Dok sa radija dopire lagana muzika, prepoznajem taktove pesme koja u meni budi setu, tugu ali i glad za istinskom, pravom ljubavlju. Ona je opisana u njegovim pesmama i zato se trudim, da se, koliko je moguće, prepustim, ako treba, uđem u nju, i zaplovim ….Ne znam da li bi na vas ta pesma imala takav uticaj ali sam sigurna da vaše srce ne miruje dok slušate njegove pesme….

 

Dok plovim osećanjima i njegovom muzikom on, kažu, voli da plovi Panonskim morem. Njegovo ime je Đorđe Balašević!

 

Rođen je 11. 5. 1953 u Novom Sadu u 5:31 AMBalasevic_moja_03

 

Đorđe Balašević je rođen u znaku Bika sa podznakom u Blizancima na 12. stepenu. Njegov Ascendent u Blizancima potvrđen je činjenicama da je on sam napisao skoro sve svoje tekstove (pisati – Blizanci), napisao nekoliko interesantnih knjiga (knjige – Blizanci) i zato što je, na primer, kao mali voleo da vozi bicikl (vožnja, blicikl – Blizanci)…ali to nije sve.

 

Koncerti Đorđa Balaševića su prepoznatljivi i posebni zato što između dve numere on uglavnom priča, bilo viceve ili svoje doživljaje, a to je karakteristično za osobe čiji je Ascendent u Blizancima.

Balasevic fotkaĐorđe Balašević jedan od najboljih muzičara naše zemlje i to mora da se „vidi“ u njegovom horoskopu. Da je sklon muzici pokazuje njegov Ascendent koji se nalazi na 12. stepenu (stepen Riba –  umetnost, muzika) ali to potvrđuje i vladar Ascendenta u 12. polju (polje Riba) koji još više naglašava njegov muzički talanat.

Sam Neptun u 5. polju govori da se on muzikom bavi iz ljubavi, da je zbog svog talenta popularan (5. polje Lav – popularnost), ali i da je glavna tema njegovih pesama – ljubav (5. polje – Lav – ljubav). To isto ukazuje i vladar njegovog Ascendenta Merkur na 5. stepenu Bika (stepen Lava – uspeh, ljubav).

Balaševićeve pesme su postale popularne najviše zbog stihova koje je sam napisao (Blizanci) i utisnuo ih, kao pečat, u svaku melodiju. I oživeo.

 

Stižu nove generacije ljudi koji sa istom lakoćom prihvataju njegovo stvaralaštvo i uživaju u njemu. Njegova muzika ima trajnost, a o tome nam govori Neptun (muzika) koji je u konjukciji sa Saturnom (dugo, trajno)…Ova konjukcija govori i da njegovi koncerti uvek traju duže od planiranog (publika ga aplauzom često vraća na bis).

balsevic fotka 02Vladar Ascendenta u 12. polju (polju Riba) pokazuje da Balašević vodi miran i tih život i da često želi da ostane po strani. Ipak, on nije bio tako povučen dok je bio mlađi. U jednom intervju navodi da je voleo da se druži sa opasnim momcima iz njegovog komšilika (jako 12. polje – polje kriminala) kao i da se kao mali često tukao. Kao dete, kaže, dobio je batina od jednog dečaka i u tuči zaradio slomljen nos. To u njegovom horoskopu opisuje Mars (tuča) u Blizancima (kao dete) u konjukciji sa Ascendentom.

U osnovnoj školi bio je loš đak, što pokazuje vladalac trećeg polja Mesec (3. polje – osnovna škola) koji se nalazi na 22. stepenu (stepen Jarca – problemi i teškoće u školi).

U srednjoj školi (5. polje) je zbog puno neopravdanih časova (Neptun) izbačen (Saturn – prekid školovanja). Ipak, Saturn se nalazi na 22. stepenu, pa se on vraća školovanju (stepen Jarca – vraćanje) i uspešno je završava.

Nakon srednje škole upisuje studije Geografije, a njegov otac mašta o tome da mu sin postane profesor tog predmeta što se takođe jasno vidi u njegovoj natalnoj karti zbog vladara devetog polja (fakultet, znanje) koji je položen u 5. polju (deca), ali pošto je Saturn u lošim aspektima, on nikada nije postao profesor geografije i time ispunio želju svog oca.

 

Kao mali maštao je o tome da postane fudbaler. I danas se rekreativno bavi tim sportom – vrh 5. polja (polje sporta) počinje na 12 .stepenu Device (12. stepen Riba – maštati, sanjati), a vladalac  Merkur (on) je položen na 5. stepenu (stepen sporta) u Biku (fudbal) u 12. polju (polje greški, neostvarenih snova), zbog čega on nikada ne postaje vrhunski sportista.

 

DOM I PORODICA

Balsevic fotka porodicaČetvrto natalno polje nam daje informacije o mestu života. Balaševićevo četvrto polje počinje u Lavu, njegov vladalac je Sunce u Biku (Bik – Vojvodina) u 12. polju (periferija). Da se u neposrednoj blizini njegovog doma nalazi Dunav pokazuje Pluton (reka) u Lavu (najveća reka, glavni grad – Novi Sad) u blizini njegovog doma (4. polje).

Balašević je oženjen Oliverom i u braku sa njom ima troje dece – Jovanu, Jelenu i  sina Aleksu kojeg je dobio u poznijim godinama.

Za njegovu suprugu Oliveru je karakteristično, ali i ona sama to potvđuje, da je podrška iz senke. Na to ukazuje vladar 7. polja Jupiter koji se nalazi u 12. polju (senka, tajnost). Ujedno, ona je glumila sa Balaševićem u seriji „Pop Ćira i pop Spira“ – vladar 7. polja je Jupiter koji predstavlja filmsku umetnost u Blizancima (televizija).

Sa suprugom Oliverom, u zadnjih nekoliko godina, uspešno sarađuju na snimanju filmova (ona je producent) jer vladalac 7. polja (bračni partner) je Jupiter (film) u Blizancima (televizija).

Njegova starija ćerka Jovana pleni svojom pojavom na svakom koraku. O njenoj popularnosti govori vladalac 5. polja (prvo dete) Merkur na 5. stepenu (stepen Lava – biti popularan) u Biku, ali i to da se bavi pozorištem (stepen Lava – pozorište) i glumom. Jovana je kao mala pohađala školu baleta, završila je Akademiju umetnosti i bavi se modom na šta ukazuje Neptun (umetnosti, balet) u 5. polju i vladalac 5. polja u 12. polju (polje Riba – umetnost).

 

Mlađa ćerka Jelena bavi se montažom u filmskoj industriji, a dobila je posao asistenta na fakultetu. Drugo dete opisano je 7. poljem koje počinje u znaku Strelca a čiji se vladalac Jupiter (film, fakultet) nalazi u Blizancima u 12. polju.

 

Polje koje opisuje treće dete je deveto, a ono počinje u Jarcu čiji se vladalac Saturn nalazi na 22. stepenu (stepen Jarca – dugo, sporo, čekanje) što pokazuje da je Balašević sina dobio u poznijim godinama.

 

STVARALAŠTVO

Kao osoba rođena u znaku Bika, Balašević je mnoge svoje pesme posvetio hrani („Al se nekad dobro jelo“), novcu („Priča o Vasi Ladačkom“), salašima (Bik) i Vojvođanskim etno motivima (Bik).

 

Radnja mnogih njegovih pesama se odigrava zimi, a poznato je da on oko Nove godine skoro uvek održava koncerte. U njegovom natalu na to nam ukazuje Neptun (muzika) u konjukciji sa Saturnom (zima, Nova godina) u 5. polju (koncerti).

Melanholiju, tugu, setu i tužne ljubavne priče su sveprisutne u njegovom stvaralaštvu. Na to nam ukazuje Saturn (tuga, depresija) u 5. polju ali i Mesec (duša) koji se nalazi na 22. stepenu (stepen Jarca –  tuga).

Mnoge pesme žive u njegovoj natalnoj karti kao što su :

 

„Ja hoću jednu malu garavu“ – Saturn na 22. stepenu (Stepen Jarca -garava) u 5. polju (devojka).

„Lepa protina kći“ – „Nije znala gde sam ja, da je gledam kroz trsku i šaš…“ – Merkur (on) u 12. polju (skrivanje) u Biku (priroda) gleda devojku (5. stepen Lava).

„Život je more“ – Život predstavlja Sunce koje se nalazi u 12. polju (polje Riba-more)

„D-Moll“ -„Jedan D-moll me razvali“ – Neptun (muzika) u konjukciji sa Saturnom (depresija, tuga, sećanja)

„Moja je draga sad u Japanu“ – vladar 5. polja (devojka) je u 12. polju (daleke zemlje), na to nam ukazuje Neptun u 5. polju (devojka je daleko) i Venera u Ovnu (Japan je u podznaku Ovan)

„Ljubio sam snašu na salašu“ – On (Merkur) ljubio je devojku (5. stepen devojka) na salašu (Bik – priroda, selo).

„Neki novi klinci“ ,  „Na dan kad sam rođen tu je posađen orah“ – Merkur,vladar Ascedenta (beba) na 5. stepenu u Biku (drvo-orah).

„Prva ljubav“ – Venera (ljubav) u Ovnu (biti prvi, prva).

„Za treću smenu“ – 12. polje (noć) počinje u znaku Ovna (posao, raditi) a i Mars (posao) se nalazi u 12. polju (noćni rad).

„Na posletku“ – „ti si navek znala da sam pajac“ – On (Merkur) u 12. polju (polje Riba, skrivanje, maskiranje) – pajac.

„Bluz mutne vode“ – Mesec (voda) na 22. stepenu (bluz) opozicija Saturn u Vagi u konjukciji sa Neptunom (mutno).

„Devojka sa čardaš nogama“ –„i krstić, znak na lančiću, da nekog čeka navodno…“ –  krstić (Neptun) konjukcija Saturn (čekati) u 5. polju (devojka).

„Ringišpil“ – „konobar, un cafe macchiatto!“ – Dok čeka devojku u kafiću (čekati devojku – Saturn u 5. polju) on pije kafu (5. polje počinje u Devici – kafa).

 

Panonski mornar (Sunce u Biku – Vojvodina, mornar 12. stepen Ascendenta,vladalac Asc. u 12. polju) nastavlja da seče svoje talase put još jednog srca željnog ljubavi i setne pesme.

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *