Mnogi će primetiti da je Merkur nedavno boravio u znaku Vage a onda se u retrogradnom hodu vratio u sazvežđe Device, da bi ponovo krenuo direktnom putanjom. Sada će protutnjati kroz znak Vage a 29.10 već ući u sazvežđe Škorpije.

Prestaje kritičan period a sva ograničenja vezana za retrogradni Merkur se ukidaju. Inače, ovaj tranzit donosi strpljivost i ljubaznost u komunikaciji sa drugim ljudima. Mnogi će spustiti gard i pokušati da se lepo dogovore oko problema.

Kroz lepe reči i fine manire možete prevazići svaku barijeru. A ako na lep način pokušate da objasnite svoje postupke, nikoga nećete rasrdtiti, niti povrediti nečija osećanja.

 

Ponekad, ako je to potrebno, možete biti slatkorečivi i popustljivi, posebno u slučaju kada vidite da vaša priča nema efekat kakav ste očekivali. Tada nećete odustati od svog nauma, već ćete samo promeniti taktiku.

 

Pošto znak Vage stalno razmišlja koja je opcija bolja i neprestano menja mišljenje, biće vam potrebna konsultacija sa drugim ljudima o svakom problemu. To će vam pomoći da se i sami uverite da li je vaš sud ispravan.

Timski rad i kolegijalnost će biti naglašeni.

 

Ovaj tranzit doneće uspeh u poslovima koji su vezani za sva savetodavna zanimanja (advokatima) ,diplomatiji, politici, umetnicima, modnim kreatorima i svima čiji je posao vezan za estetiku. Vaga je znak ulepšavanja, pa će biti povećano interesovanje za estetske hirurgiju i druge intervencije, sve u cilju, ulepšavanja.

Ako imate nekakav problem, neće biti čudno da pokušate da ga rešite na sudu. Takođe, u ovom periodu biće više tužbi i plavih koverata.

 

U toku tranzita Merkura kroz znak Vage pojačaće se komunikacija između ljudi i biće više prijatnijih okupljanja. Ovaj Merkur donosi prijatne razgovore i susrete, skupove, koncerte, slogu između supružnika i ljubavnih parova, ljubavne poruke i susrete, stihove i razgovore. Mogući su i zajednička putovanja supružnika, kao i putovanja ljubavnih parova, ali i poseta partnerovim rođacima.

Čak i nova školska godina počinje tranzitom Merkura u znak Vage što nam govori da će najmlađi ostvariti simpatije u školi a rodiće se i prve ljubavi.

Merkur predstavlja odeću a znak Vage nešto što je na oko lepo, tako da je pred nama jesen u kojoj ćete moći da kupite puno lepih odevnih predmeta.

 

Merkur u Vagi u svojoj natalnoj karti imaju: Vladimir Putin, Alen Delon, Fridrih Niče, Voren Bafet, Kejt Vinslet, Leonardo di Kaprio, Margaret Tačer, Ivanka Tramp, Serene Vilijams, Kejt Vinslet, Bijonse, Brižit Bardo, Vil Smit, Gvinet Paltrou, Leonard Koen, Met Dejmon, Katrin Denev, Ričard Gir, Sofija Loren, Stiven King i dr.

 

KAKVE ĆE ASPEKTE PRAVITI MERKUR?

Od 22 do 24.10 – Merkur trigon Saturn – Obnova starih kontakata. Ispunjenje obećanja. Treba biti dosledan i posvećen. Ako imate ispit, obavezno obnovite staro gradivo. Kupovina po povoljnim cenama ili na akcijama.

Od 26 do 28.10 – Merkur kvadrat Pluton – Oprez u saobraćaju! Ovo je tranzit koji donosi susrete koji nam neće prijati, novosti koje nam neće prijati a možemo biti i ljubomorni ili zavidni.

KAKO ĆE OVAJ TRANZIT DELOVATI NA VAŠ ZNAK I PODZNAK?

OVAN – Merkur će neprestano biti u vašem 7. polju što govori da ćete imati sjanu komunikaciju sa partnerom. Pričaćete o svemu i o svemu se dogovarati. Možete zajedno krenuti na jedno putovanje. Ono u čemu se možda nećete slagati je činjenica da se vaše ideje neće dopasti voljenoj osobi ali ih neće ni sprečiti.

 

BIK – Pred vama je period koji će vam doneti puno posla i obaveza a često ćete raditi i 2 posla u isto vreme. Raširili bi još posao, ali znate da ne možete sve da stignete. Prijaće vam saradnja sa mlađim ljudima. Flert na radnom mestu.

 

BLIZANCI – U naredna dva meseca ćete razmišljati o ljubavi i poslu. Iskoristite vašu kreativnost jer ona može postati zaštitni znak vašeg posla. Moguće su nove kolege. Prolepšali ste se i postajete ljubazniji prema svima.

 

RAK – Igrajte se sa decom. Možete da očekujete flert sa mlađom osobom koja će biti dovoljno uporna da vas osvoji. Ljubavne poruke.

 

LAV – Bićete jako uspešni u komunikaciji ali i strpljivi da saslušate svog sagovornika. Očekuju vas i noviteti u domu koji će vas obradovati. Pozovite rođake kod vas u posetu.

 

DEVICA – Fokusirani ste na novac i zaradu. Nagrada neće izostati. Moguće je nekoliko manjih dobitaka. Pazite na kilažu.

 

VAGA – Postaćete otvoreniji i komunikativniji. Teško da neko može odoleti vašem šarmu. Pred vama je niz susreta sa bliskim ljudima sa kojima ćete biti okruženi a pratiće vas sjajno raspoloženje.

ŠKORPIJA – Potrebno je da budete obazrivi i da svoje planove ne iznosite drugima. Neke Škorpije će započeti tajnu ljubavnu prepisku i planirati tajne ljubavne susrete, pa prekinuti tajne kontakte da bi ih kasnije opet obnovili.

 

STRELAC – Ovaj tranzit vam može doneti obnovu starih prijateljstava. Interesovanje za nova učenja.

JARAC – Mogućnost putovnja u inostranstvo. Idealan period za učenje i proširenje znanja.

VODOLIJA – Očekujte ljubavna udvaranja a osoba kojoj se dopadate može biti jako uporna u tome da vam se približi. Obnova starih kontakata.

RIBE – U većini ovog tranzita bićete posvećeni partneru koji će više biti okrenut sebi nego vama, ali mu nećete to toliko zameriti. Isplanirajte zajedničko putovanje.

 

Vaš astrolog,

Ana Raković

Nema komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *