KAKO ZAMENITI LOŠU ENERGIJU?

Ne znam da li ste čuli za izraz „Zamene energije“  ali astrolozi ga često spominju iako mnogi njihovi klijenti i pratioci ne znaju o čemu se radi.  Naime, svi mi u svojoj natalnoj karti imamo izazovne aspekte ili planete na određenom položaju koji svakog trenutka mogu proraditi upravo onako kako ne treba, tj. negativno. Da bi se to predupredilo, astrolog vam može dati savet šta treba da radite kako bi negativno dejstvog tog aspekta što više ublažili. Ponekad ti saveti mogu biti na prvi pogled smešni.

KONKRETAN PRIMER

Jedna moja prijateljica se veoma obradovala zbog ove teme i izazvala me – „Ajde kaži kako ja da zamenim moju lošu energiju!“ – zamolila me je.

Prvo što mi je palo na pamet vezano za njenu natalnu kartu a s obzirom koliko je ambiociozna rekla sam joj da joj je u horoskopu loše postavljen Mars na 24 stepnu znaka Lava u 10 polju. Ovo bi moglo da bude protumačeno kao ljutnju (Mars) njenog šefa, direktora ili druge uticajne osobe ( šef – Lav) zbog toga što nema dovoljno poverenja u nju zbog nekakve greške (24 stepen – stepen Riba – greška) ili se on plaši da će ga ona izdati (Ribe – izdaja).

„Jeste, uvek imam neprilike u kontaktu sa uticajnim ljudima. Šta treba da radim da to prestane?“ – pitala me je.

„Drugi put, nemoj čekati da ti šef kaže šta da radiš, nego ga preduhitri i pitaj – Kako mogu da vam pomognem?“ – odgovorila sam joj.

Zašto baš to pitanje? Naime, sve vrste pomoći u astrologiji su predstavljene znakom Riba i planetom Neptun, a njen Mars (akcija, posao) je postavljen na 24.stepenu (stepen Riba – pomoć, nešto dobrovoljno) u znaku Lava u 10 polju (pomoć koju ona pruža svom šefu ili direktoru).

„Totalno si u pravu“, kaže mi. „Svaki put kad sam ga pitala kako mogu da pomognem on je bio oduševljen zbog toga što brinem o njemu i što sam predusretljiva. Hvala na savetu“.

Svaka planeta u horoskopu ima višestruku simboliku i često gledam natalne karte sa moćnom postavkom horoskopa koje nikad nisu ostvarile svoj potencijal. Zašto se to dešava? Zato što mi nesvesno trošimo i dobre aspekte na pogrešne stvari. Na primer, ista prijateljica ima u svojoj natalnoj karti Veneru u Strelcu u 2. natalnom polju. Ovo bi u astrološkom smislu trebalo da znači – veći novčani dobici, ali to nije baš tako u njenom slučaju.

OKRENI SITUACIJU U SVOJU KORIST

Zašto? Zato što ona potencijal svoje natalne karte troši na pogrešan način.

Kako?

Venera je planeta koja predstavlja novac ali i hranuu, tako da ona svoju Veneru (hrana) u Strelcu (debljanje, proširenje)  troši na prejedanje i gurmanluk a  samim tim to joj stvara problem sa kilažom. Ukratko, onog trenutka kada povede računa o ishrani i svojoj liniji tada će se i njeno finansijsko stanje preokrenuti na bolje. Tog trenutka ona više u svoj život neće privlačiti hranu već novac.

Najveći izazov u natalnoj karti svakog od nas je Saturn i znak Jarca. U kom se polju oni smeste tu nastaje problem. Na primer ako neko ima 4. polje (polje doma, nekretnina, porodica) u znaku Jarca to bi moglo da znači probleme sa porodicom, loši odnosi u porodici, siromašna porodica, rasipanje imetka itd…Ali ako bi zamenili energiju mogli bi da pomeramo granice neba. Na primer, ista postavka bi bila potpuno drugačija ako bi osoba živela na planini (Jarac), ako bi nabavila starinski etno nameštaj u kući (Jarac) , ako bi osoba ugradila nešto od kamena u svom domu (kamen – Jarac) ili svuda po kući stavila figure slonova, (Jarac) na primer. Time bi se loša energija zamenila ili smanjila.

LOŠE PLANETE U NATALU 

Primera je bezbroj. U zavisnosti od onoga što želite da postignete vaš astrolog vas može posavetovati šta treba da radite. Plašim se da mnogi savete koje ja dajem mogu površno shvatiti ili misliti da je to glupost. Ali nije. Ja sam tu da vas posavetujem šta treba da činite a na vama je da li ćete savet prihvatiti.

Na primer, natalna karta osobe koja ima Marsa u 7. polju automatski ukazuje da se natus može svađati sa partnerom. Kako to da se zameni? Prvo i logično je da bi se ta loša energija mogla zameniti zajedničkim vežbama i treningom u teretani. Može pomoći i puno šale, viceva i smeha koje su takođe predstavljene planetom Mars čime bi se loša energija zamenila.

Imala sam i par slučajeva kada sam zamenu energije koristila u cilju poboljšanja zdravlja a majku jednog autističnog dečaka posavetovala gde treba da odvede svog sina i šta treba da mu kupi kao igračku kako bi dobila bolje rezultate u napretku svog deteta.

Nadam se da ste shvatili poentu teksta.

Astrologijom možete pomeriti svoje granice ako se potrudite da se pomerite iz svog mesta i pod hitno nešto preduzmete. Neće se ništa dogoditi ako i dalje budete sedeli ne menjajući apsolutno ništa.

Ukoliko ste se zainteresovali ovim tekstom, možete me potražiti i zakazati termin za tumačenje vaše natalne karte. Kontakt sa mnom možete ostvariti putem E:mail-a: astroregulus1@gmail.com, Skype: ana.rakovic1, mob. (Viber&WhatsApp) +381649031191

PROČITAJ: KAKO IZABRATI ASTROLOGA?

Dobro došli.

Vaš astrolog,

Ana Raković

1 Komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *