Zdrava osoba nikad ne razmišlja o bolesti sve dok se ona ne dogodi. Bolesna osoba tek tada shvati koliko je važno da čovek bude zdrav. A da li ste ikad razmišljali kako je to roditi se slep? Kako je to provesti ceo život u mraku? I kako je neko mogao da nauči šta je cvet a da ga nikad nije video?

Naša junakinja, Helen Keler, je kao beba obolela od jedne bolesti nakon čega je oslepela i ogluvela. Sa šest godina umela je da gurne od sebe nekoga poručujući mu da ide ili da nekoga povuče ka sebi poručujući mu da treba da ostane. I to je bila sva komunikacija.

A onda je u njen dom došla njena guvernanta ili bolje rečeno učitelja En Saliven. En je Helen učila tako što joj je u ruci pokazivala znakove. Donela joj je lutku  i spelovala joj „l-u-t-k-a“ (doll) u nadi da će devojčica povezati predmet sa slovima. Helen je brzo naučila da formira slova pravilno, ali nije znala da je tako spelovala reči.

Nedugo posle, En je odvela Helen do pumpe za vodu gde joj je umočila ruku u vodu a nakon toga ju je naučila da speluje reč voda.. Zatim Helen dodirnula zemlju i „pitala“ En kako se piše. Do kraja dana, Helen je naučila 30 reči. Uskoro je Helen ovladala abecedom. A onda je naučila Brajevu azbuku (azbuka za slepe) i pomoću nje počela da čita i piše.

Helen Keler je galopirajućim koracima napredovala jer je nakon toga završila Radklif koledž Univerziteta Harvard.

Bila je aktivna u američkoj fondaciji za slepe i za to vreme je obišla 35 zemalja zalažući se za one sa gubitkom vida.

Bila je i plodan autor napisavši 14 knjiga, na stotine pisama i eseja.

U astrologiji su osobe sa hendikepom predstavljene znakom Riba i planetom Neptun koji se moraju naći na Ascendentu ili u kombinaciji sa Ascendentom jer on opisuje naše telo. Ali pošto su astrologiji veoma važni i stepeni i oni mogu dati tačan opis neke osobe, pa samim tim 12 i 24 stepen ponovo mogu da ukažu na nekakav zdravstveni problem.

Helen Keler je rođena sa Ascendentom na 24 stepenu Škorpije (stepen Riba). Prvi vladar Ascendenta je Pluton koji se nalazi na 27 stepenu (stepenu Blizanaca – pisanje) zbog čega je Helen Keler postala izvrsna spisateljica i zbog čega je lako savladala čitanje i pisanje. No, vladar Ascendenta na Algolu, zvezdi nekretnici koja uvek ukazuje na zlu kob i nesrećne okolnosti tokom života, odredili su joj sudbinu, oslepivši je. Srećom te je to Helen sve  prevazišla jer je imala veliku pomoć svoje drage učiteljice.

Ali šta je to u njenom horoskopu što ukazuje na problem sa vidom?

Oči su u astrologiji predstvljene znakom Raka i Mesecom a samim tim i vid. Helen Keler i jeste rođena u ovom znaku, ali ono što najviše ukazuje na problem je Mesec u Ribama. Naime, Mesec su oči a znak Riba predstavlja noć, mrak i tamu. Na sve to, njen Mesec se nalazi na 18 stepenu, po astrologiji, đavoljem stepenu koji ima zlo dejstvo i uvek ukazuje na moguć problem koji će se kad tad aktivirati. Njen Mesec je još više naglašen samim tim što se nalazi u 4. kući – prirodnoj kući znaka Raka.  Ukratko, svi oni koji imaju Mesec u Ribama, posebno na nekim lošim aspektima mogu imati problema sa vidom ali i oni kojima se Mesec nalazu u 12. kući (prirodna kuća Riba – mrak, zamagljenje, bolest očiju).

Njena 9. kuća, koja je  kuća filmskog stvaralaštva (prirodna kuća Strelca) je u znaku Raka (vid) pa je po njenoj biografiji snimljen film u 3 verzije – 1962, 1979. i 2000. Godine. Dobila je i počasnog Oskara za inspiraciju za film.

Kao i svi Rakovi, volelala je ljude i borila se za njihova prava, bodreći ih:

“Budite hrabri! Nemojte misliti na današnje neuspehe, već na uspeh koji može sutra doći. Upamtite da ma kakav trud koji ulažemo da bismo postigli nešto lepo, to nikada nije uzaludno. Nekada, negde, nekako, naći ćemo ono što tražimo.”

Ukoliko ste zainteresovani za analizu i tumačenje vaše natalne karte, možete me kontaktirati putem E-mail adrese na: astroregulus1@gmail.com ili na mob. (Viber&WhatsApp&Telegram) +381649031191

Vaš astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *