Mnogi od vas su samo do pola odškrinuli vrata astrologije i ne sluteći kakva su njene mogućnosti i koliko možete da poboljšate svoj život uz njenu pomoć.

Sigurna sam da ste svi čuli za izraze poput natalni horoskop, uporedni ili solarni horoskop. Neki znaju i šta to znači. Natalni horoskop je horoskop za datum, čas i mesto rođenja. To je grafikon koji se ne menja. Iz njega se tumači sudbina osobe. Uporedni horoskop je horoskop za dve osobe, o tome kako se dve osobe slažu, da li su kompatibilne ili ne, a solarni horoskop jer godišnji horoskop koji počinje od rođendana jedne godine i traje do rođendana druge godine. Još preciznije, solarni (Sunce) počinje onog trenutka kada se tranzitno Sunce nađe u istoj tački kao i vaše natalno Sunce. Tada počinje nova solarna godina. To nekad može biti dan ranije ili kasnije od datuma vašeg rođenja. Kada se izrađuje solarni horoskop koriste se geografske koordinate za mesto gde ste dočekali rođendan i na osnovu tih podataka se pravi solarni horoskop. Postoje razlika da li rođendan proslavljate u Beogradu, Beču, Lisabonu ili Njujorku jer nisu iste geografske koordinate za te gradove.

Samim tim, možete uticati na to šta će vam se dešavati tokom narednih godinu dana. Evo jednog primera kako to funkcioniše. Reč je o devojci, mojoj prijateljici koja je pristala da danas bude primer. Rodom je iz Podgorice a trenutno se nalazi u Beču. Njen rođendan je u četvtak i da vidimo kakav je solarni horoskop očekuje ukoliko ovaj dan bude dočekala u Beču.

Karta br.1 – Solarni horoskop za Beč

Solarni horoskop za Beč

U ovoj karti, Ascendent solarnog horoskopa počinje na 0 stepenu Raka, dok je vladar Mesec u konjunkciji sa Neptunom u Ribama u 10 polju.  Ova karta ukazuje na to da će dosta vremena provoditi u kući, da će biti psihički nestabilna, nezadovoljna, da će brinuti zbog posla i da će brinuti zbog majke. S obzirom da je njen glavni plan za ovu godinu da upiše školu, tj. fakultet ovde u Beču, ovo nije solarni horoskop koji bi joj odgovarao za tako nešto. Ako ostane u Beču, ova karta govori da će ona biti nezadovoljna sobom zbog svog neuspeha koji proističe iz straha.

Karta br.2 – Solarni horoskop za St. Polten

Solarni horoskop za St. Polten

Razlika između karte broj 1 i karte broj 2 je neznatna, ali se Ascendent promenio. Sada je u Blizancima, znaku koji ukazuje na učenje. Vladar znaka Blizanaca, Merkur (učenje) nalazi se u konjunkciji sa Suncem ( sa uspehom) u 9 polju (fakultet). Ovo je karta koja će joj doneti upis u željenu školu. Treba istaći da se ovo mesto nalazi nedaleko od Beča i da će joj biti potrebno samo malo vremena da se provoza do ovog mesta i da određenu satnicu dočeka tamo.

Karta br.3 – Solarni horoskop za Lisabon

U ovoj karti Ascendent solarnog horoskopa je na 23. Stepenu Bika, na Algolu,  nekretnici koja prouzrokuje razne nesreće. Venera, vladar Ascendenta nalazi se u Jarcu (dugovanja) u 8. Polju (stari dug) i ovo ukazuje da bi ona imala većih finansijskih problema oko izmirenja starog duga ako bi svoj rođendan provela u Lisabonu.

Poenta priče je da se može uticati na solarni horoskop, pa čak i na lunarni (mesečni) i time izmeniti sudbina.

Ukoliko se javljate prvi put tumačenje solarnog horoskopa je u sklopu tumačenja kompletne karte, a stari klijenti se mogu javiti malo pre svog rođendana (najbolje mesec dana ranije) i zakazati tumačenje solarnog horoskopa.

Dobro došli.

2 Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.