U ponedeljak 19. jula 1976 godine stanovnici francuskog grada Nice još uvek se nisu potpuno razbudili kada su službenici Societe Generale banke došli na svoje radno mesto. Mnogi su prethodnog vikenda burno slavili nacionalni praznik Dan Bastilje. Među njima, i službenici banke koji su u prvi mah pomislili da su verovatno još uvek pijani dok su na svom radnom mestu posmatrali neverovatan prizor. Sef je bio potpuno prazan, a na zidu iznad njega stajala je poruka – “ Bez ljutnje, bez žestine i bez mržnje „.

 

Ukupna vrednost opljačkanih sefova iznosila je 6 miliona funti. Ipak, francuska policija veruje da bi plen mogao biti i čitavih 50 miliona funti, jer je u to vreme Nica bila sedište mafije i mnogi su svoj nepošteno zarađeni novac čuvali u bankama. Kako ne bi skrenuli pažnju policije na sebe i svoj nezakonit posao, većina nije smela da saopšti koliko im novca fali.

 

Sve što su službenici banke našli u sefu bile su prazne boce sa kiseonikom, baterije, gvozdene poluge, potpornici, čekići, kalauzi, testere, užad, bušilice, rešoi, posude za jelo, prazne vinske boce, ostaci hrane kao i tunel dugačak osam metara i visok 1,20 m koji je tako profesionalno urađen da je policija pomislila da iza pljačke stoje rudari.

Zbog ovog tunela, glavni organizator pljačke, Albert Spađijari, kasnije je prozvan „Podzemna krtica“.

 

Albert Spađijari (Albert Spaggiari), rođen je 14.12.1932 u 18:28 h, Laragne Monteglin, Francuska

Albert_Spadjiajari narandz

 

Pluton (mafija) na njegovom Ascendentu (prvi izbor), kao i vladalac Ascendenta, Mesec u 12. polju (tajna organizacija) potvrđuju nam da je on u mladosti želeo da se pridruži sicilijanskoj bandi, ali nije dobio odgovor (Neptun u 3. polju). Osim toga, njegovu sklonost ka kriminalu potvrđuje nam i Neptun (tajno, nelegalno) u konjunkciji sa Marsom (posao).

spagiari3Sa 18. godina otišao je u vojsku gde je bio padobranac u Indokini. O vojsci nam govori 6. polje koje u njegovom slučaju počinje na 23. stepenu (stepen Urana – padobranstvo) u Strelcu ( strana zemlja).

Nakon vojske,Albert Spađijari je uhvapšen sa četvoricom saučesnika zbog štampanja i rasturanja desničarskih plakata i letaka što nam potvrđuje Neptun (hapšenje) u 3. polju (plakate,leci). Tražeći njihovu štampariju, policija je pronašla ilegalno skladište oružja i muncije, što ukazuje Neptun (sakriveno) u konjunkciji sa Marsom (oružje) u 3. polju (štamparija).

 

Po izlasku iz zatvora, postaje fotograf (vladar Ascendenta Mesec – on u 12. polju,polje Riba – fotograf). Baveći se tim poslom dolazi u kontakt sa vodećim ljudima u gradu, pa se tako sprijateljio i sa gradonačelnikom Žakom Medisonom koji je kasnio postao francuski ministar za turizam. Za jake prijateljske veze „krivo“ je njegovo 11. polje koje počinje u Biku, koje pokazuje da se družio sa bogatim (Bik) i uticajnim ljudima, tj. političarima (vladalac 11. polja je Venera – političari).Vladalac 11. polja, Venera se nalazi na 21 stepenu (ministar) u 5. polju (odmor, turizam).

 

spagiari2Kada je zaradio dovoljno novca od fotografisanja, otvara živinarsku farmu u brdima gde je živeo sa svojom suprugom Bodi. Njegovo 7. polje (brak) počinje na 26. stepenu (selo) Jarca ( u brdima). Ovo potvrđuje i vladalac 7. polja, Saturn ( planinski predeo) koji se nalazi u istom polju na 2. stepenu (selo, farma).

I baš tu, na toj farmi, on i njegovi saučesnici su kovali plan o najvećoj pljački banke (Satrun – brdo na 2. stepenu – banka).

Još je jedan pokazatelj da je baš u brdima Albert došao na ovu ideju a to je Pluton (pljačka) na (22. stepenu – stepen Jarca – brda, planine) položen na njegovom Asdendentu koji je na tačno 26. stepenu (banka, novac).

 

Uvek sa tompusom Dom Miguel u ustima (vladar Ascendenta u 12. polju – cigarete) Albert Spađijari je bio popularna i poštovana ličnost u Nici (Ascendent u Raku – popularnost u svom kraju). Zbog jakih veza i poznanstava veruje se da je dobio plan gradskog kanalizacionog sistema uz pomoć nekog službenika ministarstva. To je istina, jer njegovo 12. polje (tajna aktivnost) počinje na 23. stepenu (prijatelj) Blizanaca (plan) čiji je vladar Merkur u Strelcu (prijatelj iz ministarstva).

 

Nakon što je dobio plan kanalizacionog sistema, Albert Spađijari je iznajmio sef u banci da bi ispitao način rada sistema obezbeđenja i u njega ostavio navijen budilnik. Hteo je da proveri da li njegova zvonjava može da uključi alarm. To se nije dogodilo, jer je banka mislila da je to odeljenje dovoljno bezbedno. Da je obezbeđenje banke proveravao budilnikom ukazuje Pluton (pljačka) na 22. stepenu (stepen Jarca – sat, časovnik), ali i vladalac njegovog drugog polja (novac, sef), Sunce na 22. stepenu (stepen Jarca – sat, časnovnik).

 

Nakon provere alarma, posle 18 mesečnih priprema (Pluton – pljačka na 22. stepenu – stepen Jarca – duge pripreme), banda je ušla u kanalizacioni sistem (Pluton) kroz malu podzemnu reku (Pluton). Da bi iskopali tunel dug osam metara i visok 1, 20 m  (Pluton – tunel) bila su im potrebna dva meseca marljivog (22. stepen – stepen Jarca – marljivost ) noćnog rada (Pluton u 12. polju – polje Riba – noćno kopanje tunela). Iskopanu zemlju su iznosili u vrećama koje su praznili u brdima iznad Nice.

 

spagiari1Banda je provalila u banku u petak uveče 16. jula 1976 godine. Albert Spađijari je izabrao baš taj dan jer su francuzi tog vikenda proslavljali nacionalni praznik Dan Bastilje, zbog čega su mogli neomatano da rade, ne plašeći se da će ih neko prekinuti. Ni to nije slučajno, jer je Vladalac njegovog Ascendenta, Mesec (narod, nacionalni praznik) položen u 12. polju (pljačka).  Banditi su nosili su i pumpe za vazduh kako bi uspostavili ventilacioni sistem (njegovo 12. polje – pljačka, počinje u Blizancima – vazduh). Poneli su neophodan alat, hranu i vino. Vino je bila njegova zamisao što pokazuje vladar Ascendenta, Mesec (on) pije vino  (Mesec) dok pljačka banku (u 12. polju).

 

Svi uslovi su ispunjeni da nesmetano “ rade “ do ranih časova u ponedeljak ujutru kada banka treba da se otvori. U međuvremenu, iskrsla je nepredviđena okolnost – kiša.

Jaka kiša pretila je da popolavi kanal koji vodi do glavnog kanalizacionog sistema, pa su pljačkaši žurno pobegli u gumenom čamcu pošto su opelješili samo 317 od ukupnu 4.000 pregradaka sefa.

I ova nevolja sa kišom se „vidi u njegovoj natalnoj karti. Dok pljačka banku (12. polje) počinje da pada kiša (Mesec u 12. polju). Na njegovu sreću, Mesec je u trigonu (dobar aspekt) sa Neptunom (brod, čamac) te oni beže čamcem.

Novac su odneli, alat su ostavili, a iza sebe su ostavili još nešto – poruku koja je glasila „Bez ljutnje, bez žestine i bez mržnje“. Njegovo 12. polje (pljačka) je u Blizancima (poruka), te je on zbog toga ostavio poruku na zidu banke.

 

Svu opremu su morali da ostave za sobom, pošto im je kiša pokvarila planove. To je kasnije policijcima omogućilo da pljačkašima uđu u  trag. Pronašli su prodavnicu gde su lopovi kupili opremu, a opušci tompusa Dom Miguel koji su ostali u banci, nesumnjivo su ukazivali da je u pljačku umešan Albert Spađijani.

  1. polje govori i kakve greške pravimo i šta nas odaje. U slučaju Aleberta Spađijanija, vladar 12. polja je Merkur (prodavnica) u kvadratu sa Neptunom (greška). Isti aspekt, Neptun (pikavac) kvadrat Merkur (mesto pljačke) ukazuje na to da je pljačkaš napravio propust i kao dokaz policiji za svoju umešanost ,ostavio pikavac za sobom.

 

Albert Spađijari je priveden na ispitavanje. Sudiji je rekao da je svoj plen predao mafiji. U jednom momentu na saslušanju, požalio se da mu je vazduh zagušljiv (12. polje – bekstvo, u Blizancima – vazduh), prišao je prozoru, otvorio rešetke i skočio (12. polje – bekstvo, na 23. stepenu – stepen Vodolije – skok sa visine). Spađijari je pao sa visine od šest metara, ali se kao iskusni padobranac prizemljio na parkirani automobil (12. polje – bekstvo, u Blizancima – automobil), odakle je skočio na zadnje sedište moticikla koji ga je čekao (12. polje – bekstvo počinje na 23. stepenu  Blizanaca – prijatelj ga čeka na motoru).  Nakon petnaestominutnog putovanja do aerodroma , odleteo je za Cirih (12. polje – bekstvo na 23. stepenu – stepen Vodolije – aerodrom).

 

Nakon njegovog bekstva stizali su izveštaji da je viđen u Španiji i Južnoj Americi. Glasina je da je čak promenio lični opis, kao i da se vraćao u Francusku, naravno tajno, kako bi posetio svoju majku. Međutim, u Francuskoj se osećalo da se policija ne trudi previše da uhvati lopova koga su mnogi smatrali nacionalnim herojem (što mu je doprineo podznak u Raku)

 

Kako je izveo pljačku (12. polje) i šta se sve dešavalo u toku nje Albert Spađijari je opisao u svojoj knjizi (12. polje počinje u Blizancima – pisati knjigu u bekstvu ) po kojoj je kasnije napravljen i film. Ipak, on je neke detalje namerno izostavio. Njegova natalna karta, kao i karta trenutka krađe daje nam odgovore ali i glavno objašnjenje zašto nikada nije uhapšen.

 

Na dan kada su pljačkaši upali u banku Mesec koji opisuje dnevne događaje bio je u znaku Riba (krađa) i to u dobrim aspektima, pa je krađa bila uspešna. Da je reč o pljački banke, kao i da je velika suma novca u pitanju, ukazuje nam Jupiter u Biku ( ogroman novac u Banci ) koji se toga dana nalazio na 24. stepenu ( stepen Riba – krađa) u sekstilu sa Suncem na 24. stepenu Raka, ali i Neptun (krađa) u Strelcu (novac). Tranzitni Merkur se nalazio na 25. stepenu Raka, na samom Ascendentu Alberta Spađijarija (Merkur je vladalac Albertovog 12. polja – pljačka), što ukazuje da je on učesnik pljačke i da je njegova ideja uspešno sprovedena.

 

Gde je novac od pljačke?

 

Pluton (pljačka) je u trigonu sa Jupiterom (novac) u Devici (Švajcarska), što ukazuje da je on svoj novac sakrio u Švajcarskoj.

 

Šta se desilo sa njegovim saradnicima?

 

Neki od saradnika nikada nisu nađeni. Vladar njegovog 6. polje (saradnici) je Jupiter na 22. stepenu Device u trigonu sa Plutonom na 22. stepenu Raka na njegovom Ascendentu. Što nam ukazuje da je on svoje saradnike (Jupiter) ubio (22. stepen) zbog novca (Jupiter). Ubijao ih je jednog po jednog, jer se Jupiter nalazi u  trigonu sa retrogradnim Plutonom (ponavaljanje radnje) na 22. stepenu na Ascendentu (on ih je ubio).

 

Gde se sakrio?

 

  1. polje koje počinje u Blizancima govori da je on često menjao lokacije. Ipak, uglavnom je bio u inostranstvu, u nekoj od zemalja poznatoj po turizmu i letovalištima, jer je vladalac njegovog 12. polja (skrivanje) Merkur u Strelcu (inostranstvo) u njegovom 5. polju ( turistička destinacija). Pošto se Merkur nalazi na 4. stepenu koji predstavlja nešto domaće, nacionalno, najčešće je boravio u bivšim francuska kolonijama.

 

Da li je posetio majku u Francuskoj?

 

Osobe koje su rođene u znaku ili podznaku Raka ili imaju Mesec u Raku veoma su vezane za svoju porodicu a pogotovu majku. To je bio slučaj i sa Albertom Spađijarom koji je u podznaku Rak, što nam govori da je njemu puno nedostajala njegova domovina, mesto rođenja i na kraju, majka. Ipak, vladar Ascendenta, Mesec je na 11. stepenu ( stepen Vodolije – razlaz) što mu je pomoglo da napusti majku i da kako, tako, živi bez nje. Ipak, vladar njegovog Ascendenta, Mesec (on i njegova majka – Mesec) je položen u 12. polje (krišom, tajno) te je on sigurno išao da poseti svoju majku. U tome je uspeo jer je Mesec u sekstilu sa Neptunom (tajna poseta majke), te je u toku posete ostao neotkriven.

 

Da li je promenio lični opis?

 

Pluton na samom Ascendentu govori da se on podvrgao plastičnoj operaciji. Pošto je Pluton retrogradan, to nam ukazuje da je on uradio ne jednu, nego nekoliko operacija.

 

Zašto nikada nije uhvaćen?

 

Jedni od preduslava za uspešno skrivanje su dobri aspekti Sunca ili vladara Ascendenta sa, potom Neptun na Ascendentu ili prvom polju, takođe u dobrim aspektima sta ostalim planetama. Vladar njegovog Ascendenta je Mesec u 12. polju (skrivanje) koji je sekstilu sa Neptunom ( skrivanje) te je on zbog toga ostao neuhvaćen.

2 Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *