Svaka priča ima dve strane. Njegovu i njenu. Tvoju i moju. I ispričana iz drugug ugla obe mogu biti tačne ili ne moraju. Može biti da jedna strana laže ili delimično prikriva činjenice ili pak, da obe strane misle da su u pravu, a nisu. Tada na scenu stupa PRAVDA. Neko ipak treba da presudi na čijoj je ona strani.

Sam sibol pravde je često personifikovan u liku Justicije, rimske boginje Pravde. Njen izgled je svima dobro  poznat. To je ženska figura, ponekad sa povezom preko očiju i zmijom ispod nogu, koja u jednoj ruci drži mač a u drugoj vagu. To je i današnji horoskopski simbol znaka Vage koji, upravo ste povezali i sami, predstavlja pravednost.

Možda su sami rimljani bili mnogo bliži astrologiji nego što se to danas i sluti, jer su oni samog Jupitera, vrhovnog boga tog vremena, smatali ocem Justicije. Baš ova planeta – Jupiter i znak kojim on vlada – Strelac je simbol pravosuđa, tj. simbol suda i sudija, a znak Vage više predstavlja advokate, odbranu i tužioce.

U Američkom pravosudnom sistemu ponekad porota donosi konačnu odluku i za to astrologija ima odgovor. Naime, Jupiter (planeta pravosuđa) je egzaltirana (najjače dejstvo) u znaku Raka (običan narod) tako da je porota ta koja u nekim zemljama donosi presudu. Treba istaći i da su današnji notari produžena ruka pravosudnog sistema i da su uglavnom predstavljeni planetom Jupiterom i znakom Strelca.

Najpoznatija izreka koja je rasprostranjena širom sveta i u svim kulturama glasi: „Pravda je spora ali dostižna!“. Planeta Saturn za koju se često vezuje vreme i trajnost u vremenu je egzaltirana (najjače dejstvo) baš u znaku Vage (pravda), zbog čega je i nastala ova izreka.

Vaga ili terazije kako je još zovu, opisuje i jedan deo Beograda. A otkud baš Teraziju u Beogradu? Zašto tim imenom nije nazvan deo Novog Sada, Kraljeva ili Valjeva? Ni to nije slučajno, jer je i sam Beograd rođen u znaku Vage te je logično da deo našeg glavnog grada nosi naziv koji mu dolikuje.

Osobe koje se bave adovkaturom u svom horoskopu moraju da imaju istaknut znak Vage, Veneru (kao vladajuću planetu znaka Vage) i izraženo 7 polje ( polje Vage – advokatura). Osim toga, u nekim kartama će biti istaknut Jupiter i znak Strelca koji ukazuju na pravosuđe.

Evo par primera kako se to vidi u natalnim kartama.

01 primer je karta advokata i političara republikanske stranke u Americi.

Rođen je sa podznakom u znaku Vage (advokatura, politika) pa ne čudi što je njegovo opredeljenje bilo da se upusti u te vode jer je to bio njegov lični izbor. Ali kada pogledamo njegovo 10 polje – polje uspeha i karijere treba istaći da ono počinje u znaku Raka, a vladar Mesec je položen u znak Vage (advokatura i politika).

No to nije sve. U natalnoj karti ovog muškarca se vidi uspeh u sudnici što je dobro jer teško da će izgubiti parnicu.  Sunce (uspeh) mu se nalazi u konjunkciji sa Jupiterom (sudnica) što mu donosi česte pobede. Ali zbog znaka Riba i izraženog 12 polja, može se reći da ovaj čovek kao advokat ne bira sredstva da pobedi svog protivnika.

02 primer je karta franucskog advokata, možda ne tako istaknutog u svom poslu.

I on je rođen sa Ascendentom u znaku Vage (advokat). A da i on dolazi u kontakt sa sudnicom govori Jupiter (suđenje) u njegovom 10. Polju ( posao, karijera).

03 primer je karta advokata, sudije i generalnog tužioca SAD.

Rođen sa Ascendentom u znaku Vage (advokat)  i sa Venerom na vrhu 7 polja u Ovnu (napad – tužilac) zbog čega je postao generalni tužilac SAD.  U njegovom 6. Polju (polje posla) nalaze se u Sunce (vrhovna vlast, časna pozicija) u egzaktnoj konjunkciji sa Jupiterom (vrhovni sudija) zbog čega je obavljao i posao sudije.

Uz pomoć astrologije možete saznati da li ćete dobiti parnicu ili ne, da li ćete biti kažnjeni ili ćete vi morati da platite odštetu. Na pitanja poput – „ Sudim se sa prvim komšijom oko međe. Da li ću dobiti presudu?“, „ Da li će mi pripasti stan koji mi je ostavila pokojna tetka ili ću ga deliti sa rođakom?“, „ Da li ću dobiti alimentaciju?“ itd… odgovore možete dobiti ukoliko kontaktirate svog astrologa. 

Izložite svoj slučaj i proverite da li se isplati da vreme i energiju trošite na suđenje.

Kontakt na WhatsApp,Viber i mob na +381649031191 ili na mail: astroregulus1@gmail.com

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *