STRAH OD RETROGRADNOG SATURNA

 

Ovih dana se mnogi interesuju o retrogradnom Saturnu. Mnogi klijenti me pitaju šta nas očekuje sa retrogradnim Saturnom, pa pretpostavljam da određeni astrolozi pišu ili pričaju o ovoj pojavi, pa samim tim bude znatiželju svojih čitalaca i ljubitelja astrologije generalno.

Ono što morate znati da je na nebu skoro uvek neka planeta retrogradna i da to ne mora da znači da je njihova retrogradnost loša. No, ako je planeta koja je retrogradna po svojoj prirodni – negativna, tj. ako je malefik (negativan i težak uticaj) onda je logično da će ona uvek biti loša bez obzira da li išla direktno ili retrogradno.

To što je Saturn krenuo retrogradno ne znači previše. On uvek donosi nevolje, probleme, zastoje a sada, može da vam donese opet istu lekciju koju niste savladali. A vi ćete biti dovoljno ludi i uporni da terate po svome, a Saturn će biti dovoljno lud i uporan da vas ponovo spusti na zemlju. Ako želite da ga pobedite, ne smete terati po svome i forsirati nešto što vam ne ide. Treba da priznate da ste poraženi. Da niste uspeli. Da niste dovoljno dobri, pametni, spretni itd, itd. Tek onda ćete uspeti da nadmudrite ovog Saturna. Ali.  Problem je što će to za sebe priznati mali broj ljudi. I onda se vraćamo na početak priče i sve tako u krug.

Online studije astrologije od 14. septembra

Ukratko, svi oni problemi koje ste imali zadnjih nekoliko meseci vam se mogu vratiti. Vraćaju se jer niste nešto uradili kako treba. Niste završili ciklus. Ponekad nesreća ide u trojstvu (direktni – retrogradni i opet direktni prelaz i aspekt sa vašom natalnom planetom).

KAKO DELUJE?

Teško je reći. Potrebno je da astrolog proveri kakve aspekte Saturn pravi u odnosu na vaše lične planete. Konjunkcije, kvadrati i opozicije na lične planete nikada nisu dobre a trigonu i sekstili mogu da ukažu da ćete uspešno završiti jedan deo priče, posla, odnosa, tj. dočekati ono što čekate.

KARMA

Saturn je karmička planeta. Uči nas da vratimo delo za delo. Na primer, meni se dogodilo pre neki dan dok sam bila na letovanju, da sam zaboravila telefon na brodu, ali srećom su ga mornari pronašli i sklonili da ga niko ne uzme. Možda im je u tome pomogao neko od putnika. Tako da je ova priča imala srećan kraj.

Istog dana, u povratku, ja pronalazim naočare koje je neko zaboravio na stolu, na istom brodu. Kada sam to videla, nasmejala sam se u sebi i pomislila sam – Evo, ovo je karma,sad moram da vratim dug! I zapitala sam se da li sam ja zaboravila telefon da bih devojci pomogla da dobije nazad svoje naučare za sunce?! Možda je, u stvari, njoj bila potrebnija moja pomoć?!

Ne morate se uvek voditi parolom „oko za oko, zub za zub“ u lošoj konotaciji. Zašto jedni drugima ne bi vraćali dobra dela?! Ili čak ne morate da vratite isto delo toj osobi koja vam je učinila dobro delo…Vratite je nekoj drugoj, a ona će trećoj itd…

Većina neće primetiti nikakve promene u svojim životima jer im Saturn neće praviti aspekte sa njihovim ličnim planetama. Ribe i osobe kojima je Ascendnet u Ribama su i dalje najugroženije i najosetljivije i sve dok traje tranzit Saturna u Ribama one ne mogu očekivati ništa dobro ili rešenje svoje situacije.

Retrogradni Saturn je ove godine počeo 29.juna i biće sve do 15.novembra 2024 godine kada ponovo kreće direktno.

Vaš astrolog,

Ana Raković

1 Komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *