Dok sa radija dopire lagana muzika, prepoznajem taktove pesme koja u meni budi setu, tugu ali i glad za istinskom, pravom ljubavlju.Ona je opisana u njegovim pesmama i zato se trudim, da se, koliko je moguće, prepustim, ako treba, uđem u nju,  i zaplovim ….Ne znam da li b i na vas imala ta pesma takav uticaj ali sam sigurna da vaše srce ne miruje dok slušate njegove pesme….
Dok ja plovim osećanjima i njegovom muzikom on, kažu, voli da plovi Panonskim morem.Njegovo ime je Đorđe Balašević!

Rođen 11.5.1953 u Novom Sadu u 5:31AMBalasevic_moja_03

Đorđe Balašević rođen je u znaku Bika sa podznakom u Blizancima na 12 stepenu.Njegov ascedent u Blizancima potvrđuje činjenica da je on sam napisao skoro sve svoje tekstove (pisati-Blizanci),zato što je napisao nekoliko interesantnih knjiga (knjige-Blizanci) i zato, na primer, što je kao mali voleo da vozi bicikl (vožnja,blicikl-Blizanci)…ali to nije sve.

djordje-balasevicBalašević jedan od najboljih muzičara naše zemlje i to mora da se „vidi“ u njegovom horoskopu.Da je sklon muzici pokazuje njegov Ascedent koji se nalazi na 12 stepenu (stepen Riba-muzika,umetnost) ali i zato što je vladar Ascedenta u 12 polju (polje Riba) koje još više naglašava njegov muzički talanat.
Sam Neptun u 5 polju govori da se on muzikom bavi iz ljubavi,da je zbog svog talenta popularan (5 polje Lav- popularnost,ljubav) ali i da je glavna tema njegovih pesama-ljubav.To ukazuje i vladar njegovog Ascedenta Merkur na 5 stepenu Bika.
Balaševićeve pesme su postale popularne najviše zbog stihova koje je sam napisao (blizanci) i utisnuo ih, kao pečat, u svaku melodiju.I oživeo.
Stižu nove generacije ljudi koji sa istom lakoćom prihvataju njegovo stvaralaštvo i uživaju u njemu.Njegova muzika ima trajnost, a to nam govori Neptun (muzika) koji je u konjukciji sa Saturnom (dugo, trajno)…

Vladar Ascedenta u 12 polju (polju Riba) pokazuje da Balašević vodi miran i tih život i da često želi da ostane po strani.Ipak, on nije bio tako povučen dok je bio mlađi.On sam u jednom intervju navodi da je voleo da se druži sa opasnim momcima iz njegovog komšilika kao i da se tuče.Jednom je kao dete, kaže, dobio batina od jednog dečaka i u tuči zaradio polomljen nos.To u njegovom horoskopu opisuje Mars (tuča) u Blizancima (kao dete) u konjukciji sa Ascedentom.

DOM I PORODICA:

Balsevic fotka porodicaČetvrto natalno polje nam daje informacije o mestu života.Balaševićevo četvrto polje počinje u Lavu,njegov vladalac je Sunce u Biku (Bik-Vojvodina) u 12 polju (periferija).Da se u neposrednoj blizini njegovog doma nalazi Dunav pokazuje Pluton (reka) u Lavu (najveća reka) u blizini njegovog doma (4 polje).

Balašević je oženjen Oliverom i u braku sa njom ima troje dece-Jovanu, Jelenu i  sina Aleksu kojeg je dobio u poznijim godinama.
Za njegovu suprugu Oliveru je karakteristično, ali i ona sama to potvđuje, da je podrška iz senke.Na to ukazuje vladar 7 polja Jupiter koji se nalazi u 12 polju (senka, tajnost).Ujedno, ona je glumila sa Balaševićem u seriji „Pop Ćira i pop Spira“ – vladar 7 polja je Jupiter koji predstavlja filmsku umetnost.

Njegova starija ćerka Jovana pleni svojom pojavom na svakom koraku.O njenoj popularnosti govori vladalac 5 polja (prvo dete) Merkur na 5 stepenu (stepen Lava-biti popularan) Bika, ali i to da se bavi pozorištem (stepen Lava) i glumom.Jovana je kao mala pohađala školu baleta, završila je Akademiju umetnosti i bavi se modom na šta ukazuje Neptun u 5 polju i vladalac 5 polja u 12 polju (umetnost).

Mlađa ćerka Jelena bavi se montažom u filmskoj industriji a dobila je posao asistenta na fakultetu.Drugo dete opisano je 7 poljem koje počinje u znaku Strelca a čiji se vladalac Jupiter (film,fakultet) nalazi u Blizancima u 12 polju.

Polje koje opisuje treće dete je 9 a ono počinje u Jarcu čiji se vladalac Saturn nalazi na 22 stepenu (stepen Jarca-dugo, sporo, čekanje) što pokazuje da je Balašević sina dobio u poznijim godinama.

STVARALAŠTVO:

balsevic fotka 02Kao osoba rođena u znaku Bika, Balašević je mnoge svoje pesme posvetio hrani („Al se nekad dobro jelo“), novcu („Priča o Vasi Ladačkom“),salašima (Bik) i Vojvođanskim etno motivima (Bik).

Radnja mnogih njegovih pesama se odigrava zimi, a poznato je da on oko Nove godine skoro uvek održava koncerte.U njegovom natalu na to nam ukazuje Neptun (muzika) u konjukciji sa Saturnom (zima,Nova godina) u 5 polju (koncerti).

Melanholiju, tugu, seta i tužne ljubavne priče su sveprisutne u njegovom stvaralaštvu.Na to nam ukazuje Saturn (tuga, depresija) u 5 polju ali i Mesec (duša) koji se nalazi na 22 stepenu (stepen Jarca-tuga).

Mnoge pesme žive u njegovoj natalnoj karti kao što su :
„Ja hoću jednu malu garavu“ -Saturn (mala) na 22 stepenu (Stepen Jarca-garava) u 5 polju (devojka).
„Lepa protina kći“ -„Nije znala gde sam ja, da je gledam kroz trsku i šaš…“-Merkur (on) u 12 polju (skrivanje) u Biku (priroda) gleda devojku (5 stepen Lava).
„Život je more“-Život predstavlja Sunce koje se nalazi u 12 polju (Neptun-more)
„D-Moll“ -„Jedan D-moll me razvali“ – Neptun (muzika) u konjukciji sa Saturnom (depresija,tuga, sećanja)
„Moja je draga sad u Japanu“-vladar 5 polja (devojka) je u 12 polju (daleke zemlje),Neptun u 5 polju (devojka je daleko) i Venera u Marsu (Japan je u podznaku Ovan)
„Ljubio sam snašu na salašu“-On (Merkur) ljubio je devojku (5 stepen devojka) na salašu (priroda, selo).
„Neki novi klinci“-„Na dan kad sam rođen tu je posađen orah“ – Merkur (beba) na 5 stepenu u Biku (drvo-orah).
„Prva ljubav“-Venera (ljubav) u Ovnu (biti prvi,prva)…itd,itd…

Panonski mornar (Sunce u Biku-Vojvodina, mornar 12 stepen Ascedenta,vladalac Asc u 12 polju) nastavlja da seče svoje talase put još jednog srca željnog ljubavi i setne pesme.

5 Komentari

 • Odlican opis njegove karte ! Na ovaj nacin i ja gledam kroz horoskope tako da svaka cast osobi koja je napisala ovaj tekst.
  Dodacu uz komentar jos opis pesme „Zivot je More“
  Pesma: “Zivot je more”
  “Zivot ( Sunce) je more ( 12 kuca) ..pucina crnaaaa ( 20 stepen=Skorpija + squ Pluton na istom stepenu) , po kojoj tonu ( 12 kuca+ 20 stepen=Skorpija) mnogi sto brode ( mornari-12 kuca). Oseka Srece (Sunce) , a tuga plima ( 12 kuca)..
  “ U jutra rana ( Sunce iznad Asc u 12 kuci) plase me ( 20 stepen=Skorpija + squ Pluton u Lavu) senke ( Skorpija+Pluton) minulih dana..
  “Secanja mutna ( 12 kuca-Sunce) kao u lazi ( 12 kuca) kao u snu ( 12 kuca)

  Te bi dodao jednu malu ispravku vezanu za Saturna con Neptune koji se logicki nalaze u 5 kuci ali su u jakoj konjukciji sa 6 kucom tako da vise ima smisla i povezanosti sa 6 kucom, dok je sa druge strane svejedno jer su povezani sa dispozitorom Venerom u Ovnu.

  Puno pozdrava za autora ovog teksta od jednog Astrologa sa Novog Zelanda!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *