Sukob koji traje decenijama

Sukob izmedju Izraela i Palestine traje još od sredine prošlog veka kada su Britanci dobili zadatak da na teritoriji Palestine, na kojoj je većinsko stanovništvo u to vreme bilo arapasko, formiraju novu državu gde će živeti Jevreji.

Da li su Jevreji žrtvovali na milione svojih sunarodnika u II svetskom ratu da bi od međunarodne zajednice dobili svoju državu, ostaće tajna, ali ono što nije tajna je da je Palestina najviše time izgubila a njihovo stanovništvo ni do dan danas nije zaboravilo načinjenu nepravdu.

Zašto je došlo do eskalacije sukoba?

Upravo zato što je planeta rata – Mars, blizu Ascendenta Izraelske države što donosi pojačana ratna dejstva na tom prostoru, napade i razaranja. Ovih dana na nebu imamo i destruktivni aspekt, kvadrat Marsa i Plutona što donosi razornu energiju, želju za osvetom i puno mržnje.  Ipak, samo jedna planeta ne može da pokrene dugotrajni rat ali sve dok Mars bude prolazio kroz 1. polje Izraelske države možemo očekivati sporadične napade i ratna dejstva na ovom području.

Izrael je oduvek imao podršku Amerike i obrnuto, pa i ne čudi što i sada SAD šalje nosač svojih brodova kao podršku Izraelu. Solarna karta Izraela koja je počela u maju je sa solarnim Ascendentom na 13. stepenu Strelca, samo 1.stepen razlike od stepena Ascendenta Amerike, pa je podrška bila logičan sled događaja. Ali pre će ovo biti samo jedno novo razmeštanje figura na šahovskoj tabli i uvod u neke, u budućnosti, nove i mnogo opasnije situacije.

Narednih par dana će se sukobi sigurno nastaviti a tome će doprineti i Mars u Škorpiji (Mars – rat, Škorpija – islamske zemlje) koji Palestincima može doneti podršku islamske zajednice i zemalja iz okruženja.

Vaš astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *