Dok sa radija dopire lagana muzika, prepoznajem taktove pesme koja u meni budi setu, tugu ali i glad za istinskom, pravom ljubavlju.Ona je opisana u njegovim pesmama i zato se trudim, da se, koliko je moguće, prepustim, ako treba, uđem u nju,  i zaplovim ….Ne znam da li b i na vas imala ta pesma takav uticaj ali sam sigurna da vaše srce ne miruje dok slušate njegove pesme….
Dok ja plovim osećanjima i njegovom muzikom on, kažu, voli da plovi Panonskim morem.Njegovo ime je Đorđe Balašević!

Rođen 11.5.1953 u Novom Sadu u 5:31AMBalasevic_moja_03

Đorđe Balašević rođen je u znaku Bika sa podznakom u Blizancima na 12 stepenu.Njegov ascedent u Blizancima potvrđuje činjenica da je on sam napisao skoro sve svoje tekstove (pisati-Blizanci),zato što je napisao nekoliko interesantnih knjiga (knjige-Blizanci) i zato, na primer, što je kao mali voleo da vozi bicikl (vožnja,blicikl-Blizanci)…ali to nije sve.

djordje-balasevicBalašević jedan od najboljih muzičara naše zemlje i to mora da se “vidi” u njegovom horoskopu.Da je sklon muzici pokazuje njegov Ascedent koji se nalazi na 12 stepenu (stepen Riba-muzika,umetnost) ali i zato što je vladar Ascedenta u 12 polju (polje Riba) koje još više naglašava njegov muzički talanat.
Sam Neptun u 5 polju govori da se on muzikom bavi iz ljubavi,da je zbog svog talenta popularan (5 polje Lav- popularnost,ljubav) ali i da je glavna tema njegovih pesama-ljubav.To ukazuje i vladar njegovog Ascedenta Merkur na 5 stepenu Bika.
Balaševićeve pesme su postale popularne najviše zbog stihova koje je sam napisao (blizanci) i utisnuo ih, kao pečat, u svaku melodiju.I oživeo.
Stižu nove generacije ljudi koji sa istom lakoćom prihvataju njegovo stvaralaštvo i uživaju u njemu.Njegova muzika ima trajnost, a to nam govori Neptun (muzika) koji je u konjukciji sa Saturnom (dugo, trajno)…

Vladar Ascedenta u 12 polju (polju Riba) pokazuje da Balašević vodi miran i tih život i da često želi da ostane po strani.Ipak, on nije bio tako povučen dok je bio mlađi.On sam u jednom intervju navodi da je voleo da se druži sa opasnim momcima iz njegovog komšilika kao i da se tuče.Jednom je kao dete, kaže, dobio batina od jednog dečaka i u tuči zaradio polomljen nos.To u njegovom horoskopu opisuje Mars (tuča) u Blizancima (kao dete) u konjukciji sa Ascedentom.

DOM I PORODICA:

Balsevic fotka porodicaČetvrto natalno polje nam daje informacije o mestu života.Balaševićevo četvrto polje počinje u Lavu,njegov vladalac je Sunce u Biku (Bik-Vojvodina) u 12 polju (periferija).Da se u neposrednoj blizini njegovog doma nalazi Dunav pokazuje Pluton (reka) u Lavu (najveća reka) u blizini njegovog doma (4 polje).

Balašević je oženjen Oliverom i u braku sa njom ima troje dece-Jovanu, Jelenu i  sina Aleksu kojeg je dobio u poznijim godinama.
Za njegovu suprugu Oliveru je karakteristično, ali i ona sama to potvđuje, da je podrška iz senke.Na to ukazuje vladar 7 polja Jupiter koji se nalazi u 12 polju (senka, tajnost).Ujedno, ona je glumila sa Balaševićem u seriji “Pop Ćira i pop Spira” – vladar 7 polja je Jupiter koji predstavlja filmsku umetnost.

Njegova starija ćerka Jovana pleni svojom pojavom na svakom koraku.O njenoj popularnosti govori vladalac 5 polja (prvo dete) Merkur na 5 stepenu (stepen Lava-biti popularan) Bika, ali i to da se bavi pozorištem (stepen Lava) i glumom.Jovana je kao mala pohađala školu baleta, završila je Akademiju umetnosti i bavi se modom na šta ukazuje Neptun u 5 polju i vladalac 5 polja u 12 polju (umetnost).

Mlađa ćerka Jelena bavi se montažom u filmskoj industriji a dobila je posao asistenta na fakultetu.Drugo dete opisano je 7 poljem koje počinje u znaku Strelca a čiji se vladalac Jupiter (film,fakultet) nalazi u Blizancima u 12 polju.

Polje koje opisuje treće dete je 9 a ono počinje u Jarcu čiji se vladalac Saturn nalazi na 22 stepenu (stepen Jarca-dugo, sporo, čekanje) što pokazuje da je Balašević sina dobio u poznijim godinama.

STVARALAŠTVO:

balsevic fotka 02Kao osoba rođena u znaku Bika, Balašević je mnoge svoje pesme posvetio hrani (“Al se nekad dobro jelo”), novcu (“Priča o Vasi Ladačkom”),salašima (Bik) i Vojvođanskim etno motivima (Bik).

Radnja mnogih njegovih pesama se odigrava zimi, a poznato je da on oko Nove godine skoro uvek održava koncerte.U njegovom natalu na to nam ukazuje Neptun (muzika) u konjukciji sa Saturnom (zima,Nova godina) u 5 polju (koncerti).

Melanholiju, tugu, seta i tužne ljubavne priče su sveprisutne u njegovom stvaralaštvu.Na to nam ukazuje Saturn (tuga, depresija) u 5 polju ali i Mesec (duša) koji se nalazi na 22 stepenu (stepen Jarca-tuga).

Mnoge pesme žive u njegovoj natalnoj karti kao što su :
“Ja hoću jednu malu garavu” -Saturn (mala) na 22 stepenu (Stepen Jarca-garava) u 5 polju (devojka).
“Lepa protina kći” -“Nije znala gde sam ja, da je gledam kroz trsku i šaš…”-Merkur (on) u 12 polju (skrivanje) u Biku (priroda) gleda devojku (5 stepen Lava).
“Život je more”-Život predstavlja Sunce koje se nalazi u 12 polju (Neptun-more)
“D-Moll” -“Jedan D-moll me razvali” – Neptun (muzika) u konjukciji sa Saturnom (depresija,tuga, sećanja)
“Moja je draga sad u Japanu”-vladar 5 polja (devojka) je u 12 polju (daleke zemlje),Neptun u 5 polju (devojka je daleko) i Venera u Marsu (Japan je u podznaku Ovan)
“Ljubio sam snašu na salašu”-On (Merkur) ljubio je devojku (5 stepen devojka) na salašu (priroda, selo).
“Neki novi klinci”-“Na dan kad sam rođen tu je posađen orah” – Merkur (beba) na 5 stepenu u Biku (drvo-orah).
“Prva ljubav”-Venera (ljubav) u Ovnu (biti prvi,prva)…itd,itd…

Panonski mornar (Sunce u Biku-Vojvodina, mornar 12 stepen Ascedenta,vladalac Asc u 12 polju) nastavlja da seče svoje talase put još jednog srca željnog ljubavi i setne pesme.

4 thoughts on “PANONSKI MORNAR

 1. Odlican opis njegove karte ! Na ovaj nacin i ja gledam kroz horoskope tako da svaka cast osobi koja je napisala ovaj tekst.
  Dodacu uz komentar jos opis pesme “Zivot je More”
  Pesma: “Zivot je more”
  “Zivot ( Sunce) je more ( 12 kuca) ..pucina crnaaaa ( 20 stepen=Skorpija + squ Pluton na istom stepenu) , po kojoj tonu ( 12 kuca+ 20 stepen=Skorpija) mnogi sto brode ( mornari-12 kuca). Oseka Srece (Sunce) , a tuga plima ( 12 kuca)..
  “ U jutra rana ( Sunce iznad Asc u 12 kuci) plase me ( 20 stepen=Skorpija + squ Pluton u Lavu) senke ( Skorpija+Pluton) minulih dana..
  “Secanja mutna ( 12 kuca-Sunce) kao u lazi ( 12 kuca) kao u snu ( 12 kuca)

  Te bi dodao jednu malu ispravku vezanu za Saturna con Neptune koji se logicki nalaze u 5 kuci ali su u jakoj konjukciji sa 6 kucom tako da vise ima smisla i povezanosti sa 6 kucom, dok je sa druge strane svejedno jer su povezani sa dispozitorom Venerom u Ovnu.

  Puno pozdrava za autora ovog teksta od jednog Astrologa sa Novog Zelanda!

 2. ako biste mogli da napisete izvor podatka za vreme rodjenja. da li ste negde videli na netu ili imate pouzdan izvor. hvala.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *