Po stoti put se pitam da li mi određujemo našu sudbinu ili ona bira nas? Da li uopšte imamo slobodu izbora  da činimo ono što želimo ili je to čista iluzija? Da li naš karakter i sudbinu kroje planete i znaci pod kojima smo rođeni?  I ako je tako, da li smo uopšte odgovorni za ono što se dešava. To je večita dilema koja prodire u svaki segment našeg života, oblikuje nas, menja i deluje.

Ako znamo osnove astrologije, onda nam je sve kristalno jasno, a postpuci i odluke neke osobe više ne izgledaju kao puka slučajnost. Na primer, znak Ovna je muški znak. Predstavlja, svađu, agresiju, ratove i vojsku. Svi znamo da se dečaci igraju rata, da vole oružje i adrenalin. Svi znamo da u skoro svim zemljama sveta muškarci idu u vojsku. Sve ovo je opisano znakom Ovna. U tom slučaju, ako u horoskopu jednog dačaka imamo naglašen znak Ovna onda ne treba da čudi što on sanja da jednog dana postane vojnik.

Današnji primer kako to funkcioniše je karta  najmlađeg američkog vojnika, Kalvina Grejama, koji se borio tokom II svetskog rata. Rođen je 1930 godine i kada se rat završio on je imao tek 15 godina. U vojsku se prijavio tako što je slagao koliko je star a mornarici SAD se pridružio nakon japanskog napada na Perl Harbor sa svojih 12 godina.

Šta je ovog dečaka nagnalo da se igra rata?

Ako pogledamo njegovu natalnu kartu vidimo sledeću konfiguraciju. Rođen je znaku Ovna, znaku koji prirodno voli oružje i podznaku u Vodoliji – što mu je donelo prenagljene odluke i nestrpljivost poput one da nije mogao da sačeka da odraste. Osim toga, Uran vladar Ascendenta je takođe položen u znak Ovna (vojska) a u 1. polju mu se nalazi i planeta rata – Mars. Da se priključio baš mornarici govori podatak da je taj Mars (rat) u znaku Riba (more, mornarica) na agresivnom i ratnom 13 stepenu (stepen Ovna) a i njegovo Sunce (počasti) se nalazi na 12 stepenu (stepen Riba – mornarica).  Najmlađi američki vojnik ima i Merkura i Veneru u znaku Ovna, a tako izražen znak Ovna u njegovom horoskopu mu je dao hrabrost i želju da ratuje.

Treba istaći i da je bio ranjen u vojsci, da je dobio razna odlikovanja ali i da je otpušten iz vojske kada se saznalo koliko on zapravo ima godina. Ponovo se pridružio vojsci kada je napunio 17 godina ali je ubrzo povredio leđa i penzionisao se. 

Ni ta povreda se nije dogodila slučajno, kao ni njegovo ranjavanje jer kada neko ima ovoliko izražen znak Ovna (povreda, rana, krv) to je moralo da mu donese ozbiljnije povrede.

Tokom života su mu vraća vojna odlikovanja a neke je dobio i podsthumno.

Interesantan je podatak da je po njegovoj životnoj priči 1988 godine snimljen film „Too Young the Hero”.

Mušarkci su prirodno ratoborni. To im je u krvi a posebno agresivni umeju da budu tokom tranzita Marsa kroz znak Ovna. S obzirom da će ova planeta biti od jula meseca pa do  posle Nove godine u ovom znaku, ostaje nam da vidimo kako će se muška populacija ponašati u tih 6 meseci.   

Generalno, osobe koje su rođene u znaku Ovna, kojima je Ascendent u ovom znaku ili na stepenima Ovna, oni koji imaju Mars u 1 polju ili vladara Ascendenta u ovom znaku, uvek idu prvi u rat i dobrovoljno se prijavljuju, poput Kalvina Grejama.  I oni koji se profesionalno bave vojskom imaju istaknut znak Ovna u svojoj karti.

Da li je to možda vaš budući poziv? Kako bi se vi ponašali u takvoj situaciji? Da li bi krenuli prvi ili zadnji?

Odgovor na ova pitanja i još mnoga druga možete dobiti u razgovoru sa vašim astrologom.

Zainteresovani za tumačenje mogu me kontaktirati putem E:mail-a – astroregulus1@gmail.com , mob. (Viber/WhatsApp) – +381649031191 ili Skype – ana.rakovic1

Vaš astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *