Postoji jedno uvreženo mišljenje da su najbolji kuvari na svetu zapravo muškarci. I stvarno, kada se malo bolje raspitamo i proverimo informacije na internetu dobićemo potvrdu tih tvrdnji iako su žene u 95 odsto slučajeva zadužene za spremanje hrane u porodicama.

Zašto baš one kada su muškarci takođe vični u spremanju hrane? Za to postoji i jedno  astrološko objašnjenje. Naime, Mesec koji predstavlja žene i ženski rod je egzaltiran (najjače dejstvo) u znaku Bika (hrana, kuhinja), te onda ne čudi što su žene primarne kuvarice u domovima, a često se kaže i da je ženi (Mesec) mesto u kuhinji (u Biku – egzaltiran).

Znak Bika i planeta Venera predstavlja kulinarstvo i sve što je vezano za kuhinju – samu kuhinju, posuđe, hranu i namirnice kao i ljude koji se profesionalno bave ovim zanimanjem. Osim znaka Bika, umeće u kulinarstvu mogu pokazati i osobe rođene sa znakom Vage jer  je Venera takođe njihov prirodni vladar mada takve osobe su bolji poslastičari nego kuvari i potom, osobe rođene u znaku Raka ili one koje imaju egzaltirani Mesec u Biku, takođe mogu biti talentovani za kulinarstvo.

Profesionalni kuvari uglavnom rade po elitnim restoranima, kuvaju poznatim ličnostima (predsednicima i šefovima država) ili imaju vlastite restorane i zbog toga svi oni u natalnoj karti mogu imati izražen znak Lava i Sunce u svom horoskopu.

Uglavnom, kuvari znak Bika imaju u 1 polju (polje ličnosti), u 6 polje (radno mesto – kuhinja) ili 10 tom polju (polje karijere).  A sada pogledajte kako to deluje u stvarnosti.

Prvi primer je karta francuskog kuvara koji je bio poznat kao „Kralj kuvara“ ili „Kuvar kraljeva“.

On je rođen sa Ascendentom u znaku Lava koji opisuje restoran, titulu ali i kralja a Sunce se nalazi na moćnom 2 stepenu (biti najbolji u nečemu) koji takođe predstavljen stepenom Bika – kuvar. Zbog ovakve pozicije Sunce su mu i dodenuli nadimak „Kralj kuvara“. Potom, u 2. Polju (polje kulinarstva) on ima 3 planete što govori o njegovoj posvećenosti poslu, a 10 polje – polje karijere (ukazuje na oblast u kojoj ostvarujemo najveće rezultate tokom života) je takođe u znaku Bika (kulinarstvo).

Slučajnost ne postoji, zar ne?

Da pogledamo u drugu kartu. U pitanju je kuvar iz Švajcarske koji godinama snima kulinarske emisije na televiziji a izdao je i jednu knjigu o kulinarstvu.

I njegova natalna karta ima slične pozicije kao prethodna. Ascendent mu je u znaku Lava (restoraterstvo i poznata ličnost) a u 1. Polju mu se nalaze Venera (kuvanje) u konjunkciji sa Merkurom (knjiga).

Kada pogledamo njegovo 10 polje (polje uspeha) vidimo da je i on rođen sa Ascendentom u znaku Bika (kuvanje) što ukazuje da je i on vrstan kuvar. Takođe, treba istaći da se u njegovom 10 polju nalazi i Jupiter (televizija, snimanje)  u Biku (kulinarske emsije). Ovaj Jupiter (veći novac) mu može obezbediti da kasnije dobro naplati svoje znanje.

I za kraj današnjeg teksta evo i jednog američkog kuvara koji je 5 godina učio u kuhinji svog ujaka. Kako se to vidi u njegovom horoskopu?

Kada se dobro poznaje simbolika znakova i planeta, onda se svaka činjenica uklopi na svoje mesto. Naime, ova osoba je rođena sa znakom i podznakom u Strelcu, a najzanimljivije je da su ujaci u astrologiji predstavljeni znakom Strelca. Ovom prilikom i da se nadovežem da je Amerika kao zemlja takođe predstavljena ovim znakom a da je često ova zemlja nazvana i kao „Ujka Sem“ baš znog znaka Strelca. Elem, da se vratimo na priču, ovaj kuvar ima u svom horoskopu Sunce (škola, autoritet) u Strelcu (ujak) sa Merkurom (učenje, praksa) u znaku Strelca.

A šta ga je tačnije odvelo u kulinarstvo?

Pogledajte gde mu se nalazi Venera (kuvanje). Na samom Ascendentu! I vlada njegovim 6. Poljem – poljem posla. Baš zbog ove Venere se otisnuo u kulinarstvo a kasnije i u restoraterstvo jer se u njegovom 1 polju nalazi i Sunce (restoran).

U poslednje vreme ovo zanimanje je sve cenjenije i donosi sigurno zaposlenje čak i preko granice. A i same škole kuvanje postaju sve prestižnije. Izmišljaju se nova jela i spremaju razni specijaliteti koje većina nas nikad nije ni probala.

Neki od vas se mogu uspešno baviti ovim poslom pod uslovom da imate blagoslov planeta, pa pre nego što se upustite u tu kulinarsku priču, konsultujte se sa zvezdama i vašima astrologom. Takođe, ako planirate da upišete školu kuvanja ili pokrenete biznis koji je vezan za spremanje hrane, proverite da li je taj kod zapisan u vašoj natalnoj karti.

Zakazivanje konsultacija na mail:astroregulus1@gmail.com, Skype:ana.rakovic1 i mobilni (Viber, WhatsApp) +381649031191

Dobro došli.

Vaš astrolog,

Ana Raković

1 Komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *