Pred vama je tabela koja ukazuje kada će određena planeta biti retrogradna. I kao što ćete videti, sve planete su u nekom delu godine u retrogradnom hodu. To ne znači da je nešto loše kada planeta ide uzad, već retrogradnu planetu gledajte više kao novu priliku da nešto ostvarite, posebno kada takva planeta pravi dobre aspekte.

Iz moje prakse se više puta pokazalo da, na primer, uređaj kupljen na tranzit retogradnog Merkura ali sa dobrim aspektima, može da traje duže nego da ste ga kupli tokom direktnog hoda. Čak može da ukaže na dugo korišćnje i trajan kvalitet. Može da ukaže, na primer, da kupite novi telefon ali shvatite da je onaj koji ste uzeli tokom retrogradnog Merkura bio mnogo bolji i kvalitetniji.

Naravno, treba ispraviti kakve aspekte Merkur pravi tog dana i kakve aspekte tranzitni Merkur pravi sa ostalim planetama u vašem horosokopu.

 Sreća (ili nesreća) nikad ne ide sama

Sigurno ste čuli za ovu izreku. U našem naredu postoji jedno verovanje da nam često daleze tri loše vesti i tri dobre vesti.  Na primer, čuli ste dva loša glasa o nekom događaju i pitate – „Šta li je treće?“ Ili obrnuto…Čuli ste 2 lepe vesti i pitate se „Šta li je treće“?

Retrogradna planeta može da donese tri puta neki događaj jer u direktnom hodu planeta pravi aspekt, u povratku, dok je retrogradna, takođe pravi aspekt sa vašom ličnom planetom, da bi kada konačno zaokrene i krene direktno, napravila još jedan. Iz tog razloga dobijamo 3 loše vesti ili događaja ili 3 pozitivne vesti ili događaja.

 

*Dok je Merkur u retrogradnom hodu treba izbegavati kupovine automobila, prevoznih sredstava, telefona, računara, televizora i drugih uređaja. Mogući su zastoji i problemi u komunikaciji, saobraćaju, razna kašnjenja, gubljenje dokumenata i duže čekanje na odgovor. Dokumenta mogu biti puna grešaka i propusta. Proverite datume, imena i pročitajte i ono što piše sitnim slovima.Ovo je vreme predomišljanja i obnove nekih starih kontakata. Završite započete poslove.

*Retrogradna Venera uvek donosi preispitivanje emocija, susret ili kontakt sa starim ljubavima i bivšim partnerima. Mogućnost vraćanja starog duga ili dobitak pohvale za nešto što se dogodilo u prošlosti. Evociranje uspomena. Nemogućnost napredovanja ljubavne veze. Zastoj. Čekanje. Odbijanje.

*Retrogradni Mars može da donese obnovu starih poslova, obnovu starih poslovnih saradnji i povratak ljudi sa kojima smo nekada radili zajedno ili povratak naših zaposlenih ako smo privatnik. Ovaj tranzit može da donese povratak neslaganja, raspravu i svađu zbog nečega što se dogodilo u prošlosti.

*Ako retrogradni Saturn koji pravi aspekte sa vašim ličnim planetama  to govori da će one nekoliko puta biti aspektovne što će vam doneti izazvoni period, zastoje i probleme u određnim životnim sferama. Saturn je planeta koja nas uči, vraća na početak i daje priliku da se popravimo i budemo još bolji. Povratak starog problema kojeg očigledno niste prevazišli.

*Retrogradni Uran donosi vraćanje starih prijatelja u naš život. Neke veće životne promene treba odložiti ili dobro razmisliti o njima. Ako i donesete određene odluke da promenite nešto u periodu kada je Uran retrogradan, vrlo brzo se možete uveriti da to nije bila dobra ideja i da je bolje vratiti se na staro.

*Retrogradni Neptun će vas ponovo prevariti i naterati da naučite lekciju. Ova planeta deluje u stilu – Ako vas neko ošamari, dajte mu i drugi obraz da vas još jednom ošamari.

*Retrogradni Pluton ukazuje da nekoliko puta morate porušiti mostove za sobom. Nekad je to i dobro jer znate da nema nazad, samo napred. Moguća je obnova starog neprijateljstva i rivalstva.

Kako će ove retrogradne planete uticati na vaš život, možete saznati u razgovoru sa izabranim astrologom.

Dobro došli.

Vaš astrolog,

Ana Raković

Kontakt na E-mail:astroregulus11@gmail.com,

mob: (Viber&WhatsApp&Telegram) na +381649031191

 

3 Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *