Retrogradni Merkur u Jarcu do 26.1 do 15.2.2022


Najbrža planeta sunčevog sistema je u hodu unazad i upravo se iz znaka Vodolije vratila u znak Jarca gde ostaje do 15. februara. Merkur će biti retrogradan do 4. februara kada kreće direktno, prolazi kroz znak Jarca da bi ponovo ušao u znak Vodolije.

 

Pred nama je dodatno otežavajući aspekt jer sam tranzit kroz sazvežđe Jarca deluje jednako poput njegove retrogradnosti, tako da je ovo duplo nepovoljan tranzit.

 

Sam tranzit Merkura kroz znak Jarca je opasan a retorgradni Merkur još više može povećati probleme i ponovo vratiti neke situacije koje ste mislili da ste završili. Na primer, ova retrogradnost može ponovo doneti stvaranje starih problema koje ste mislili da ste rešili, probleme sa tehnikom, računarom, telefonom, automobilom, probleme u komunikaciji, lošu vezu ili internet, probleme sa učenjem, donosi lošu koncentraciju, loše ocene u školi, kažnjavanje dece ili povratak osobe iz daleka zbog koje ćete imati samo još više obaveza.

U vožnji bi trebalo da povedete računa pogotovu u povratku jer znak Jarca upravo tada deluje a ovo treba uzeti za ozbiljno jer će Merkur – planeta saobraćaja sve vreme biti u konjunkciji sa Plutonom – planetom smrtne opasnosti.

Nije povoljno za putovanja jer su moguće neprilike, čekanja, odlaganja i sliično.

 

Ali, sa druge strane, ovo je idealan period da završite započete projekte, pisanja, učenja ili da sada realizujete putovanje koje ste u prethodnom periodu odlagali. Završite započetu knjigu. Položite ispit na koji ste već izlazili. Obnovite stari poslovni kontakt. Koristite stari računar. Primenite staru metodu rada. Budite praktični.

 

Retrogradni Merkur može uticati i na đake u školi, pa i na sam sistem učenja koji će biti otežan i možda malo drugačiji zbog situacije sa virusom.

 

Nije povoljno za nove početke jer ćete se stalno vraćati unazad umesto da napredujete. Takođe, ako u ovom periodu kupite telefon, auto, televizor ili drugi tehnički uređaj, možete biti veoma nezadovoljni njime a posle će biti kasno. Zato se u ovom periodu ne preporučuju veće kupovine.

Ovo je period i koji će obeležiti ozbiljni razgovori ako uopšte do njih dođe jer Merkur u Jarcu nije raspoložen za razgovore koji nemaju smisao ili koji ne vode nikuda. Da bi iskazali svoj stav, moraćete nekoliko puta da ponovite bitne stvari kako bi još više naglasili njenu važnost. Neće biti neobično ni da pozovete nekoga a da je taj neko nedostupan ili da vi isključite telefon kako biste imali svoj mir.

 

Mogući su susreti i razgovori sa starijim osobama (preko 50 godina) od kojih možete dobiti kritiku ali i čuti životnu mudrost ili filozofiju.

 

Ovo je period koji će vam doneti puno razmišljanja, susreta i kontakata sa osobama iz prošlosti.

Uvrede vam se mogu vratiti kao bumerang kao i svi loši postupci.

 

Merkur u Jarcu u svojim horoskopima imaju:Egar Alan Po, Keri Grant, Mihael Šumaher, Džejn Fonda, Ava Gardner, Stiven Hoking, Denzel Vošington, Entoni Hopkins, Pol Njumen, Elvis Prisli, Nikolas Kejdž, Žerard Depardje, Staljin, Nostradamus i moja malenkost.

 

Merkur će tokom ovog tranzita sve vreme biti u konjunkciji sa Plutonom što donosi probleme u saobraćaju i opasne životne situacije u kojima se mogu naći mlađe osobe. Moguća je obnova neprijateljstava, očekujte neki vid pritiska i ucena, čuvajte se mobinga a pripazite i na ponašanje svog deteta.

 

KAKO OVAJ TRANZIT UTIČE NA VAŠ ZNAK I PODZNAK?

 

OVAN – Fokusirani ste na posao i obaveze ali ćete se opustiti i pojačati kontakte sa prijateljima.

 

BIK – Očekuje vas poslovni uspeh. Razmišljanje o poslu.

 

BLIZANCI – Obradovanje preko starih poznanika iz inostranstva.

 

RAK – Partner planira putovanje i bilo bi dobro da krenete sa njim.

 

LAV – Ne možete previše da se uzdate u mlade saradnike jer nemaju dovoljno iskustva.

 

DEVICA – Prija vam odmor. Rešili ste da se posvetite deci.

 

VAGA – Očekujte goste u domu. Rođaci vas mogu posetiti.

 

ŠKORPIJA – Krećete na put. Zanimljiva priča sa mlađima.

 

STRELAC – Dobitak na kraćem putu. Uspešna kupovina.

 

JARAC – Bićete veoma komunikativni i predusretljivi prema drugima. Prijatna društva i okupljanja.

 

VODOLIJA – Budite mudri i neke informacije sačuvajte za sebe.

 

RIBE – Javiće vam se stari prijatelj i predložiti da se vidite.

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *