Život je često pun nepravdi. One se dešavaju protiv naše volje iz ovog ili onog razloga. Tako je i Srpkinja Mileva Marić nepravedno ostala bez priznanja za svoje znanje i zasluge.

Jednostavno, istorija ju je zagubila u senci njenog muža Alberta Ajnšajtna.

U to vreme su samo retke žene obrazovale i možda to muško društvo ne bi želelo da prizna da jedna žena može biti pametnija od njih, pa je bilo lakše svoja otkrića plasirati kao da su dela jednog muškarca. Studirala je na Državnoj politehničkoj školi u Cirihu, studije matematike i fizike. Bila je peta žena koja je primljana u ovu školu i jedna od dve koje su je do kraja završile. Tu se srela sa svojim suprugom Albertom.

Jednom prilikom Mileva je iz primenjene fizike dobila najvišu ocenu peticu, a njen suprug je dobio jedinicu.

Sačuvana su njihova 43 pisma, gde u jednom Albert piše svojoj voljenoj Milevi da će biti veoma srećan “kada nas dvoje uspešno završimo rad o relativnom kretanju”.

I daljih dokaza da je Mileva u stvari zaslužna za otkrića u oblasti fizike, nema osim što je u jednom trenutku tražila da Albert obelodani njene zasluge u toj teoriji ali on ju je ucenjivao alimentacijom za njihovu decu.

Ono što nas sada najviše zanima je da li se njene zasluge vide u njihovim natalnim kartama. I pre nego što to saznamo, pretpostavljam da nikada niste ni bili svesni da nam astrologija može pomoći da razjasnimo neke tajne ili teorije zavere, a to je upravo i prava svrha ove naučne discipline.

Ali pre nego što to utvrdimo, moramo da definišemo šta to tražimo u njihovom horoskopu. Znak koji predstavlja brojeve, tj. matematiku je znak Jarca i njegov vladar – planeta Saturn, dok fizika pripada znaku Vodolije i planeti Uran, ali pošto znak Vodolije ima dva vladara Urana i Saturna, često je i ovaj znak dovoljan da pokaže da neko ima talenta za matematiku i  fiziku. A realno, jedna nauka ne može da se razvija bez one druge. Usko su povezane.

I Srbija je u svom genetskom horoskopu Jarac u 10 polje joj je u znaku Vodolije, znaku naučnika pa ne čudi što je tako mali narod izrodio više svetskih naučnika čiji se rad nikako ne može osporiti. Verujem da niste otpratili da naši mladi matematičari i fizičari svake godine osvajaju mnoštvo nagrada i medalja na raznim svetskim takmičenjima. U tim oblastima nam jedino mogu parirati Indijci koji su takođe vrsni matematičari jer je i Indija stvorane u znaku Jarca.

Ovo je natalna karta Mileve Marić, prve supruge Alberta Ajnštajna.

Rođena je u znaku Strelca, znaku visokog obrazovanja i inostranstva i sa podznakom u Vodoliji (fizika). U prvoj kući koje opisuje njenu ličnost se nalazi i Saturn, planeta matematike.  Vladar Ascendenta je Uran koji je položen u 7. kuću, koja opisuje Alberta Ajnštajna. Ovo ukazuje i da je ona radila sa njim na polju fizike. Pošto je njena 7.kuća u znaku Lava, znaku zasluga i nagrada, Albert je bio taj koji je preuzeo nagrade i slavu (Lav) za njihov zajednički uspeh (ako je njegovog uopšte i bilo jer kada pogledamo njegovu natalnu kartu vidimo nešto jako zanimljivo.)

Ovo je karta Alberta Ajnštajna.

Rođen je u znaku Riba i sa podznakom u Raku na 11 stepenu, stepenu Vodolije pa je to ono što ukazuje na to da je fizičar. No, sumnjivo je njegovo Sunce , planeta uspeha u Ribama – tajna, laž što može da ukaže da je on više zasluga ukrao za sebe ili bolje rečeno, okitio se tuđim perjem. Mileva je u njegovom horoskopu opisana 7. kućom. Ona počinje u Jarcu, pa je Mileva starija od njega (Jarac) na 11. Stepenu (stepen fizike) u znaku Jarca (matematika). Uz to, vladar 7. kuće, Saturn je smešten u 10. kuću – kuću zasluga i najviših dostignuća, i u prirodnu kuću znaka Jarca.  Laički gledano, kada bi iz njegove natalne karte trebalo da odredimo ko je od njih veći naučnik, onda bez griže savesti možemo da kažemo da je to Mileva.

 

S druge strane, treba razumeti postupak Alberta Ajnštajna koji ni u jednom trenutku nije imao podršku svoje porodice vezano za Milevu. Njegova majka se posebno protivila tom braku nazivajući Milevu “starom vešticom” i “intelektualkom”, plašeći se da neće biti dovoljno dobra majka i da će žrtvovati svoje majčinstvo zarad karijere. No, to se nije desilo.

Ona je na tom putu stala, da bi ga Albert Ajnšajn nastavio.

 

Ako ste spremni da rešite neke životne nedoumice i dileme, uvek možete zakazati termin za razgovor sa svojim astrologom. Javite se na E-mail: astroregulus1@gmail.com ili mob. (Viber,WhatsApp,Telegram) na +38164903119

Dobro došli

Vaš astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *