Džef Marfi, iskusni alpinista nestao je tokom leta 2017 godine ubrzo nakon što je krenuo u osvajanje Jeloustouna. Iako nije retkost da planinari u ovom podvigu izgube život, jedan od razloga Marfijeve smrti prilično je jedinstven: tražio je misteriozno zakopano blago milionera Foresta Fena.

Sve je počelo 2010 godine kada je Forest Fen, kolekcionar umetničkih dela, negde na Stenovitim planinama na zapadu Severne Amerike sakrio blago (zlatnike, dijamante i smaragde) u vrednosti i po procenama drugih kolekcionara od jednog do 3 miliona dolara.

On je to uradio zbog toga što je i sam bio zavisnik od adrenalina a pošto su mu lekari rekli da boluje od raka i da neće živeti još dugo, rešio je da sakrije blago i nekome omogući da se obogati. I lov na blago je mogao da počne!

Oko 350.000 lovaca na blago iz svih krajeva sveta su došli da pretražuju delove od severnog dela države Nju Meksiko do Montane. Priča glasi – da biste našli blago, potrebno je da dešifrujete devet zagonetki iz poeme koju je napisao kolekcionar i preduzetnik Forest Fen, koji tvrdi da je sakrio blago u planinama.

Zanimljiva je natalna karta Foresta Fena koja je po svemu specifična jer ne poklanja neko tek tako svoje bogatstvo. Hajde da pogledamo šta je to prouzrokovalo da se on odluči na takav korak.

Forest Fen je rođen u znaku Lava i sa podznakom u Škorpiji. Njegovo Sunce se nalazi blizu nekretnice, fiksne zvezde Regulus što mu je donelo uspeh ali i svetsku slavu jer takve osobe retko kada ostaju skrivene iza zavese. Zanimljivo je i da Lavovi upravo vole zlato a Sunce na Regulusu i to na vrhu 10 polja – polje najvećih dostignuća, ukazuje da je ovaj čovek znao kako da dođe do zlata i da profitira na njemu. Ovakav položaj Sunca govori i o tome da je on želeo pažnju koju je dobio nakon što je pokrenuo ovo takmičenje koje je takođe opisano znakom Lava.

Podznak Škorpija ukazuje na novac koji možemo da nasledimo ali i da ga ostavimo svojim potomcima. A često su jako imućne osobe rođene sa Ascendentom u Škorpiji. Ipak, bez upliva srećnih okolnosti poput Jupiterove i Venerine podrške, takva osoba bi vrlo brzo sve potrošila ili bi doživela finansijsku propast. Sam Ascendent Foresta Fena se nalazi na 21 stepenu (stepenu Strelca) što ukazuje na proširenje bogatstva i srećne okolnosti.

Položaj vladara Ascendenta otkriće nam još podrobniju sliku. Pluton, prirodni vladar znaka Škorpije i vladar Ascendenta (podznaka) se nalazi u 8. polju polju tuđeg novca u Raku. Znak Raka upravo opisuje osobu koja voli ljude i saoseća se sa njima a to je u sebi nosio Forest Fen. Pluton se nalazi u konjunkciji sa egzaltiranim Jupiterom u Raku što je najjača postavka ove planete, ukazujući na to da Forest želi nekome da ostavi u nasledstvo veliku sumu novca. (Podsećanje je da ovu konjunkciju u svom horoskopu ima i Bil Gejts ali u svom 2 polju – polju koje govori – ovo je moje, ovo sam ja zaradio!)

Dakle, možemo reći da je Forest Fen čovek vredan pažnje, željan uživanja i zabave, pa ne čudi što je organizovao ovu poteru koja mu je sigurno učinila poslednje godine života jako zanimljivim.

Nažalost, tokom tih deset godina čak je 4 osobe izubilo život na liticama i stenama pokušavajući da se dogomonu zlata.

I taman kada su mnogi posumnjali da blago uopšte postoji, 6.6.2020 godine, bivši student medicine je pronašao kovčeg.

“Bio je pod vedrim nebom u području bujne šumske vegetacije Stenovitih planina i nije pomerena sa mesta gde je sakrivena pre više od deset godina”, rekao je Fen, osamdesetdevetogodišnji milioner iz Novog Meksika.

Fen je za jedan lokalni list izjavio da pronalazač nije želio da se objavi njegovo ime, ali da je potvrdio otkriće tako što je poslao fotografiju.

Prema rečima milionera, u kovčegu teškom devet kilograma su se, osim retkih novčića i komada antičkog nakita, nalazile figure životinja iz pretkolumbove ere, praistorijska zlatna ogledala i drevna kineska lica od žada.

Na pitanje kako se oseća zbog činjenice da je njegovo blago pronađeno, Fen je rekao da mu je donekle drago, ali da je u određenoj meri i tužan jer se potraga završila.

Nakon toga, tri meseca kasnije, kada su nestali andrenalin i uzbuđenje, Forest Fen je premion u svojoj 90 godini života.

Razni ljudi imaju raznolike motive a poenta ovog života je da budemo srećni i svako od nas treba da nađe svoj put kako bi to postigao.

Nažalost, podaci nalazača kovčega sa blagom su nedostupni ali sigurna sam da je i njegova karta veoma moćna i po svemu sudeći posebna. A kada prilikom tumačenja, vidim potencijale koji se kad tad mogu aktivirati, ja to uvek predočim osobi preko puta.

Nije retko da tako nešto ta osoba oseća podvesno. Ako sumnjate da i vi možete biti iste ili slične sreće, kontaktirajte svog astrologa. Ukoliko se odlučite da to budem ja, možete me kontaktirati putem E-mail-a:astroregulus1@gmail.com, mob. (Viber&WhatsApp) na +381649031191 ili Skype:ana.rakovic1

Dobro došli.

Vaš astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *