U skladu sa današnjim tranzitima pravimo osvrt na jedan svetski događaj – na početak 2 svetskog rata. Sve je počelo napadom Nemačke na Poljsku 1.9.1939 godine. Baš u jeku današnje nestabilne situacije u Poljskoj, Ukrajini i Belorusiji, stanja koji svakog časa može da eskalira, ne bi bilo loše da podsetimo dešavanja sa sredine prošlog veka.

Poljska se uvek nalazila na granici između Istoka i Zapada a Nemačka i Rusija su je rasparčale na dva dela. Uticaj obe zemlje se i dan danas oseća.

Nemačka vojska je u 4.40 ujutru započela bombardovanje poljskih aerodroma i time započela 2. svetski rat.

Mesec koji ukazuje na dnevna dešavanja bio je na najmoćnijem 2. Stepenu Ovna (rat). Ovim znakom je predstavljena i Nemačka u genetskom horoskopu pa ne čudi što je upravo ova zemlja započela rat. No, da nije bilo Nemačke i njene podrške Austrougarskoj nikada ne bi došlo ni do 1. Svetskog rata. Nemcima je to u krvi.

Osim što je Mesec u znaku Ovna (rat) on se nalazi u konjunkciji sa Jupiterom (inostranstvo, nešto strano) što govori da je reč o napadu na drugu zemlju. Znak Strelca ukazuje i na želju Nemačke za ekspanzijom i proširenjem, ne sluteći da će se ova varnica napraviti celu Evropu buktinjom.

A gde je ovog dana bio Mars, planeta rata?

On je bio u egzaltiranom znaku Jarca što govori da će taj radi biti dug (6 ili 7 godina) i da će se voditi do poslednjeg atoma snage jer Mars u Jarcu ne odustaje dok ne izgubi ili pobedi.

Zanimljivo je da kada uporedimo ovu kartu napada na Poljsku sa kartom Trećeg Rajha vidimo da se planeta rata – Mars nalazi na vrhu 10 polja Trećeg Rajha a upravo je ovo polje vrhovne vlasti na čijem je čelu bio Adolf Hitler. To govori da je naređenje o napadu upravo dao on ali i da je uredno obaveštavan o svakom potezu svoje vojske. Da je cela Evropa bila iznenađena ovim napadom govori činjenica da je nekoliko planeta u tom trenutku prolazilo kroz 12 polje karte ove Nemačke što upravo govori da je cela priprema i akcija protekla u strogoj tajnosti.

Inače, Nemačka je u karti Trećeg Rajha imala Sunce u Vodoliji a Ascendent u Biku, na Algolu, zloj nekretnici koja često ima karakteristike Plutona. Zbog svega toga Nemačku su doživljavali kao kancer, zlo koje se sve više i više širi. S obzirom da je Venera, vladar ove karte položen u 9 polje, namera ove Nemačke je bilo da proširi svoju teritoriju (Bik) na druge zemlje (9 polje – Strelac – inostranstvo, proširenje). Zbog 3 planete u znaku Vodolije, napad je bio brz i munjevit (Vodolija – brzina, faktor iznenađenja) poznat kao “Blitzkrieg” što u prevodu znači – Munjeviti rat.

I sama karta Poljske može da prouzrokuje razne nevolje jer je ova zemlja nastala u znaku Škorpije i sa podznakom u Jarcu na 1 stepenu – stepenu Ovna – rat. Takođe, Mars, planeta rata se nalazi na 2 stepenu Jarca, na samom Ascendentu ove zemlje što govori da ova zemlja može lako upasti u nevolje sa ratovima , biti na meti drugih  ali i provocirati svojim potezima druge zemlje.

Sama istorija je prepuna datuma sa počecima ratova na svim kontinentima a drugi svetski rat je bio najveći do sada jer je u njemu učestvovalo puno više zemalja i to ne samo iz Evrope već i iz Azije, Amerike i Afrike.

Vaš astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *