Ni jedna nauka nije konačna.

Granice se uvek pomeraju i da nije tako, ljudi ne bi vršili istraživanja, ispitivanja, ne bi se doktoriralo, magistriralo. Da bi dosegao vrh znanja u određenoj oblasti moraš biti spreman da eksperimentišeš i  istražuješ. Bukvalno se moraš upustiti u avanturu koju neće uvek dočekati sa aplauzom. Tako nešto je dožoveo i istraživač Roald Amundsen.

 Film koji je nedavno snimljen na njegovu životnu temu (“Amundsen”) govori kroz šta je on prolazio tokom života a sve činjenice koje su spomenute se moraju uklopiti u njegovu natalnu kartu. One nam pomažu da proverimo tačnost nečijeg horoskopa, tj. da uradimo rektifikaciju.

Za natalnu kartu Roalda Amundsena na sajtu Astro.com data oznaka C – što znači da podaci nisu u potpunosti merodavni, tj. oni ukazuju da mogu biti i pogrešni. Ali ne, ova karta je savršeno tačno. A i sami ćete videti zašto.

Oni koji se bave nekim istraživanjem (proučavaju ono što je nepoznato) su uglavnom predstavljeni znakom Riba, 12 stepenom i 12 poljem horoskopa. Nešto od toga uvek mora biti naglašeno u karti istraživača. Isto je i sa doktorima. Ovde se ne misli samo na doktora medicine već i na doktora nauka. Kada neko želi da određenu oblast dovede do savršenstva, kada neko nešto novo sazna iz određene oblasti i to želi da podeli sa javnim mnjenjem i ljudima iz svoje branše, onda ta osoba preuzima na sebe određenu ulogu i može se nazvati istraživačem.

Roald Admundsen je istraživao Severni i Južni pol. Ta želja da dosegne granice nepoznatog je bila veoma jaka jer on u svom horoskop ima 5 planeta u 12 polju.

Ali da se vratimo na početak.

Roald Amundsen je rođen sa Suncem u znaku Raka i podznakom u Lavu. Vladar njegovog Ascendenta se nalazi u 12 polju (polje istraživanja) i nalazi se na 23 stepenu (stepen Vodolije – nešto novo) što govori da je on želeo da istražuje ali i da je na tom putu sticao nova znanja i dobijao nove podatke koje su pomogle i njegovim rivalima da mu se opasno približe na tom putu.

Nečije 10 polje govori u čemu je osoba najuspešnija a iz natalne karte Roalda Admundsena se vidi da njegovo 10 polje (uspeh) počinje na 10 stepenu (stepen Jarca – sneg, polovi) Ovna (akcija, takmičenje) dok je sam Mars položen na vrh 12 polja (daleka i neistražena područija). Opet, dispozitor ovog Marsa je Mesec koji se nalazi na vrhu 5 polja – polje Lava – pobediti, biti najbolj.

U svom 10 polju Roald ima i planetu Neptun (istraživanje) što govori da on baš u oblastima istraživanja može pomeriti granice.  Kada pogledamo znak Bika u kojem se nastavlja Roaldovo 10 polje, vidimo da se i planeta Venera, suvladar 10 polja nalazi u 12 polju – polju istraživanja.

Englezi ne bi bili Englezi da nisu sujetni, pa  to što je Roald Admundsen sa svojom ekipom stigao na Južni pol pre Roberta Skota nipodoštavaju i dan danas. Onaj ko gubi, taj se ljuti. No činjenica je da je Roald Amundsen pobedio zato što je umesto motornih saonica koristio pseću  zapregu. Da li je zaista tako? Šta kaže astrologija? Da li je to bio glavni faktor?

Planeta koja ukazuje na uspeh – Sunce se nalazi u znaku Raka (psi),  te sama činjenica što je Roald rođen u znaku Raka govori da je on pobedio uz pomoć ovih životinja, tj. pobedio je zato što se odlučio da na takav put povede njih. Osim toga, Mars, vladar Roaldovog 10 polja se nalazi u znaku Raka a baš ovim znakom su predstavljeni psi.  Mesec, dipozitor se nalazi u znaku Škorpije (žrtovanje) na vrhu njegovog 5. Polja – polje Lava (život, preživeti) pa je onda logično zašto je on žrtvovao pse zarad opstanka njegove ekipe.

A šta je u njegovom horoskopu najevidentnije da će on postići uspeh o kojem će znati čitav svet?

Njegov Ascendent u Lavu (pobeda, biti prvi) na 9 stepenu (stepen Strelca – na celom svetu)!

Kako se njegovoj karti vide uslovi u kojima je on provodio svoje dane?

Izraženo 12 polje ukazuje na brod tako da je on puno godina proveo baš na brodu. Ali o našoj svakodnevnici ukazuje i naše 6. Polje. Ono u njegovom slučaju počinje u znaku Jarca (hladnoća) i sa Saturnom (hladnoća) u svom sedištu što govori da su uslovi u kojima on provodi dane ekstremno hladni. Retrogradni Saturn govori da se on više puta vraćao u takvo okruženje (severni, južni pol).

Ovaj Saturn govori i da je bio strog, da ne kažemo i surov prema svojoj posadi, ali bez discipline (Saturn) ne bi uspeo ništa.

Roald Amundsen, sviđalo se to Englezima ili ne, bio je prvi čovek koji je došao na južni pol i time je ostavio neizbrisiv trag u ljudskoj istoriji. Zauzeo je mesto koje više nikad niko neće moći da mu oduzme.

 A vi?

Šta čekate?

U koju knjigu vi želite da se upišete?

Požurite, da vas neko ne bi pretekao. Na primer, vreme. Ono vam je  najveći neprijatelj.

Zato ga pobedite.

Kontakt sa mnom možete ostavariti putem E-mail-a: astroregulus1@gmail.com, mob (Viber/WhatsApp) na broj +381649031191

Vaš astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *