Mnogo se može naučiti ili saznati iz nečijeg imena ili naziva neke reči. A reč fudbal (engleski football) nastala je od reči foot – stopalo (Neptun, znak Ribe) i reči ball – lopta (Venera, Vaga i Bik).

Sam fudbal u astrologiji je predstavljen znakom Bika jer se ovaj sport igra na travi (Bik) i s loptom (Venera).  Venera je vladar Kine koja je rođena u znaku Vage a  baš ova zemljsa se navodi kao kolevka fudbala . Za dalju analizu, mora se poznavati simbolika planeta, a ja ću pokušati da vam objasnim.

Naime, Venera (fubal) je egzaltirana (najjače dejstvo neke planete) u znaku Riba (Brazil) te je ova zemlja jedna od najjboljih u ovom sportu. Brazilci imaju tu genetsku predodređenost da u fudbalu budu najbolji, kao što je mi imamo za košarku.  Za njima dolaze Portugalci koji su takođe rođeni u znaku Riba, a potom Španci koji su u astrologiji predstavljeni znakom Bika (fudbal).

Ostali svetski timovi se smenjuju pod uticajem tranzitnih planeta.

Danas se u fudbalu (Bik) vrte ogromne sume novca (Bik). Igrači se prodaju i kupuju za nezamislive svote novca. Sve to je još više popularizovano pojavom kladionica na kojima svi očekuju brzu zaradu (Bik).

Puno je imena koji su obeležili svetski fudbal. Pele, Maradona, Zidan, Mesi…I znate li šta je ovoj četvrci zajedničko? Svi imaju Veneru (fudbal) u 1. Polju (ličnost). No, nije Venera jedina koja je presudila da se time bave. Tome je pomoglo „jako“ 2. Polje (polje Bika) ali i znak Bika i planete na stepenu Vage (okrugao predmet  – lopta).

Da zavirimo u Mesiju kartu.

Lionel Messi je rođen 24.6.1987 godine u 5:55 AM, Rosario, Argentina

Rođen je u znaku Raka i sa Ascendentom (podznakom) u Blizancima. Ovaj znak donosi mu okretnost, spretnost, inteligenciju i saradnju sa saigračima. No, to ništa još ne govori. Ali Ascendent na 2. Stepenu (stepen Bika – fubal) je već nešto bolje. Ovo može da da neke nagoveštaje da je u pitanju osoba koja se profesionalno bavi fubdalom.

Vladar Ascendenta, Merkur je položen u 2. Natalnom polje – Fudbal. Evo ga i drugi pokazatelj. Merkur se nalazi u konjunkciji sa Marsom što govori da on ima jako dobar šut (Mars).

Šta se još vidi u ovoj karti? Sunce planeta uspeha položena je tačno na vrh 2. Polja – Fubal. Znači, ovo Sunce mu je donelo uspeh u ovom sportu.

Gledamo i gde se nalazi vladar 2 polja – polja koji opusuje fudbal. On se nalazi u njegovom 1.polju  – on sam. Ovo ukratko govori da je fudbal bio njegov poziv i njegov izbor i da se on u tome u potpunosti pronašao. Naravno i Venera u prvom polju zaokružuje celu priču. Ovo je samo kratka analiza.

Za godine rada par puta su me pitali – „Ana, da li će moj sin biti uspešan u fudbalu?“ „Da li da upišem dete na fudbal?“

 Da se razumemo, svaki sport je dobar, ali nije svaki sport za sve. Mesi sigurno nije vešt na klizaljkama za led, kao što ni Mihael Šumaher nije imao sreće na skijama. Birajte pametno. Birajte ono u čemu biste imali više šanse za uspeh ili vaše dete. Kontaktirajte svog astrologa da rešite neke dileme ili pustite dete da samo odluči.

Dobro došli.

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *