtvovaćete se za prave vrednosti. Tranzit može doneti i mogućnost za tajne ljubavne susrete. Idealno je vreme za kupovinu donjeg veša ili komada garderobe koji je izazovan i erotičan. Ako se bavite poslom koji je povezan za nekom vrstom umetnosti, sada ćete biti veoma kretivni i uspešni. Stvaranje umetničkih dela.  Ženska osoba vam može pomoći.

04 JUN – MERKUR KONJUNKCIJA URAN (20) – Ovo je tranzit koji je povoljan za početke određenih poslova a najpre onih za trgovinu, saobraćaj i internet poslovanje. Unapređenje posla može biti pun pogodak a saradnja sa mlađom osobom iz daleka će biti isplativo. Budite otvoreni za usavršavanja, sticanje novih znanja i nove predloge. Slušajte najmlađe ljude jer vam oni mogu biti svojevrsni vodiči za ono što dolazi. Mogućnost iznenadnog predloga, poziva ili susreta. Iznenađenje. Nepredvidivo ponašanje. Čitajte astrološku literaturu, tekstove ili kontaktirajte astrologa.

05 JUN – VENERA OPOZICIJA PLUTON (0) – Ovo je jedan jako težak aspekt koji vam može doneti nezadovoljstvo, napetost u odnosima i moguću ljubomoru ali što je najgore, ništa od toga ne može sprečiti, već stoički morate podneti. Ovog dana možete zbog nečega biti odbijeni. Ako se to desi, možete povezati taj događaj sa jednom osobom za koju mislite da vam namerno kontrira jer želi da vam se revanšira zbog nečega u prošlosti. Lako možete platiti kaznu, imati gubitak ili nekakav trošak. Osetiće se neuspešno zbog nečega.

09 JUN – MERKUR SEKSTIL NEPTUN (27) – Govori da bi trebalo da malo pripazite na sumnjive ljude iz okruženja, da ne verujete previše nikome i da se ne uzdate u ono – “neće to mene”. Zaključajte kuću, stan ili auto kada niste tu. U prevozu, šetnji ili šopingu možete nešto izgubiti, biti pokradeni ili prevareni. Opreznosti nikada dosta. Mlađe osobe su sklone raznim prehladama ali i ženske osobe se ovog dana mogu osetiti malaksalo i bolesno. Neki mogu osetiti vrtoglavicu ili neobjašnjivi umor. Dan je povoljan za umetnike, kreativce i medicinare koji će imati dosta posla.

* Svako kopiranje, umnožavanje, objavljivanje i distribuiranje celog ili delova ovog teksta objavljenog na ovom web sajtu zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo ako se realizuje bez saglasnosti autora. U ovo se podrazumeva, pored ostalog, pravljenje screenshot-a i korišćenje teksta za snimanje sopstvenog video sadržaja.

11 JUN – MERKUR TRIGON PLUTON (29) – Ovog dana nas očekuju dva aspekta. Prvi ukazuje na to da je potrebna opreznost prilikom putovanja a posebno u noćnim časovima ili u pripitom stanju. Slušajte svoju intiuciju. Ovaj tranzit možete iskoristiti da na nekoga suptilno ili indirektno utičete da promeni mišljenje. Neki ljudi vas teško mogu odbiti, kao i vi njih. Vesti koje vam neće prijati i koje vas mogu navesti da se više trudite oko svega. Deca i mlađe osobe mogu biti navalentni i bezborazni.

11 JUN – VENERA KVADRAT JUPITER (5) – Istog dana nas očekuje još jedan aspekt koji donosi mogućnost dobitaka ali i troškova. Novac vam se jednostavno neće zadržavati u rukama. Neki mogu napraviti pogrešne izbore i kupiti nešto po mnogo skupljoj ceni ili nešto što im uopšte ne treba. Kada je ljubav u pitanju, morate se potruditi oko partnera, da mu pokažete da vam je stvarno stalo do njega. Ni slučajno ne zaboravite žensku osobu bez obzira koliko vam je teško i koliko malo vremena imate.

15 JUN – MERKUR KVADRAT SATURN (7) – Novac može biti glavni razlog zašto se jedno putovanje može odložiti, ali isto tako to može biti i nemanje profita ili razloga da krenete na taj put. Uzdržite se od kupovine osim ako nešto stvarno nije po povoljnoj, povoljnoj ceni. Ovaj tranzit može da donese neuspeh u školovanju, probleme sa ispitima, nedostatak papira, duže čekanje na odgovor ili izbegavanje istog. Ukoliko krećete na putovanje možete putovati mnogo duže nego inače, imate zastoje ili nekakve probleme tokom putovanja. Mlađa osoba ili komšija vam može odložiti dolazak. Ako vam dete nije poslušno, bez obzira koliko vam je teško, pronađite mu odgovarajuću kaznu.

17 JUN – MERKUR SEKSTIL VENERA (10) – Ovo je jako povoljan tranzit jer donosi zanimljive susrete i razgovore u kojima ćete maksimalno uživati. Susret na ulici ili na putovanju može biti inspirativan. Ovo je dan kada treba da pokažete dragoj osobi koliko joj značite, da joj to kažete, napišete stih, poruku ili smislite neki originalan način. Život čine male stvari i zbog toga se nemojte stideti da vi budete vi. Mlađe osobe su sklone zaljubljivanju pa su mogući i počeci novih ljubavnih veza. Razgovor može uroditi plodom. Kupovina će vam prijati i bićee veoma zadovoljni. Dobitak preko brata ili sestre.

19 JUN – SUNCE KVADRAT NEPTUN (27) – Tokom današnjeg dana nas očekuju dva aspekta. Ovaj donosi neuspeh i nemogućnost da savladamo neke prepreke koje su nastale. Možemo ispasti nestručni ili naići na izazov zbog neiskustva. Ovo je tranzit koji još negativnije može uticati na muškarce koji će biti nesigurni u svoje odluke zbog čega su moguće greške i propuste. Muškarci u braku će želeti da pobegnu od odgovonosti i izbegnu svađu a neki mogu imati zdravstveni problem. Takođe, na čudan i pomalo smešan način možete otkriti nešto što niste znali

19 JUN – JUPITER SEKSTIL SATURN (7) – Ovo je aspekt koje prave dve spore planete i zbog toga ćemo uticaj ovog aspeka osećati mesecima. No danas je egatkno poravnjanje u sekstilu i ukazuje da možemo zaraditi i profitirati na nečemu starom i iz prošlosti. Ukoliko je vaš pređašnji rad ostao u zapećku, sad može isplivati na površinu i pročuti se. Tranzit je povoljan za starije osobe koje mogu očekivati nekakav novac, dobitak ili druge novčane beneficije. S druge strane, ovaj tranzit ukazuje na kontrole i duže čekanje na vizu za stranu zemlju.

21 JUN – MERKUR SEKSTIL MARS (18) – Čuvajte se svađa jer izgovorene reči tokom ovog dana mogu ostaviti dugoročne posledice na taj odnos a o vama samima neće govoriti ništa dobro. Ono kako bi trebalo da iskoristite ovaj dan je da se fokusirate na umni rad, da uključite mozak i posebnu pažnju posvetite sitnicama. Mlađi muškarac sa posla može biti energičan i voljan za posao. Pojačano prisustvo policije a što može bit i zbog manjih nezgoda na putevima. Ako ne morate da sedate u auto, tim bolje jer je zdravije ići peške. Deca naka zarade svoj džeparac. Učite decu pravim vrednostima.

25 JUN – MERKUR KVADRAT NEPTUN (27) – Možete imati kreativnu inspiraciju i želju da nešto sami osmislite ali kako se budete u to upuštali shvatićete da nemate dovoljno iskustva da to iznesete do kraja ali nemojte se razočarati. Bitna je vežba i praksa a kad se nešto voli ne postoje granice. Ovaj tranzit je povoljan i za umetnike ili one koji bi voleli da se isprobaju u slikarstvu, šminkanju, lepom pisanju itd. Deca mogu biti lenja i lako nas mogu slagati posebno ako znate da su zaljubljeni ili sumnjate u to. Lažna opravdanja i izgovori biće prisutni i u ljubavnim vezama. Tajni flert sa nekim ko vam je drag. Poruka od tajne osobe kad joj vreme nije.

26 JUN – MARS KVADRAT URAN (21) – Ovo je tranzit koji nije povoljan jer donosi tenzije u odnosima, neprijatna iznenađenja, nepovoljne preokrete a da ne spominjem nervozu. Ukoliko budete žurili negde ili da nešto završite, možete biti jako nezgodni i vatreni. Treba da počnete novi posao ali nešto se može poremetiti i pokvariti pa će biti potreban veliki trud da to realizujete. Ovaj tranzit ukazuje na moguću svađu i netrepeljivo ponašanje. Lako se možete sukobiti sa prijateljem. U kontaktu sa strujom budite oprezni. Lift, dizalica ili kran se mogu pokvariti. Izazivanje novih sukoba i svađa.

29 JUN – SUNCE TRIGON SATURN (7) – Ovaj tranzit donosi uspeh starijim osobama, uspeh za stare poslove i poduhvate ali i jednu dozu stabilnosti i istrajnosti da se nešto završi do kraja. Vaš poslodavac vas može prekontrolisati ili na poslu možete očekivati neki vid kontrole pa gledajte da sve završite na vreme kako ne bi imali problema. I u saobraćaju može biti kontrolora, tj. u javnom prevozu a i policija će biti aktivna i kažnjavati one koji se ne drže propisa. Mogućnost obnove starih saradnji. Starija osoba vam može pomoći i dati vam ono što vam je potrebno.

30 JUN – MERKUR TRIGON SATURN (7) – Možete imati manjih pehova. Preispitivaćete ono što je rečeno pa vam može biti krivo ako osetite da vas neko nije dobro razumeo. Ako se to desi, nije kasno da sve objasnite još jednom neke stvari i sprete sa sebe odgovornost. Ništ nećete uraditi ukoliko budete imali neozbiljan pristup a za jednu manju pomoć možete biti čak i odbijeni jer se niste najavili na vreme. Prijaće vam šetnja ili boravak u planinskim predelima gde se možete osvežiti i rashladiti. Manji problem u saobraćaju i mogući zastoji.

Vaš astrolog

Ana Raković

Kontakt za poručivanje natalne karte: mob. +381649031191 i E-mail:astroregulus1@gmail.com

5 Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *