Hit Ledžer ( Heath Ledger) bio je australijski glumac. Posthumno je dobio Oskara za najbolju sporednu ulogu u kojoj je tumačio Džokera u filmu “Mračni vitez”.

Oni koji ga poznaju kažu da ga je baš ta uloga i promenila i da je Hit Ledžer dane i dane, nedelje i nedelje, provodio u hotelskoj sobi vežbajući za ulogu Džokera.

“ Zavirio sam u realnost psihopate, nekoga ko ima vrlo malu ili nikakvu svest o svojim delima. On je apsolutni sociopata, klovn koji je hladnokrvni masovni ubica, a reditelj mi je dao svu slobodu.” – rekao je jednom prilikom Ledžer.

U intervju u Njujork tajmsu u novembru 2007. glumac je rekao kako je pod velikim stresom, da ima problem sa spavanjem jer pokušava da dočara lik Džokera, ali niko je ni slutio ono što se dogodilo kasnije.

Pronađen je mrtav 22. januara 2008. u krevetu u svom stanu u Njujorku.

Ležao je nag, a pored njega su se nalazili lekovi. Pronašle su ga njegova kućepaziteljka i maserka. One su pokušale da ga reanimiraju, ali glumac je već bio mrtav.

Prema nalazima Njujorškog medicinskog instituta, glumac je umro od prekomerne doze pilula protiv bolova, za spavanje i smirenje.

Šta je to u što je prouzrokovalo ovaj događaj? Da li je sve moglo da se završio drugačije?

Hit Ledžer rođen je sa Ascendentom na 12 stepenu (Stepen Riba – Džoker) znaka Ovna (Ovan – opasan tip) i sa Marsom, vladarom Ascendenta u 12 polju (polje Riba – karte – džoker) u znaku Riba (hotelska soba, ludilo). Sve ovo još više pojačava dejstvo znaka Riba, što je Hit Ledžeru na kraju donelo ulogu filmskog negativca Džokera, ali i potpunu poistovećenost tom liku i u stvarnom životu koje ga je odvelo put ludila (12 polje – Ribe – ludilo). Često kažem da mi ne možemo da glumimo nešto ili nekoga ako to nemamo duboko u sebi. Naime, uspešni ljudi se često poistovećuju sa uspešnim ljudima koji su ostavili svoj trag u prošlosti po velikim delima i jakom karakteru ili obrnuto – nekome je uzor Al Kapone, pa i sam krene putem kriminala. Ovde je Hit Ledžer glumio psihopatu i ludaka pa je i sam poludeo.

Ipak, Sunce na samom Ascendentu govori o njegovoj želji i volji da živi, te se ne bi reklo da je Hit Ledžer imao samoubilačke nagone ili misli, ali, na kraju se to ipak dogodilo nehotice.
Naime, kada pogledamo 8. natalno polje ovog glumca, vidimo da ono počinje na 10 stepenu Škorpije, sasvim blizu stepena egzaltacije Urana zbog čega ova planeta ima uticaj na vrh njegovog 8 polja iako se faktički ne nalazi na njemu, ali, možemo je primetiti malo dalje u njegovom 8 polju (polje smrti). Uran u tom polju, upravo donosi samoubilačke nagone i nehajnost kada je sopstveni život u pitanju.

8. polje u Škorpiji govori i da je bio potpuno nag (Škorpija) ali i da se nalazio na krevetu (Mars u Ribama – suvladar 8. Polja). Takođe, retrogradni Pluton, vladar 8 polja govori o pokušaju reanimacije (vraćanje u život ) ali bezuspešno.

Treba istaći i da osoba koja je rođena sa Ascendentom u Ovnu često trpi velike bolove, posebno glavobolje ili sinusa, te ne čudi što je Hit Ledžer između ostalih, uzeo i veliku količinu tableta za bolove.

Sve u svemu, jedan mladi život se završio prerano a uloga mračnog viteza ga je progutala u tamu.

Zato, pazite ko su vam uzori i kome se to divite. Jer ako je to osoba sa one strane zakona, vi je nesvesno privlačite u svoj život i počinjete da živite život koji će vas odvesti stramputicom ko zna gde.

Vaš astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *