Planinski vrhovi su oduvek izazivali divljenje kod ljudi. Neki ih se plaše zbog surovih uslova koji na svaki način žele da otežaju običnom smrtniku da im se približe,  dok su određeni  planinski vrhovi  kroz istoriju bili domovi bogovima. Kako i ne bi kada su sami vrhovi često skriveni u nebu pod oblacima?!

Svi planski vrhovi nude fantastičan osećaj čoveku koji se boraveći na njima ili drugim uzvišenjima s kojih se pruža predivan pogled, energetski opija, pa se svako posle nekoliko minuta boravka na  tim počasnim mestima oseća moćno. A kada jednom čovek oseti takvu energiju, stalno želi da se iznova i iznova vraća na takva mesta. Tek tada prepreke postaju nevažne, kilometri postaju smešna prepreka a razmišlja se samo o jednom cilju – kako se popeti  na najviši vrh.

Planine su u astrologiji predstavljene znakom Jarca i njegovim vladarom Saturnom. Ovim znakom i ovom planetom su u astrologiji predstavljeni sneg i led te ne čudi što su najviši planinski vrhovi sveta uvek prekriveni snegom, bez obzira o kojem se godišnjem dobu radi. Predstavljaju kamen i stene, što je ponovo karakteristika svih visokih planina, ali i medvede koji su nezaobilazni stanari planinskih vrhova.

Planine se mere visinima što je simbolika Vodolije. No, ne treba zaboraviti da je Saturn, pre otkrića planete Uran, bio vladar i znaka Vodolije i znaka Jarca.

Pošto je planinski vrh vezan za planetu Saturn i znak Jarca, tako je i natalna karta ima svoj vrh, najvišu tačku horoskopa koja predstavlja uspeh i nećete verovati, prirodno je polje znaka Jarca. Reč je o 10 . natalnom polju.

Mont Everest najviši planinski vrh na svetu se nalazi na Tibetu koji pripada Kini. I ovo nije slučajno jer je Saturn (planinski vrh) egzaltiran (najjače dejstvo) u znaku Vage (Kina).  Čak i majka priroda sluša šta joj diriguje zvezdana filmahrmonija. A kada se poznaje astro simbolika svega što nas okružuje onda se sve  poput slagalice uklapa u zvezdanu melodiju.

Edmund Hilari je prvi čovek koji je osvojio Mont Everest. To je uspeo uz pomoć nepalskog šerpasa Tenzinga Norgaja (Napomena. Svi planinari Mont Everestu pristupaju iz Nepala iako se sam vrh nalazi na Tibetu u Kini).

Rođen je sa Ascendentom u znaku Jarca, znaku koji opisuje planinske vrhove. Saturn, vladar Ascendenta se nalazi blizu nekretnice Regulus, na 27. Stepenu Lava. Ova nekretnica predstavlja nešto najbolje i vrhunsko zbog čega se Edmund Hilari upisao u svetsku knjigu kao prvi čovek koji je osvojio Mont Everest. Dispozitor Saturna je Sunce (uspeh) u Raku (meštanin) i u konjunkciji sa Jupiterom (sreća, iskustvo) u 7 polju (partnerstvo) zbog čega se može reći da mu je šerpas bio od neprocenjive pomoći na tom pohodu.

Kasnije, osvojio je još 10 vrhova Himalija, kao i Južni pol.

Iako, svetski poznat kao planinar, Edmund Hilari stidljivo za sebe kaže da je po profesiji pčelar, baš kao i njegov otac. I stvarno, kada pogledamo njegovo 10 polje (profesija i otac) vidimo da ono počinje u znaku Device (pčele), a i suvladar 10 polja je Venera u Devici (pčelarstvo).

Bez obzira šta ste po profesiji i čime se trenutno bavite, treba da sledite svoje snove.  Kada bi svi malo više boravili na tim uzvišenjima iz kojih se crpi moćna energija, shvatili biste koliko je ovaj svet mali i koliko sve zavisi od vas samih, jer na tim uzvišenjima shatate da je samo nebo granica.

Zakazivanje tumačenja natalne karte putem poruke, na Viber: +381649031191, mail:anarakoviccc@gmail.com

Dobro došli.

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *