Saturn u Jarcu biće u svom sedištu, ili bolje rečeno – svoj na svome. Saturn je planeta koja nas uči, pravi probleme i prepreke kako bi što bolje savladali neku materiju, on nas disciplinuje, kažnjava i donosi nagrade onima koji su marljivo i predano radili.

Kao i svakim tranzitom i ovog puta nešto će biti oštećeno i uzdrmano prolaskom Saturna. Ovoga puta reč je prošlosti i tradiciji. Sada na primer mogu doći na naplatu sve greške koje ste pravili u prošlosti. Za neke možda niste ni bili svesni da ih pravite, ali greške su greške. Posebno, za te greške vas mogu opomenuti mlađi ljudi, uglavnom iz porodice. Na primer, roditelj ste i želite da kaznite dete zbog neke greške koju je napravilo, a dete će vam odgovoriiti – a kako si ti mogao da uradiš to i to svom ocu ili svojoj majci?!

Primeri mogu ići i u drugom pravcu…Na primer, godinama ste radili u prodavnici mešovite robe. Radno vreme vam je  bilo od jutra do sutra i nikad niste imali dovoljno hrabrosti da pozajmite novac i otvorite sopstvenu prodavnicu iako ste o tome danima maštali. Jednostavno, niste smeli da rizikujete. I sada se zbog toga kajete. Jer, danas imate 50 godina, umorni ste, stari, skoro pred penziju (koja će inače jedva pokrivati osnovne račune) i zdravlje vam sve više otkazuje a vremena da se krene iz početka nema. Saturn u Jarcu vam poručuje – e sad je stvarno kasno. Ali on vam i pokazuje. Uči vas da se borite, ne odustajete i da ponovo ustanete.

Mnogi će se potezati na ono šta je bilo i upoređivati sa onim što je danas.

Najteže u narednom periodu biće najstraijim osobama jer znak Jarca govori baš o tom starim ljudima. Stari će imati probleme sa kostima, bolove u zglobovima, reume a neki će biti slabije pokretljiviji nego inače.

Takođe, gledajte da ne zapostavite previše vaše bake i deke koji bi u ovom periodu trebalo da nauče da se pribiže unucima i zainteresuju za ono što njih zanima jer u suprotnom može doći do jaza generacija – da unuke zanimaju samo telefoni,  računari, igrice i da im je kod babe i dede „smorno“ i dosadno. Ali tu bi i baba i deda trebali da se prilagode, da probaju da nauče i savladaju nove tehnike, a ne da kažu – Ne znam ja sa tim! Mene to ne zanima“.

U astrologiji znakom Jarca predstavljen je ceo Balkan, Srbija na pravom mestu. Zadnji put je Saturn bio u Jarcu pre 28 godina, tačnije 1988,1989,1990 godine…Ove godine svi dobro pamtimo kao početak raskola tadašnje Jugoslavije. Drmao se tada Balkan, a sada iz te priče moramo nešto da naučimo da ne bi došli u sličnu situaciju.

Treba napomenuti i da će se u narednom periodu Saturn naći u konjunkciji sa Plutonom u znaku Jarca i naglasiti da se to zadnji put dogodilo : 1517,1518 i 1519 godine. Kada pogledamo istoriju ovog doba vidimo da su u ovom periodu Turci bili veoma aktivni na Balkanu. Ko želi, može podrobnije ispitivati ovaj istorijski period.

U svakom slučaju, trebalo bi obratiti pažnju na vraćanje starih problema na Balkanu i biti mudar po tom pitanju.

Saturn u Jarcu može naredne 3 godine doneti veliku količinu snega koji će padati ali i lošije godine kada je poljoprivreda u pitanju, te treba biti spreman na teže vremenske uslove. Takođe, ugalj bi trebalo racionalanije trošiti.

Nedavno je Jovan Memedović u emisiji „Sasvim prirodno“ pričao o problemu namnožavanja medveda u Zapadnoj Srbiji i povratak nataliteta na pređašnje stanje, na šta sam se ja kao astrolog nasmejala, jer su medvedi u astrologiji predstavljeni planetom Saturn, a Srbija je predstavljena znakom Jarca. Nije slučajnost što se ta emisija emotivala baš sada kada Saturn (medved) ulazi u znak Jarca (Srbija). Ponekad se uticaj sporijih planeta može osetiti i ranije. S obzirom da će Saturn biti 3 godine i 3 meseca u znaku Jarca, trebalo bi povesti računa na ove ugrožene životinje u planinskim područijima i pripremiti se za susret sa njima, a meštani tih područija bi trebalo da se bolje obezbede, ako je to moguće.

Rođeni u znaku Ovna mogu imati problema da pronađu novo zaposlenje ili da se zadrže na postojećem.

Ako ste rođeni u znaku Bika vas očekuju lošiji odnosi sa ljudima iz inostranstva, neka vrsta štednje i packe zbog propusta u učenju i obrazovanju.

Blizanci, vi ćete imati problema da vratite dugove. Seksualni problemi ili poteškoće u seksualnom životu.

Rakovi, vas očekuje emotivno zahlađenje i čangrizanje partnera kojem sve smeta.

Lavovi, vi ćete morati da naučite da ne naređujete već da zasučete rukave i radite. I zdravlje vam može biti loše.

Device, vas očekuju problemi kroz decu. Propusti u vaspitanju sada će doći do izražaja. Emotivna neispunjenost.

Vage, kvarovi u domu. Problemi kroz jednog roditelja. Trpljenje u domu.

Škorpije, problemi kroz brata ili sestru. Manje putovanja. Ćutljivost. Razni kvarovi.

Strelčevi, naučite da štedite a pripazite i na ishranu.

Jarčevi, sami sebe morate postaći. Niko vam drugi neće pomoći. Skinite taj ozbiljan izraz lica i ne zaboravite na upornost i izdržljivost.

Vodolije, morate se suočiti sa svojim strahovima i pobedi ih. Potrebna je veća odgovornost prema zdravlju.

Ribe, vi ćete imati problema kroz prijatelje, pa čak i ostati bez podrške bliske osobe.

4 Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *