Mnogi ljubitelji astrologije su čuli za reč REKTIFIKACIJA ali ne znaju šta to znači. Evo prilike da saznate nešto o tome.

REKTIFIKACIJA je proces utvrđivanja tačnog vremena rođenja osobe. Iz realnih činjeničnih stanja iz života svakog pojedinca pretvoreno u astro simboliku, može se utvrditi da li vam je tačno vreme rođenja ili ne. Svako polje natalne karte, kao i svaki njegov stepen MORA se uklopiti na svoje mesto. Pre analize, tj. pre tumačenja natalne karte neophodno je uraditi rektifikaciju natalne karte, jer ako ona nije tačna, onda predikcije koje vam daje astrolog mogu biti pogrešne!

Vrstan poznavalac astrologije, na primer, može odmah reći da li je nečija natalna karta tačna ili nije. To je najlakše proveriti na kartama poznatih ljudi, čiji su životi uvek medijski propraćeni. Da bi vam to sve bili dosta jasnije, upotpunićemo ovu priču sa jednim primerom.

Igrom slučajnosti na pamet mi je pala karta engleske spisateljice Džoan Rouling čija je karta prisutna na web pretraživačima, ali bez tačnog vremena rođenja. Ujedno, svim natalnim kartama kojima se ne zna tačno vreme i kojima nije rađena rektifikacija se upisuju sa vremenom tačno u podne i to je pravilo koje poštuju svi astrološki sajtovi širom sveta.

Dakle, da se vratimo na rektifikaciju. Šta je potrebno da bismo saznali nečije vreme rođenja? Potrebno je da znamo što više realnih činjenica o životu osobe. U ovom slučaju, o životu Džoan Rouling. Da bismo to saznali, potrebno je da iščitavamo sate i sate nečije biografije ili da otpratimo što više intervjua ili emisija o toj osobi. Svaki detalj je važan! A što je on čudniji, to će pre olakšati traženje tačnog vremena rođenja. To vam je kao detektivska astrološka igra ili astro mozgalica.

Šta znamo o Džoan Rouling?

 1. Da je ona spisateljica.
 2. Da je napisala knjige serijala o Hariju Poteru.
 3. Da je milijarderka.
 4. Da je bila u braku sa novinarem iz Portugala.
 5. Da joj je drugi muž doktor anesteziolog.
 6. Da je počela da piše knjigu da bi iznenadila majku je u to vreme bila živa iak je patila od multipleskleroze.
 7. Da joj je majka, kao detetu, čest o čitala knjige pred spavanje.
 8. Da je napisala i nekoliko knjiga pod pseudonimom.
 9. Da je studirala francuski jezik.
 10. Da je u Portugalu radila kao profesor engleskog jezika, a samim tim….
 11. Da je jedno vreme živela u inostranstvu, tj. u Portugalu.

Svi oni koji se na neki način bave pisanjem su u astrologiji opisani znakom Blizanaca. Ovaj znak, Merkur i 3. Polje natalne karte moraju biti naznačeni u horskopu te osobe. Ono što astrolog zna je i da osoba koja voli strane jezike takođe mora biti opisana znakom Blizanaca (jezici, pisanje). Znači iz ovih činjenica dobijamo početnu tačku rektifikacije nečije natalne karte te ćemo uzeti u obzir da Džoan Rouling može da bude rođena sa Ascendentom (podznakom) u znaku Blizanaca (pisanje).

No, to je samo početak. Prekrižili smo samo dve stavke sa spiska, a sve se moraju uklopiti.

Šta još znamo o Džan Rouling? Da je muž bio stranac i da je bio novinar po struci.

7. polje nečije natalne karte predstavlja prvog bračnog partnera, te ukoliko je njen Ascendent u znaku Blizanca, onda se njeno 7. Polje nalazi u znaku Strelca što oznavača da je muž stranac. Jupiter, vladar 7 polja se nalazi u Blizancima (novinarstvo, pisanje) tako da je njen prvi muž bio novinar. Jupiter je položen u njeno 1. Polje što govori da se ona zbog muža preselila u inostranstvo, tj. portugal.

Jupiter, planeta inostranstva se nalazi na 22 stepenu (stepen Jarca – povratak) tako da se ona na kraju i vratila kući iz inostranstva.

Jupiter u 1. Polju joj je doneo da živi u inostranstvu (Jupiter – inostranstvo) ali i da bude profesor stranih jezika (Jupiter – strano u Blizancima – jezici).

3. polje u horoskopu predstavlja pisanje. Ono u slučaju Džoan Rouling počinje u znaku Raka (majka) zbog čega joj majka inspiracija. 3 natalno polje u Raku govori i da joj je majka čitala priče pred spavanje kad je bila dete. 3. Polje se nalazi na 12 stepenu (stepen Riba – tajnost) zbog čega je ona na početku pisala u tajnosti, da bi iznenadila svoju majku koja je bila bolesna (Mesec na 12 stepenu Device).  3. Polje – polje pisanja na 12 stepenu (stepen tajnosti) ukazuje i da je ona napisala par knjiga pod pseudnomim (lažno predstavljanje ili skrivanje – Neptun, 12. Stepen – Ribe).

Blizanci, Merkur i 3. Polje opisuje i jezike kojima pričamo. A njeno 3. Polje (jezik) se nalazi u znaku Raka što predstavlja francuski jezik (Rak).

Kada se sve to lepo uklopi, dobija se njen Ascendent koji se nalazi na 3 stepenu Blizanaca i vreme rođenja 46 minuta posle ponoći.

I za kraj pitanja za sve one koji uče astrologiju i koji žele da upotpune svoje znanje.

Kako se u ovoj karti vidi da je njen drugi muž po zanimanju doktor?

Kako se u ovoj  karti vidi da je ona najpre spisateljica za decu i da je njen glavni junak dečak?

Kako se vidi da je ona završila prvu knjigu o Hariju Poteru 1990 godine a da je tek objavljen 1997 godine, 7 godina kasnije?

Kao što vidite, proces rektifikacije nije nimalo jednostavan. Za mene predstavlja izazov jer navodi na razmišljanje i na potpuno poznavanje astrosimbolike. Ako znanje nije kompletirano, osoba ne može uraditi valjanu rektifikaciju.

Ukoliko sumnjate da je vaše rođenje tačno, to se može proveriti putem rektifikacije.

Za više informacija o samom procesu me možete kontaktirati putem telefona (WhatsApp/Viber) +381649031191, Skype:ana.rakovic1 ili putem mail-a:astroregulus1@gmail.com

Dobro došli.

Vaš astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *