*Zakasni Čak Noris na čas u školi, a professor će njemu:

– Izvini što smo došli ranije!

 

* Čak Noris ima Iphone sa celom jabukom.

 

*Čaku Norisu konobari ostavljaju bakšiš.

 

Sigurna sam da ne postoji osoba koja nije čula vic o Čak Norisu. U svakom je, na jedan ironičan način, predstavljen kao najjači čovek na svetu. Ali očigledno je da to njemu ne smeta čim je prihvatio šalu na svoj račun, a to već govori nešto o njemu kao čoveku. Čak više, po nasmejanim fotografijama sa raznih krajeva sveta, čini se da ga zabavljaju sve te dosetke dok na jedan novi način uživa u svojoj slavi.

Na internetu se mogu pronaći podaci njegovog rođenja sa približnim vremenom (rejting C na sajtu Astro.com) u kojem se navodi da je rođen 10.3.1940 oko 3 ujutru a rektifikacijom natalne karte to će ipak biti par minuta kasnije, tačnije u 3:09, u Ryan u Oklahomi, SAD.

Čak Noris je rođen u znaku Riba i sa podznakom u Jarcu. Na prvi pogled, to nikako ne može biti karta najjačeg čoveka na svetu. Ova kombinacija pre ukazuje na povučenu i introvertnu osobu a upravo takav je u svojoj mladosti bio Čak, kažu oni koji su ga poznavali.

Ako niste znali, Čak Noris je osvojio mnogobrojne nagrade i priznanja tokom života. On je vojni veteran i neporaženi karate šampion. Služio je vojsku u američkoj avijaciji, prijavio se za rad u policiji da bi nakon osnivanje škole borilačkih veština postao glumac gde je sa legendarnim Brus Lijom, glumio u filmu “Put zmaja”. Dovoljno da vas zainteresuje? A znate li da od 1968. godine na ovamo nije izgubio ni jednu borbu u međusobnom duelu? I čik ako neko sme da stane na crtu na kojoj stoji Čak!

Sam Čak Noris je jednom izajvio da mu je jedna satira o njemu posebno draga i ona glasi – “ Želeli su da dodaju njegovo lice na planinu Rašmor,, ali granit nije bio dovoljno tvrd za njegovu bradu”.

I zanimljivo je poređenje njegove brade i planine, jer je upravo znak Jarca sinonim za planinu a Čak Noris je rođen sa Ascendentom u ovom znaku. Znak Jarca doneo mu je istrajnost (Jarac), upornost (Jarac) i dobru odbranu (Jarac) kao ključnu u njegovim borbama.

Vladar njegovog podznaka se nalazi u borbnenom znaku Ovna, pa na čudi i otkud mu zainteresovanost za bobrne discipline ali i vojsku (Ovan) u koju se otisnuo kao momak. To je po ovakvoj raspodeli planeta u njegovom natalu bio potpuno logičan potez. A potom, dispozitor njegovog vladara Ascendenta je Mars u konjunkciji sa Uranom (avijacija) pa je Čak u vojsci upravo bio u avijaciji.

Saturn, vladar njegovog Ascendenta se nalazi u konjunkciji sa Venerom na 1 stepenu (ponovo stepen Ovna – borba) koja je vladar 5 i 10 polja, što mu je donelo uspeh na takmičenjima ali i želju da otvori školu borilačkih veština (Venera – vladar 5. Polja – škola). 5. Polje je osim toga i polje policije (polje Lava), glume, škole i đaka. Mada je to u karti Čak Norisa opisano i 6 i 10 poljem (polje posla i polje karijere). Njegovo 6. Polje (polje posla) počinje na 17 stepenu (stepen Lava) što opisuje glumu, policiju, školu borilačkih veština i pobede. Merkur potvrđuje tu priču jer se nalazi na 29 stepenu – ponovo stepen Lava (gluma, policija – rendžer, škola) a i njegovo 10. Polje (polje uspeha i karijere) je na 29 stepenu – stepenu Lava.

Kad pogledamo s druge strane Čak Noris ima Marsa (planetu snage) u znaku Bika, što može da da tešku ruku, kao što ju je imao Muhamed Ali koji takođe ima Marsa u ovom znaku, a Jupiter (planeta snage) u znaku Ovna (znaku borbe i svih borilačkih veština) dao mu je posebnu snagu i spretnost i njegov život podredio novim pobedama bez i jednog poraza godinama.

I Čakovi klikeri u glavi stoje na svom mestu jer nije dozvoljavao da ga tuku. Upravo zbog toga, uspeo je da napiše i 9 knjiga a to mu je doneo vladar Ascendenta – Saturn – u 3 polju (polju pisanja). O brojnosti njegovih izdanja govori Jupiter (planeta koja ukazuje na brojnost) ponovo u 3 polju (knjige).

Ali šta je od svega ovoga prouzrokovalo da se on nađe u svakoj drugoj šali ovoga sveta?

Satira je u astrologiji predstavljena znakom Jarca jer služi za ismevanje pojedinca ili društva a upravo ovaj znak donosi kritiku na nečiji račun a sam Čak Noris ima Ascendent u Jarcu, što upravo daje to. Dok se vladar njegovog Ascendenta nalazi u znaku Ovna, znaku koji opisuje šalu, viceve i smeh.

Možda se u sledećoj njegovoj knjizi nađu i sve satire ovog sveta o najjačem čoveku sveta koji ne nosi sat jer on odlučuje koliko je sati, o čoveku koji jedanput došao dvaput, o čoveku koji kada radi sklekove, on gura Zemlju nadole.

Živeo Čak!

 

Zainteresovani za tumačenje natalne karte me mogu kontaktirati na E-mail: astroregulus1@gmail.com, Skype:ana.rakovic1 ili mob. (Viber&WhatsApp&Telegram) +381649031191

Dobro došli.

Vaš astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *