Rektifikacijom natalne karte možemo odrediti nečiji podznak i tačno vreme rođenja. To je potrebno uraditi jer ukoliko nemamo vreme rođenja, ne možemo napraviti natalnu kartu a samim tim, ne možemo dati predikcije putem astrologije za tu osobu. Zbog toga se ponakad pribegava metodi rektifikacije. Ali da bi to bilo uspešno potrebno je da znamo što više interesantnih podataka o životu osobe kojoj treba da rektifikujemo kartu. Što su podaci zanimljiviji, to će astrologu biti lakše da odredi poznak.

Toma Zdravković je muzička legenda. Bio je najveći boem, ne samo Srbije, nego i cele Jugoslavije. Njegove pesme su i dan danas neprikosnovene jer je on sam lično svakoj utisnuo svoju dušu, oživeo je i pokloni joj besmrtnost.

Ono što će nam pomoći da mu odredimo podznak su činjenice koje većina vas zna:

 • Da se ženio 4 puta.
 • Da ima dvoje dece koji žive u inostranstvu.
 • Da je bio u vezi sa studentkinjom Slavicom koja je kasnije preminula.
 • Da  je prvu ženu sreo u hotelu „Vojvodina“ i da su se venčali skoro preko noći.
 • Da se pored druge žene Milice smiro i prekinuo s kockanjem.
 • Da je jedno vreme živeo u Americi.
 • Činjenica je da je imao tri brata i sestru a da je namlađi od njih, Novica Zdravković takođe pevač.
 • Da nije izlazio iz kafane.
 • Da je bio pevač
 • Da je pio.
 • Da je imao rak.
 •  

Ono što svi znamo o Tomi Zdravkoviću je da je on bio neverovatno popularan i da je kao pravi boemski tip puno vremena provodio u kafani. Sve ove karakteristike pripadaju znaku Lava jer ovaj znak upravo predstavlja popularnost, uspeh ali i kafanski život jer sve osobe koje su Lav u horoskopu ili imaju Ascendent (podznak) u Lavu najviše vole provod, veselje i kafanu.  Takve osobe uglavnom žive punim plućima i uzimaju sve što im život nudi, pa možemo da pripišemo i  Tomi Zdravkoviću Ascendent u znaku Lava. Ali, pogledajmo i ostale karakterstike i da li se one uklapaju u njegovu kartu.

Ako pretpostavimo da je Toma Zdravković u podznaku Lav, onda treba da proverimo i položaj njegovog Sunca kao i aspekte koje ono pravi. U ovoj natalnoj karti vidimo da se Sunce nalazi u znaku Škorpije na 27 stepenu i to u konjunkciji sa Venerom (pevanje). Ovaj 27 stepen na kojem se nalazi njegovo Sunce je stepen Blizanaca (pisanje) što mu je dalo talentovanost i za pisanje pesama a zna se da ih je Toma uglavnom sam stvarao. Sunce, vladar Ascendenta se nalazi u 4. polju (polje Raka) kojem je u astrologiji opisan alkohol , ali polje raka opisuje i ovu opaku bolest – rak. Njegovo 4. polje (alkohol, rak)u znaku Škorpije (smrtna opasnost) upravo govori i od čega je ovaj pevač umro.

Takođe, polje Raka u kojem se nalazi vladar njegovog Ascendenta, ali Venera (pesme) u Škorpiji i sam znak Škorpije govore koliko je boli satkano u sve njegove pesme koje nas najčešće „pogode“ kada smo neraspoloženi, ostavljeni i usamljeni.. A čak i da vam je sve potaman, kada poslušate pesme Tome Zdravkovića, možete se raznežiti i rastužiti.

Šta to u ovoj karti osim Venere govori da je pevač?

Ako pogledamo njegovo 10. polje (polje uspeha) vidimo da ono počinje u znaku Bika što znači – pevanje, narodna muzika. Takođe, ako pogledamo i njegovo 6. polje (posao,radno mesto) vidimo da ono počinje na 26 stepenu (stepen Bika) što opet označava pevanje.

Kako se vidi da je bio u vezi sa studentkinjom Slavicom koja je kasnije preminula?

Ako pogledamo njegovo 5. polje vidimo da ono počinje u znaku Strelca što opisuje studentkinju a sa Jupiterom,vladarom 5. polja na 24. stepenu (stepen Riba – bolest)  govori da je ona bila bolesna i zbog toga se našla u smrtnoj opasnosti (5 polje na 22 stepenu).

Šta opisuje prvi brak koji je došao preko noći?

Tomino 7. polje (polje braka) počinje u znaku Vodolije što označava nešto iznenada ili na brzinu. Neplanski. Ovo polje počinje na 24 stepenu (stepen Riba) koje opisuje Hotel. Uran, vladar 7. polja se nalazi u Biku (Vojvodina) pa se susret dogodio u hotelu „Vojvodina“.

Kada nečije 7. polje počinje u Vodoliji to uglavnom donosi i razvod. No, na višestruke brakove ukazuje Jupiter (više puta) na vrhu 7. polja (brak).

Kako se vidi da se smirio pored druge žene Milice i da je u tom period ostavio kocku?

Milica je u Tominom horoskopu predstavljena 9 poljem, a ovo polje je prirodno polje kockanja i igara na sreću. Na vrhu ovog polja se nalazi Saturn planeta koja označava prekid i nekakvu blokadu, pa je on zbog svoje druge žene ostavio ovaj porok. Treba reći da je sa Milicom on iskusio pravu ljubav jer je Mars vladar ovog polja u znaku Vage (brak, ljubav).


Kako se vidi da je Tomin najmlađi brat pevač?

Njegov najmlađi brat je takođe predstavljen njegovim 9 poljem a vladar ovog polja je Mars na 16 stepenu Vage što je upravo stepen Bika – koji ukazuje na pevanje. Ipak, zbog Saturna na vrhu njegovog 9. polja ne bi moglo da se kaže da su Novica i Toma bili u dobrim odnosima.

Šta ukazuje na to je jedno vreme živeo u Americi?

Tomin Ascendent je na 24 stepenu – stepenu Riba što opisuje prekookenaske zemlje. Pluton, vladar 4. polja (kuća, dom)  nalazi se u 12. polju (polje Riba) – što ponovo ukazuje na daleka predele preko okeana.

https://www.youtube.com/watch?v=lUz7mVF4FWs

Kako se u njegovoj karti vidi da mu deca žive u inostranstvu?

5. polje u natalnoj karti opisuje decu a Tomino 5. polje počinje u znaku Strelca – znaku inostranstva. Treba istaći da se Tomina ćerka rodila istog dana kada je ubijen (22 stepen) američki predsednik Džon Kenedi, pa je on zbog tog događaja dao ćerki ime Žaklina po ženi američkog predsednika. A nije slučajnost što njegovo 5. polje počinje upravo na 22 stepenu – stepenu koju označava ubiti, biti ubijen.  

Jupiter, vladar 5. polja se nalazi u znaku Vodolije zemlju kojom je astrologiji opisana Holandija, pa ne čudi što njegova ćerka živi upravo u ovoj zemlji.

7. polje opisuje naše mlađe dete. I na vrhu ovog polja se nalazi Jupiter na 24 stepenu (daleka inostrana zemlja) što je uticalo i da njegov sin živi u inostranstvu.

I za kraj, kako se vidi da je Tomi Zdravkoviću kafana bila bukvano 2 kuća?

Sunce, koje opisuje kafanu se nalazi u njegovom 4. polju – polju kuće. Nije tajna da Toma ponekad po 3,4 dana nije izlazio iz kafane.

Puno činjenica iz  života Tome Zdravkovića se nepogrešivo uklapa u ovu kartu. Bogata biografija, život punim plućima, puno prijatelja, lepih žena,  nezaboravnih pesama, stihova, patnje i bola se ovde nalazi. A čim mi to kao pojedinici prepoznajamo, onda možemo zaključiti i da se sva ta ljubav i nezaobilazna patnja nalazi i u nama samima.

Ukoliko ne znate tačno vreme rođenja ono se može utvrditi posebnim postupkom rektifikacije. Za određivanje iste možete me kontakti putem E-mail-a: astroregulus1@gmail.com, mobilnog (Viber&WhatsApp) na +381649031191 ili porukom u DM.

Vaš astrolog,

Ana Raković

* Svako kopiranje, umnožavanje, objavljivanje i distribuiranje celog ili delova ovog teksta objavljenog na ovom web sajtu zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo ako se realizuje bez saglasnosti autora. U ovo se podrazumeva, pored ostalog, pravljenje screenshot-a i korišćenje teksta za snimanje sopstvenog video sadržaja.

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *